Tinerii români din Covasna au dat o lecție de DEMNITATE NAȚIONALĂ

Tinerii români din Covasna au dat o lecție de DEMNITATE NAȚIONALĂ

by -
4 854

Unele păreri spun că tinerii români nu mai au nici un interes pentru naționalism, pentru demnitatea noastră în propria țară. Niște elevi de la liceul Korosi Csoma Sandor din Covasna au ținut să demonstreze că lucrurile nu stau tocmai așa. Aceștia au venit la școală cu steaguri și bentițe tricolore, au mărșăluit pe holurile instituției de învățământ și au scandat sloganuri naționaliste. Toate acestea în data de 15 martie, de ziua maghiarilor de pretutindeni, o zi tristă pentru românii ardeleni, fiind începutul unor masacre în care și-au pierdut viața aproximativ 40.000 de români la revoluția din 1848-1849.

Demnitatea națională de care au dat dovadă elevii români nu a fost văzută bine de către colegii lor maghiari. Nu e de mirare, având în vedere că în data de 1 decembrie aceștia au venit la școală cu tricouri cu harta Ungariei mari. Ce e mai șocant e că gestul elevilor a fost condamnat și de conducerea unității de învățământ, inclusiv de profesorii români care sunt de aceeași opinie cu directorul UDMR-ist al liceului. Sabina Elena, eleva acuzată că a instigat la ură interetnică și că a distrus imaginea școlii, a fost dusă la direcțiune, asta după ce diriginta i-a smuls bentița tricolor. Tânara a fost amenințată cu moartea pe facebook de către un etnic maghiar, Zsolt Lendvay Simon, din Ungaria.

Faptul că o fată de clasa a IX-a a fost amenințată cu moartea și că elevii unguri de la acest liceu manifestă împotriva integrității teritoriale a României tocmai în data de 1 decembrie nu îngrijorează pe nimeni. Dar manifestarea propriei identități de către elevii români nu e tolerată. Doar înainte de 1918, la școlile din Transilvania, elevii români mai erau tratați așa. Erau vremuri când tricolorul purtat la piept trebuia ascuns sub haină. Dar acum, în secolul XXI, când noi românii ar trebui să fim stăpâni la noi acasă, o adunătură de profesori unguri și români, cei din urmă cu mentalitate de iobagi, îndrăznesc să se lege de elevii români care vin la școală cu drapelul național al României. Iar ungurii ce doresc dezmembrarea României sunt tolerați, căci în România funcționează dictatura minorităților.

Tot respectul pentru acești elevi de clasa a IX-a care au dat dovadă de demnitate națională într-un moment când unii ar dori ca noi românii să tăcem din gură și să acceptăm antiromânismul. Acești tineri au făcut ceva, ce la mii de români din județul Covasna le-ar fi frică să facă: să arate că în România noi suntem stăpâni. Toate acestea într-o localitate în care românii sunt doar 32,3% din populație. Până acum în județul Covasna, singurele manifestări naționaliste au fost cele organizate de Mișcarea Noua Dreaptă. Poate că acestea i-au influențat și pe acești elevi, ce acum fac ceea ce mulți oameni mai în vârstă ar trebui să facă: au arătat că sunt români!

Sursa: Codrin Goia – FrontPress.ro

(Visited 228 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

 1. Vall, în Alsacia sau Lorena nimeni nu va refuza să te servească în magazin pentru că nu ştii decât franceza, nu şi germana. În Alsacia şi Lorena copii francezi nu sunt persecutaţi de directori dacă poartă o bentiţă sau cocardă cu steagul francez. Iar exemplele pot continua. „Naţionalismul grobian” cum îl numeşti tu a fost şi este, din păcate, caracteristica ungurilor. Iar visele tale europene nu au legătură cu ideile ungurilor. Aceştia se cred rasă superioară şi vor să asimilieze pe români şi alte rase superioare. Orice mijloc este bun pentru asta, dar scopul rămâne acelaşi, totdeauna. Ungurii din Harghita şi Covasna au mai multe drepturi decât românii din Suceava, dar tot nemulţumiţi sunt. De ce? Nu pentru că vor de fapt mai multe drepturi, ci vor ANUMITE drepturi: acelea care le-ar permite să rupă din România cât mai mult şi să lipească ceea ce au rupt la Ungaria. Faţă de această realitate extrem de concretă comentariul tău este cel puţin nerealist.

 2. Bravo, Sabina! Bravo, puştilor!
  Ruşine dirigintei!
  Şi, din ce a spus diriginta în interviu, nu pe 15 i-a smuls tricolorul, ci pentru că a „îndrăznit” să-l poarte şi în zilele următoare!
  Şi ce stupidă „argumentare”… Că ceilalţi au respectat ziua de 1 Decembrie… Păi, după ştiinţa mea, aceasta este Ziua naţională a României, nu a românilor… Iar „ceilalţi” trăiesc în România (asta le e cetăţenia!), chiar dacă sunt de etnie maghiară…
  Eu mă întreb de ce acea aşa-zisă dirigintă nu este anchetată penal… pt. că şi-a permis să-i smulgă fetei tricoloorul ÎN ROMÂNIA!
  Şi cum de este posibil să faci”cerere” la direcţiune să cânţi imnul României? Sunt profesor şi o asemenea aberaţie n-am mai auzit! Ruşine profesorilor din acel liceu!

 3. E regretabil ca au loc asemenea lucruri….si ca sunt incitati oamenii la acest gen de nationalim grobian….Noua dreapta are corespondent in randul ungurilor …care se ocupa de asemenea cu incitarea oamenilor…Miscarea cauta teren sub picioare….cel mai simplu e incitarea afectiva a oamenilor…Asa a procedat Hitler…Mussolini…si alti „Conducatori„ providentiali…Ne gasim in zorii unei Europe unite…in care astfel de manifestari nu-si au locul…Francezii au Alsacia si Lorena cu statut autonom…si nu se-ntampla nimic rau…Nemtii au landuri…care de asemenea beneficiaza de autonomie administrativa…si totul e OK …Exemplele ar putea continua …cu astfel de situatii normale pentru timpurile noastre cand oamenii au mobilitate si capacitate de comunicare nelimitate…E bine sa avem regiuni…perle culturale pe care sa le valorificam turistic…Ce se realizeaza cu asemenea manifestari…? Sunt ele nationaliste…? Au ele alt scop decat de-a tensiona relatiile normale dintre oameni…?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.