„Hai la Podul de Flori!”

„Hai la Podul de Flori!”

by -
0 1046

Veniţi sâmbătă la Prut!

Sfindând canicula de afară, sute de tineri basarabeni merg pe jos în aceste zile, pe traseul Chişinău-Iaşi pentru a încerca să transmită lumii întregi dorinţa lor de Unire. Pentru a-i întâmpina, toţi ieşenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 11 iulie, la ora 10.00 la Prut, la podul feroviar din Ungheni.

Transport către Ungheni va fi pus gratuit la dispoziţia ieşenilor dus-întors din Piaţa Unirii, sâmbătă, începând cu ora 08.00. Participanţii sunt rugaţi să aducă cu ei şi flori, pentru a-i întâmpina româneşte pe fraţii basarabeni. Un program artistic pe ambele maluri de Prut va avea loc după ora 10.00 iar podul feroviar se va putea trece, în premieră după 20 de ani, pe jos!

„Prin gestul lor, tinerii basarabeni, cei mai persecutaţi din neamul nostru, vor să ne arate nouă, celor din Ţară, că n-au uitat cine sunt şi îşi doresc să redevenim un întreg. Haideţi să-i primim acasă cum se cuvine, pentru a arăta că între Românii de pe o parte şi alta a Prutului nu există graniţe, doar flori!”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Unirea o facem noi, cu mic, cu mare, sâmbătă, la 10.00, în mână cu o floare! – este dictonul acţiunii de sâmbătă iar la ea sunt estimaţi a participa mii de persoane pe ambele părţi ale frontierei. Manifestaţia este autorizată de către autorităţile de frontieră şi cele locale şi beneficiază, până în prezent, de o largă răspândire pe reţelele de socializare. (Platforma Acţiunea 2012)

Sait Podul de Flori

afis-iasi

(Visited 236 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.