Cum luptă UDMR pentru tribalizarea României

Cum luptă UDMR pentru tribalizarea României

by -
1 626

Atunci când, la nivelul unei țări, orice organizație poate pune în discuție factorii constitutivi ai statului respectiv, asistăm de fapt la sfârșitul statului și la începutul tribalizării. Regula tribală este câștigul celui care dă mai tare: din mâini, din gură, din tot ce poate. UDMR aplică această tehnică, iar rezultatul este că avem o campanie prezidențială în care discutăm despre desființarea statului român!

Oricât ne-am învârti în jurul termenilor, autonomia teritorială pe criterii etnice reprezintă începutul sfârșitului pentru statul român. Care și fără aportul organizațiilor separatiste maghiare trosnea din încheieturi. Dar, ca la slujba de ieșire cu greu a sufletului, UDMR și-a asumat, probabil sub influența nefastă a pastorului Laszlo Tokes și a protectorului acestuia Viktor Orban, rolul de a-i citi României un fel de ultim maslu, ca să se aleagă. Și, într-adevăr, statul român se află la răscruce: fie se trezește din amorțire și își ia seama, respinge extremismul maghiar și oprește nebunia separatistă care îl amenință nu doar din exterior, adică dinspre est, ci și din interior, prin autonomie, fie sucombă, lăsând politica maghiară, suav gâdilată de la Moscova, să-și facă mendrele pe seama unității noastre teritoriale.

În fața proiectului UDMR de autonomie, cu toate aberațiile sale juridice și cu totala încălcare a Constituției, nu mai sunt multe de făcut: ori cedăm, devenind astfel singura țară care și-a plătit distrugătorii, ori îi obligăm pe extremiști să cedeze ei, folosind forța legii.

Dar cum partidele vechi visează în această perioadă la voturi, nu la istoria și integritatea României, reacțiile la adresa UDMR sunt cel mult firave. Înainte de a căuta acoperiții din serviciile noastre, Parlamentul ar face mai bine să caute acoperiții din serviciile altora, notamente de la Budapesta sau de la Moscova, că autonomia nu vine cu siguranță de la acoperiții României. (autor:Bogdan Diaconu, sursa: blogpersonal Bogdan Diaconu)

(Visited 78 times, 1 visits today)

1 COMMENT

 1. ‘nteles haisa trantim si democratia bato vina ca comunismu il harakiri si monarhia
  si pe Antonescu si pe Cuza si pe … n altii

  doar nu a ramas nimic in picioare din tot ce a fost inceput

  acuma nu stiu cand ?
  asteptam sa incaseze tot parlamentaru leafa si diurna ori
  nu mai asteptam si dam navala …
  pe 22.12.1989 au gasit buzunarele doldora cu bani prin Palatul C.C. al P.C.R.
  abia ce si-au luat salariile tovarasele si tovarasii dinauntru
  norocu lor
  au avut revolutionarii altceva mai bun de facut decat sa puna mana pe dumnealor

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.