Un barbat s-a aruncat de la balconul Parlamentului strigand „Libertate!”. FOTO/VIDEO/Reactia presei...

Un barbat s-a aruncat de la balconul Parlamentului strigand „Libertate!”. FOTO/VIDEO/Reactia presei straine

by -
0 436

În timpul intervenţiilor în plenul Parlamentului, un bărbat s-a urcat la unul din balcoanele sălii de plen, de unde a strigat „Boc, aţi luat drepturile copiilor”. Bărbatul purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Libertate”.

Imediat după aceasta, în jurul orei 10:30, bărbatul pare să se fi aruncat de la balconul plenului, în cădere strigând „Libertate”. Mircea Geoană a cerut la microfon apelarea serviciului de urgenţă 112.

În cădere, bărbatul a rupt un pupitru.

10:40la faţa locului au venit un echipaj medical de la SMURD, care i-a acordat bărbatului primul ajutor.

Potrivit unor surse, bărbatul căzut de la balcon este angajat ca electrician la TVR. Această informaţie nu a fost confirmată deocamdată oficial

10:50 – Bărbatul căzut de la balconul plenului Parlamentului a fost preluat de echipajul SMURD şi va fi transportat la spital.

11:00 – Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a suspendat şedinţa Parlamentului şi a convocat Birourile Permanente, pentru a decide continuarea sau suspendarea definitivă a dezbaterii moţiunii de cenzură.

Premierul Emil Boc a afirmat, după accidentul înregistrat în Parlament, că cel mai important lucru în acest moment este să fie salvată viaţa persoanei care a căzut de la unul din balcoanele sălii.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că bărbatul este conştient.

Reactia presei straine:

„Premierul României, Emil Boc, a supravieţuit unei noi moţiuni de cenzură, a patra de anul acesta, după ce un bărbat a sărit de la balconul Parlamentului pentru a protesta faţă de politicile economice”, notează Radio Free Europe/Radio Liberty.

„Un român în vârstă 40 de ani s-a aruncat de la balconul Parlamentului României, denunţând politicile de austeritate ale Guvernului”, notează AFP.

„Un român a sărit de la balconul Parlamentului”, titrează agenţia Associated Press.

Un bărbat s-a aruncat de la un balcon, în Parlamentul României, în timpul discursului premierului Emil Boc, protestând faţă de măsurile de austeritate, scrie agenţia DPA.

„În momentul incidentului, Boc se pregătea să rostească un discurs despre legea salarizării publice, pentru care au existat două moţiuni de cenzură săptămâna aceasta”, precizează DPA.

„Dezbaterile au fost suspendate scurt timp pentru că un angajat al televiziunii publice a sărit de la un balcon protestând faţă de măsurile de austeritate”, scrie şi agenţia Reuters.

Informaţia despre incidentul din Parlamentul României a fost preluată şi de agenţia APcom, de publicaţia Sofia Echo şi de postul Europe1.


(Visited 50 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.