24 Iunie 2011- 84 de ani de la infiintarea Legiunii Arhanghelului Mihail,...

24 Iunie 2011- 84 de ani de la infiintarea Legiunii Arhanghelului Mihail, cea mai puternica miscare de inviere a Neamului Romanesc

by -
9 738

 

“In fata situatiei de mai sus, m-am hotarat sa nu merg nici cu o tabara, nici cu cealalta. Nici sa ma resemnez, ci sa incep organizarea tineretului pe raspunderea mea, dupa sufletul si capul meu si sa continui lupta, iar nu sa capitulez. In mijlocul acestor framantari si ceasuri de rascruce ne-am adus aminte de icoana care ne-a ocrotit in inchisoarea Vacaresti. Ne-am hotarat sa strangem randurile si sa continuam lupta sub protectia aceleiasi Sfinte Icoane. In acest scop, ea a fost adusa la caminul nostru din Iasi, din altarul bisericii Sfantul Spiridon, unde o lasasem cu trei ani in urma. La aceste ganduri, grupul “Vacaresti” s-a alaturat imediat. Peste cateva zile am convocat la Iasi, pentru Vineri, 24 Iunie 1927, ora zece, in camera mea din str. Florilor No. 20, pe Vacaresteni si pe putinii studenti care mai ramasesera legati de noi. Intr-o condica, cu cateva minute inainte, scrisesem urmatorul ordin de zi, numerorat cu No. 1:

“Astazi, Vineri, 24 Iunie 1927 (Sf. Ion Botezatorul), ora zece seara, se infiinteaza: Legiunea Arhanghelului Mihail, sub conducerea mea. Sa vina in aceste randuri cel ce crede nelimitat. Sa ramana in afara cel ce are indoieli. Fixez ca sef al garzii de la Icoana pe Radu Mironovici”.

Aceasta prima sedinta a durat un minut, adica atat cat am citit ordinul de mai sus, dupa care cei prezenti s-au retras, ramanand ca sa cugete daca se simt destul de hotarati si tari sufleteste, pentru a pasi intr-o asemenea organizatie unde nu era nici un program, singurul program fiind viata mea de lupte de pana atunci si a camarazilor din inchisoare. Chiar si pentru cei din grupul “Vacaresti” am lasat timp de gandire si de cercetare a constiintei lor, pentru a vedea daca nu au vreo indoiala sau rezerva deoarece pasind aici vor trebui toata viata lor sa mearga inainte fara nici o sovaire.

Intima noastra stare sufleteasca din care s-a nascut Legiunea a fost aceasta: nu ne intereseaza daca vom birui, daca vom cadea infranti sau daca vom muri. Scopul nostru este altul: de a merge inainte, uniti. Mergand impreuna, uniti, cu Dumnezeu inainte si cu dreptatea neamului romanesc, orice soarta ne-ar fi daruita, infrangerea sau moartea, ea va fi binecuvantata si va da roade pentru neamul nostru. Sunt infrangeri si sunt morti care trezesc un neam la viata, dupa cum sunt si biruinte dintre acelea care-l adorm, spunea profesorul Iorga, odata. Ne-am strans si mai mult in jurul icoanei.

Si cu cat greutatile ne vor asalta si loviturile vor curge mai grele peste noi, cu atat vom sta mai mult sub scutul Arhanghelului Mihail si la umbra sabiei lui. El nu mai era pentru noi o fotografie pe o icoana, ci il simteam viu. Acolo la icoana, faceam de garda cu schimbul, zi si noapte, cu candela aprinsa.”

Corneliu Zelea Codreanu

Sa-i pomenim si noi in rugaciunile noastre pe cei ce s-au autointitulat „Vacarestenii”, parintii Miscarii Legionare:

 • Corneliu Zelea Codreanu
 • Radu Mironovici
 • Ion I. Moţa
 • Ilie Gârneaţă
 • Corneliu Georgescu
(Visited 169 times, 1 visits today)

9 COMMENTS

 1. TLC4ever este un pisoi tinut de securistii de azi.
  Daca dati click pe link-ul lui, veti da de-un site periculos, cu virusi. Nu numai mesajul lui este otravit ci si link-ul.

  Cateodata mai vine si diavolul aici, sub forma de inger de lumina.

