Beneficiile scrisului de mână în era digitală

Beneficiile scrisului de mână în era digitală

by -
0 181

Beneficiile scrisului de mână

Societatea modernă beneficiază de avantajele tehnologiei, care ne ajută să comunicăm mult mai rapid și mai ușor cu ajutorul telefonului, calculatorului și a altor mijloace digitale, dar uită de beneficiile scrisului de mână. Cercetările indică importanța scrisului de mână pentru dezvoltarea de abilități cruciale, cum ar fi dezvoltarea cognitivă, atât în rândul copiilor, aflați în plin proces de creștere, cât și al adulților, cărora scrisul de mână le menține active procesele de gândire. Procesul de vorbire, dar și cel de scriere de mână duce la formarea unor conexiuni neuronale care stimulează dezvoltarea armonioasă a creierului.

Beneficiile scrisului de mână pentru copii și adulți

Mai multe studii ale experților grafologi arată că învățarea scrisului de mână în primii ani de viață activează cele trei zone ale creierului responsabile pentru abilitățile de citit și scris. Copiii învață să recunoască literele prin încercare și eroare repetată a scrisului de mână. Acest lucru contribuie decisiv la dezvoltarea competențelor de citire mai târziu. Cercetările arată și că scrisul de mână este benefic pentru elevii și studenții care suferă de dislexie, deși aparent nu ar trebui să existe o legătură între cele două.

Beneficiile dovedite ale scrisului de mână, mai ales pentru ciclul primar de învățământ, au condus la reintroducerea acestei materii în programa școlară, în mai multe țări care inițial renunțaseră la scrierea cursivă.

Scrisul de mână dezvolta beneficii pentru baza învățării în special în cazul copiilor de până la 12 ani, dar studiile ulterioare arată că și tinerii studenți și chiar și persoanele adulte își pot consolida anumite competențe atunci când folosesc scrisul de mână. S-a observat că elevii si studenții învață mai bine atunci când își iau notițe de mână, în loc să își scrie pe calculator. Explicația constă în repetarea și refrazarea conținutului lecției pe măsură ce scriu. În plus, scrisul de mână îi obligă practic să revadă și să organizeze din mers materialul, proces care favorizează înțelegerea și capacitatea de memorare.

Mai multe pe: Simplisio

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.