Retroactiv: Mândru ca sunt român!

Retroactiv: Mândru ca sunt român!

by -
1 765

Ca mulţi români acum câţiva ani am cochetat şi eu cu ideea, datorită dezamăgirilor politice, economice şi morale din patria noastră supusă perversiunilor unei clase politice corupte, să-mi părăsesc ţara. La un moment dat era să plec în Germania, la Berlin, în urma gravelor tăieri salariale de acum trei ani.
Nu am cedat ispitei plecării şi acum sunt fericit. Mi-am dat seama că românul se poate împlini spiritual, moral şi financiar pe deplin numai la el în ţară. Pentru mine cine a dat bir cu fugiţii după graniţă au fost de fapt nişte laşi, care nu au reuşit să parcurgă cu curaj deşertul dureros al tranziţiei şi post-comunismului, cu toate neajunsurile sale. Până la urmă, ce ar însemna să plecăm toţi românii din ţară în Europa Occidentală? Ţara noastră cui o lăsăm: emigranţilor, ţiganilor sau minorităţii maghiare?
Ştiu că e greu în România, dar până la urmă proverbul din cântecul lui Tudor Gheorge e adevărat: Cât o fi pâinea de rea, tot mai bine în ţara ta. Cei care emigrează chiar dacă să realizează profesional şi material în străinătate, de fapt sunt un bun pierdut pentru colectivitatea românească şi România. Nu putem fi laşi toţi românii şi să plecăm pentru a lăsa tărâmul strămoşilor noştri, pentru care şi-au vărsat sângele în lupte de independenţă, o terra deserta. Nu voi fi laş ca ceilalţi români care s-au gândit numai la ei şi nu la ţara românească şi nu voi pleca niciodată să mă mut în străinătate. Voi rămâne acasă în România şi voi lupta pentru drepturile noastre în propria ţară în care clasa politică se poartă ca o pătură spoliatoare supra-pusă. Românii au de câştigat în primul rând războiul demografic, care în ultimii ani, l-au cam pierdut prin emigraţia masivă şi natalitatea scăzută. Românii trebuie să rămână acasă să muncească şi să creeeze pentru România şi mai mult, să depăşească complexul egoist de a face numai un copil pe familie pentru că e mai comod şi mai distractiv pentru cupluri. Dacă nu stopăm emigraţia şi nu creştem natalitatea, peste 50 de ani România se va scrie cu doi de R, iar românii vor fi minoritari alături de arabi şi maghiari în propria ţară aşa cum au ajuns sârbii în Kosovo. Şi pe plan economic e de apreciat recenta campanie TV ca românii să cumpere numai produse româneşti pentru a încuraja producţia autohtonă.
Am încredere în renaştera naţională deoarece poporul român este un miracol istoric cum spunea istoricul Gheorghe Brătianu, ce a renăscut în momente de invazii şi restrişti inimaginabile. Cu ocazia Zilei Naţionale vreau să spun în gura mare tuturor că mă mândresc că sunt român şi vă urez din inima mea mereu verde: La Mulţi Ani, România!

autor: Ionuţ Ţene – NapocaNews

(Visited 114 times, 1 visits today)

1 COMMENT

  1. Cu toata stima si respectul ii spun domnului autor ca e un mare dobitoc cand ii face pe romanii plecati lasi. In perceptia dumneavoastra mari nume romanesti ale istoriei neamului au fost niste lasi cand din anumite motive au ales sa plece din tara. Sa acuzi de lasitate pe taranul roman din zile noastre care traieste sa plateasca taxe si impozite, sau studentul care vede ca talentul sau se pierde in fata colegilor protejati cu banii parintilor la fel de onest creati, reprezinta rasucirea cutitului deja infipt in spatele poporului. Domnule Tene romanii plecati nu sunt tradatori de neam si tara, tot in linia 1 lupta numai ca pe un alt front. Domnule Tene las esti tu si tradator de neam si tara hranind mitul acesta, creat pentru voturi, de a distinge intre romanii plecati si cei ramasi ce are ca efect dezbinarea poporului. Domnule Tene spui ca romanul se poate implini numai la el in tara, dar te-ai gandit ca nu tot romanul a avut oportunitatile tale? Cum poti numi las pe cineva care lucreaza 12 ore pe zi in strainatate ca sa isi ridice o casa in satul natal din Romania? Cum poti numi las pe cineva ce pleaca la cules capsuni in Spania iar apoi se intoarce acasa si pune pe picioare o asfel de cultura la el in sat? Tine minte domnule: toti cei plecati, ca o recunosc sau nu, s-au gandit la ziua cand o sa se intoarca ACASA pentru totdeauna. Daca tot esti asa de curajos si inteligent domnule de ce nu il inveti tu pe taranul roman cum sa se dezvolte dar nu asa de la birou ci acolo in linia 1, trezestete o data cu el si urmeaza-l peste tot spunandui cum se ara, cum se mulge vaca, cum se face mortarul, cum se ridica un zid, etc. Meseria ta domnule se face cu vorbe dar romanul e satul de vorbe si vazand ca nici unul dintre vorbareti nu trece la fapte a hotarat sa faca el ceva asa cum a crezut de cuviinta. Ce am facut pe lume rau de ne huleste lumea? Suntem rai ca muncim, ca ne sacrificam zilele pe alte meleaguri pentru a ne implini visele? Sa fie invidia lenesilor? Doamne da-ne forta sa trecem peste toate cele rele!
    Nihil Sine Deo…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.