UE a respins propunerea României de condamnare a crimelor comunismului

UE a respins propunerea României de condamnare a crimelor comunismului

by -
3 5747

Comisia Europeana a respins solicitarile mai multor state din estul Europei care doreau introducerea unei legi a genocidului dublu. Aceasta lege prevedea interzicerea negarii crimelor facute de regimurile comuniste in acelasi mod in care unele state din Uniunea Europeana interzic negarea crimelor Holocaustului, informeaza The Guardian.

Saptamana trecuta sase state s-au adresat Comisarului pentru Justitie Europeana Viviane Reding cerand interzicerea negarii si banalizarii crimelor comuniste cat si apologia lor. Ministrii de externe al Lituaniei, Letoniei, Bulgariei, Ungariei, Romaniei si Cehiei sunt de parere ca aceste crime trebuie tratate dupa aceleasi standarde si prevederi ca si crimele impotriva evreilor.

Raspunsul primit insa de la Comisia Europeana este unul negativ cel putin pentru moment. Potrivit comisiei, ororile savarsite de comunism sunt evidente insa ele nu au fost indreptate impotriva unei minoritati etnice asa ca ideea unei legi a genocidului dublu se respinge din start.

O parte a comunitatii evreiesti, prin vocea directorului centrului Simon Wiesenthal din Israel, Efraim Zuroff, spune ca nu se pot compara crimele impotriva evreilor cu cele comise sub regimurile comuniste pentru ca rusii au fost cei care i-au eliberat pe evreii din lagare si fara Rusia probabil ca Germania Nazista nu ar fi fost invinsa.

sursa: HotNews

Legaturi utile pentru cercetarea comunismului:

Institutul de investigare a crimelor comunismului

Procesul comunismului

Arhivele Nationale

Miscarea Paul Goma

nota Foaie Nationala: După sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, SUA a inventat şi a reuşit, să impună în Europa o structură supranaţională care, pe de o parte, să ajute la construirea unui front împotriva URSS-ului, iar, pe de alta, să impună, până în cele mai mici detalii, o formă de control atât de complexă încât toţi funcţionarii de stat să devină ineficienţi, asigurând în acelaşi timp ascensiunea unei elite fără rădăcini locale – însă puternic legată de Washington, de lobby-urile bruxelleze şi de burse. În fond, UE nici nu este, la origine, o idee „europeană”, ci mai degrabă una nord-americană, produsă de agentul de influenţă de dincolo de Atlantic, Jean Monnet.

(Visited 1.062 times, 1 visits today)

3 COMMENTS

  1. sa condamnam COMUNISMUL,….

    este o imbecilitate, cum se poate INTERZICE simbolul „secera si ciocanul ” simbol folosit si de Partidul Comunisst CHINEZ,? China este cel mai mare si mai serios investitor internationnal , si este ccondusaa de PCC . CU TRISTETE AM AUZIT FEL SI FEL DE VERSIUNI IDIOATE cum ca ar trebui sa condamnam COMUNISMUL sa facem un proces al COMUNISMULUI, ect, adica daca nevasta unuia este curva trebuie sa le declaram pe toate femeile curve ? a, ca vrem sa condamnam comunismul ROMANESC, este o discutie , cum putem sa condamnam comunismul Chinez care a facut din CHINA in ultimii 35 de ani o super putere ? ce vina are o alta tara cu un partid comunist ca noi am fost neispraviti si nu am putut implemente acest model social ? daca Romania ar fi avut rezultatele extraordinare ale CHINEI, mai dorea cineva sa condamne ,,,,COMUNISMUL ? [u astfel de pareri IDIOATE, nascute intr~un cap sec, sau mai multe, poti oricind declansa un conflict diplomatic ce ne~ar aduce grave daune morale si materiale, si cel mai slab la minte om nu poata sa spuna ca Romania , dupa 25 de ani, are semne minime de implementare si adaptare a sistemului, „democratic” capitalist,,,

  2. Uniunea Europeana este un Cadavru Moral compus de Banditi comunisti-holocaustizati care fac totul pentru a nu condamna comunismul numai cã acest comunism este judaic al jidanilor Marx,Lenin, Trotski si alti jidovi responsabili pentru crimele comunismului judaic!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.