Concept

Concept

„Entuziaștii de la începutul secolului al XIX-lea au deschis drumul pe care ne îndreptăm și au dat un nume patriei române. A rămas ca noi, urmașii lor, să întocmim întreg planul de viitor, să dăm, pe lângă nume, și un suflet patriei noastre. Între hotarele ce ne-au fost păstrate de strămoși, noi trebuie să creăm o unitate de aspirațiuni; să făurim un ideal național pentru toți – fără excepțiune – cei ce locuiesc pământul României”. (Constantin Rădulescu-Motru)

Proiectul Foaie Națională este construit în conformitate cu toate principiile libertății de acces la informație. Dacă considerați că drepturile dumneavoastră de autor v-au fost încălcate vă rugăm să ne contactați la e-mail-ul foaie.nationala@gmail.com pentru a acționa în consecință.

Ce am fost odată și ce suntem acum, ce știm, ce nu știm și de ce nu știm anumite lucruri despre România și istoria ei.
Despre mari români, despre minți sclipitoare și fii ai neamului românesc. Foi de trecut și de prezent ale acestui popor.
Vom încerca să adunăm aici mărturii, articole, evenimente, fapte istorice și prezențe mai puțin cunoscute de românul contemporan.
Totul, doar întemeiat pe mărturii istorice sigure; cele îndoielnice – dar care merită știute – vor fi înfățișate ca atare.
Noi știm că stăm totdeauna înaintea lui Dumnezeu, a tuturor sfinților și a strămoșilor noștri pentru a duce mai departe moștenirea înaintașilor atât în ceea ce s-a primit de la Domnul cât și în ceea ce Neamul Românesc a rodit.
Nu întâi oamenilor, ci întâi lui Dumnezeu dăm socoteală pentru toate. De aceea Foaie Națională dorește și luptă pentru cunoașterea adevărului istoric, fie el cât de trist ori dureros. Minciuna față de istoria unui neam este lepădare de Dumnezeul Adevărului și luptă împotriva acelui neam. De aceea, Foaie Națională se ridică împotriva tuturor curentelor de propagandă istorică mincinoasă. Orice teorie istorică mincinoasă este implicit anti-românească, fie că anti-românismul este fățiș ori ascuns.
Foaie Națională are o poziție teologică strict Creștin Ortodoxă.
Foaie Națională are o poziție politică strict identitară, cu totul anti-șovină și independentă de orice formă politică existentă.

Redactia

(Visited 509 times, 1 visits today)

26 COMMENTS

 1. Ho fratilor ! Acum 2000 de ani a avut loc o adevarata schimbare la fata si a stramosilor nostrii, adica s-au crestinat si au inceput sa se schimbe comportamental, ca mod de gandire; nu ne-am nascut atunci decat la modul metaforic.

 2. vorbe, vorbe, vorbe….
  minciuni in fiecare afirmatie.
  habar nu aveti cine sunteti si cine ati fost.
  credeti voi, ca daca repetati aceleasi prostii, va va crede cineva ?
  da, probabil tot asa ca si voi, dar nicidecum unul informat corect 🙂

 3. o minciuna un neadevar neamul Romanesc nu sa nascut ortodox o stiti foarte bine… cu mii de ani inainte de saosirea evreului Andrei in dobrogea meleagurile teritoriul actual era locuit de o populatie care nu a fost si nu putea fi ortodoxa ptr ca ortodoxia nici nu exista in acele timpuri cu 2000 de ani I.H pe columnele din Persepolis Iran erau sculpturi care prezentau sciti erau sungurii care purtau pantaloni locuitori ai zonei nord estice pina in Ucraina care faceau comert cu miere si griu tocmai in Persia

 4. Buna ziua.

  Salut existenta acestei publicatii, si nu stiu daca e locul potrivit, dar as avea de facut cateva sugestii.
  Targhetul revistei trebuie sa devina cu predilectie tinerii, viitorul tarii.Pentru ca publicatia sa devina atractiva trebuie sa introduceti si articole care sa atraga tinerii, articole care , bineinteles, sa aiba o tenta nationalista, nu neaparat f accentuata. Sportul,IT-ul( unde avem buni specialisti ), stiinta si tehnologia, muzica romaneasca ( unde stam bine )etc., trebuie sa fie alterneze cu articole legate de romanism, ortodoxie, istorie…As mai adauga si faptul ca este necesara o promovare puternica, facuta de cineva care se pricepe la asta.
  In momentul in care curentul national este aproape inexistent in Romania, se impune sa venti cu idei noi si multa minca pentru a va castiga ( recastiga )cititorii .
  Va doresc succes.

 5. Felicitari! Azi ,intamplator am auzit despre aceasta Federatie. Intrebare : de ce 2 ( doua ) organizatii , una sub denumirea de ,, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania ” si alta ,, Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti ”?

 6. Stmati Domni. De cateva zile am descoperit „Foaia Nationala” si o citesc cu asiduitate si mult interes. Sunt informatii ca-
  re ar trebui sa stea in manualele de istorie nationala;la fel
  si comentariile privitoare la istoria neamului. DIN PACATE s-a
  inceput – inca din 1945 – o agresiune asupra a tot ce e natio-
  nal.Guvernantii de dupa 1989 sunt cu totul aserviti Occidentu-
  lui. Cu e8i sunt mielisei, cu noi, hiene.Nu stiu care e audi-
  enta F.N., dar eu fac propaganda mai ales printre tineri fiindca lor le ramane tara. Dupa cum at8i putut constata si TV-ziunule sunt antinationale. Ici colo (exceptie OTV) cate o emisiune cu iz national.Nimeni nu discuta problema NATIUNII ROMANE frontal. Global este un atac asupra a tot ce e national.Numai NATIONALUL cu intreaga traditie ne DA IDENTITATEA NOASTRA CA NATIUNE si de aici la fiecare in parte ca persoana.Natiunea e o realitate istorico-cultu-
  rala care in tot cursul istoriei se sprijina pe SENTIMEN-
  TUL NATIONAL. Incercati la OTV sa va prezentati parerile si intentiile. DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI !

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.