  TLC4ever,
  Proletari din toate tarile, angajati-va!

 2. Miscarea Legionara este singura miscare care a dorit formarea unui om nou,devotat Romaniei Mari si credintei noastre stamosesti,credinta ortodoxa.Miscarea Legionara nu va muri niciodata.Traiasca Miscarea Legionara si Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe acei legionari care si-au dat viata pentru tara noastra.

 3. TLC4ever, a pune ideologia national-socialista care i-a promovat pe nazisti in fruntea Germaniei celui de-al doilea razboi mondial in carca Legiunii, e o intentie de denaturare grava care nu face altceva decat sa alimenteze propaganda adversarilor curentului legionar.
  Un gand pios de reculegere la capataiul martirilor neamului, celor care au crezut in destinul unei natiuni in spiritul afirmarii valorilor nationale! Dumnezeu sa-i odihneasca iar pe noi sa ne intareasca pentru a duce mai departe lupta impotriva tradatorilor, pentru idealuri, neatarnare, cinste si dreptate. Doamne, ocroteste-I pe romani!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Traiasca National-Socialismul Romanesc!

  Capitanul traieste in fiecare dintre noi, tot ceea ce trebuie sa facem este sa-i urmam calea pentru renasterea spirituala a neamului !

 5. Subliniez cuvant cu cuvant cele scrise mai sus de interlocutorul meu PICTOR SARION. Raul numai trage de mult cu pusca dupa tradatorii de tara pt ca sunt deja morti condamnati,ci ne vaneaza PE NOI ASTIA CARE INCA MAI INCERCAM SA ZBURAM DIN RASPUTERI. Dumnezeu sa ne intareasca pe noi toti sufleteste si trupeste ,ca sa putem lupta fiecare cum poatem mai bine din si diafara tarii.Doamne Ajuta !!!

 6. Un gind pios celor ce sau numit”Vacarestii”,parintii Legiunii Arhanghelul Mihail,fiiele taraina usoara si pomeniti in vecii,vecilor,Amin!.Personal,ma bucura faptul ca, se pomeneste in ultima perioada des despre Miscarea Legionara din Romania.Acest fapt denota urmatoarele:In memoria societatii Romanesti au ramas ca fauritori de bine,pentru interesele cetatenilor,care la-au considerat in special pe C.Z.Codreanu un mare patriot.Ma bucura deasemenea faptul ca in Romania ,dupa o lipsa de 80 de ani,a luat fiinta sub diferite intilniri si organizari Miscarea Legionara. Asteptam ca spiritul lui C.Z.C. sa se incarneze intr-un alt Lider care sa conduca Miscarea Legionara,singura si ultima sansa pentru cetatenii Romaniei d-ea scapa de tradatorii care se afla la guvernare si emanciparea natiei Romanesti,spre o societate unde respectul fata de Lege,de Tara si cetateni va prima,unde iredentistii si sovinii magheari,nu vor mai terfeli,insemnele Statale ale Romaniei,iar in cazul ca se vor repeta,sa fie aspru pedepsiti de legislatia in vigoare,care actualmente nu se aplica datorita santajului politic,efectuat de U.d.m.r.,impotriva lingailor de ciolan,sus pusi,care si ei prin frauda au ajuns la guvernare,persoane fara coloana vertebrala,nevertebrate,gunoaie biologice,ca alta denumire nu merita sa le-o dam,ca ne-au lasat prada saraciei,distrugind economia tarii,si ne-au lasat la cheremul strainilor,sa fim continuu loviti in demnitatea noastra Nationala,de minoritatea hungroida,care in timp de 20 de ani si-au atins scopurile,cu aportul clasei politice Romanesti.Dar va veni timpul sa fie judecati si condamnati,pentru inalta tradare a intererelor economice,politice,sociale,Romanesti! Sa auzim numai de bine!

 7. ML a aparut in tara asta nu ca o forta a terorii cum a fost descrisa pe nedrept de catre dusmanii ei carlistii si comunistii ci pentru ca s-a vrut de catre cei care au intemeiat-o sa aduca si sa instaureze cinstea, dreptatea si demnitatea nationala Miscarea Legionara a fost, este si va fi ultima reduta a ortodoxismului si romanismului! La multi ani

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.