Persiflarea simbolurilor sacre

Persiflarea simbolurilor sacre

by -
2 527

Din păcate, a devenit un obicei ca diverse personaje, în căutarea mediatizării, să apeleze la diverse metode murdare pentru a atrage atenţia publicului. Şi atunci când vorbim despre astfel de metode, ne referim şi la  acţiunile împotriva simbolurilor religioase şi implicit a sistemului moral instituit de principiile creştine. De pildă, pe de o parte, se face ce se face, însă despre anumite culte creştine nu se menţionează decât inchiziţia, jafurile cruciadelor sau preoţii pedofili. Pe de altă parte, se trece însă prea uşor peste contribuţia esenţială a creştinismului la formarea culturii şi civilizaţiei europene, iar acest element esenţial a fost omis inclusiv din preambulul Constituţiei Europene. În goana disperată după bani şi faimă, de multe ori nu mai există îngrădiri morale, iar unii, în căutarea unor subiecte de senzaţie care să atragă fanii, recurg la caricaturizarea elementelor sacre ale religiei. S-au încercat mesaje ofensatoare şi la adresa profetului Mohamed, însă acestea s-au lovit de mişcările de protest de amploare ale musulmanilor din întreaga lume care nu au acceptat persiflarea credinţei lor. În schimb, ficţiuni precum Codul lui da Vinci, sunt accesibile tuturor, iar prin intermediul lor veridicitatea Bibliei e pusă în balanţă cu cea a textelor lui Dan Brown. În curând, zeci de milioane de tineri, îndemnaţi versurile cântate de Lady Gaga, îi vor face declaraţii de dragoste tocmai lui Iuda, vânzătorul lui Iisus Cristos. Exemplele pot continua.

Dacă mediul propice pentru aceste manifestări a fost permisivul spaţiu occidental, observăm că mai nou, asemenea materiale au în prim-plan şi autori români. În acest sens, considerăm că fotografiile mediatizate nestingherit în care una dintre “divele” ţării apare fără scrupule în ipostaze indecente alături de un crucifix reprezintă o insultă gravă la adresa moralei, religiei creştine şi a milioanelor de creştini din România. De asemenea, publicarea acestor materiale blasfematoare ar trebui restricţionată.

Au fost înfiinţate instituţii dedicate luptei împotriva poluării naturii, însă de ce se permite cu atât de multă nonşalanţă poluarea sistematică a cugetelor noastre? Atâta timp cât sufletul nostru este hrănit cu mizerii, întreaga noastră existenţă va mirosi a gunoi. Înţelepciunea vechilor greci spune că în toate este necesară o justă măsură. În aceste cazuri s-a întrecut măsura.

autor: Mihai Cucerzan

sursa: www.patriaonline.ro

(Visited 72 times, 1 visits today)

2 COMMENTS

 1. Avem atatia sfinti si duhovnici adevarati in viata,nu trebuie sa avem calauza pe vechii intelepti greci si tot acesti preoti ne-ar intreba daca nici acum n-am invatat cum se scrie corect numele Lui Iisus Hristos.
  Treaba este fff clara,se vrea iudalizarea omenirii,iar cine nu se va „incadra”,va fi declarat dusman „fraternitatii” intre popoare.
  Sunt institutii in care deja s-a interzis a se face semnul crucii,iar daca cineva ar zambi ironic in fata unei stelute jidanesti ,ar fi declarat public „rasist” ,”antisemit” etc.
  Domnule autor,adevarata contributie a esentei crestinismului si la formarea culturii civilizatiei europene,a fost RESPINSA inca de la intrarea ei in Europa,daca derulam evenimentele sangeroase ale bisericii apusene.
  La ora actuala ,catolicii sustin ca imperiul roman a adus crestinatatea in tara noastra si ca datorita lor am fost „civilizati”.Istoria si dezastrul in care a ajuns lumea
  ne arate (pt cine a avut ochi )si ne demonstreaza CONTRARIUL,tinand cont de faimoasele inchizitii si ereziile care au culminat pana in zilele noastre.
  Acest dezastru in care se afla lumea ,in care nu mai exista ingradiri morale,se datoreaza tot lor.
  Au inteles fff bine invataturile Lui Hristos,dar la ce folos daca vechii romani au vrut sa conduca lumea prin gura vaticaneasca si cu mana jidaneasca din umbra (ca acum, mai ales).
  Sunt fff multi romani care sunt autorii unor carti defaimatoare la adresa credintei ortodoxe,mass-media se afla in mainile jidovilor,etc.
  Unul dintre acei „buni”romani ,se cheama Mungiu ,regizor care a luat premiul „Palm*dor”,iar subiectul filmului n-a facut nimic altceva ,decat sa denigreze pe romanica fiind un popor de pagani ,fara Dumnezeu.
  Caci numai asa romanii pot lua premii internationale,primind ordini dinafara pt a strica imaginea romanilor si a culturii noastre milenare.Acesti „regizori” tradatori de neam si tara nu sunt DELOC tigan,dar sunt aplaudati la scena deschisa in TARA ROMANEASCA SI PE TOATE PROGRAMELE ROMANESTI.
  Musulmanii au avut grija sa-si impuna punctul de vedere.
  Nu am sa-i laud pe musulmani ,pt ca are cine sa-i laude,mai ales ca pana si papa woitylla candva i-a dat ca exemplu omenirii.
  Acum sunt laudati si divinizati si plansi peste tot,jidanii,pt ca si papa este unul de-al lor.
  Cand papa woitylla se afla la vatican ,toti polonezii erau vazuti ffff bine.
  Si noi se pare ca am luat aceasta „reteta”,avand un prea-fericit si prea instarit moldovean,iubitor de sovieto-moldoveni.
  Din punctul asta de vedere,ne-am „incadrat” cu brio.Fac si eu ca Neil Amstrong:
  „Un pas mic pt ortodoxie,dar un pas mare pt jidanie!”.

 2. Din pacate domnule autor,cei care vor sa faca bani cu astfel de besflamii la adresa crestinismului,o fac mai ales ca sa distruga elementele esentiale ale crestinismului,adevarata ei valoare.
  Nu este vorba doar de bani,pt ca cei ce au demarat o adevarata campanie contra crestinismului, aveau deja bani pt a cumpara acele minti dezorientate a clor fara Dumnezeu.
  Problema este cu muuult mai grea pt noi ortodocsii,pt ca noi ORTODOCSII nu am avut inchizitii si nu am avut pedofili in biserica noastra.
  Cei care au incercat s-o spurce (si continua)sunt chiar ei,pt a „impartii” povara batjocurei asupra crestinismului „per total”.
  Biserica ortodoxa si mai ales romana se face cu muuult mai raspunzatoare fata de tara ,de crestini,de istorie,fata de sfinti,daca s-a acceptat si pacatele istorice ale
  bisericii „surori” catolice.
  Referitor la bombardamentul ce se promoveaza contra crestinismului prin intermediul mass-mediei,prin scolile de dupa 89,prin propaganda anti crestineasca nu ma surprinde,pt ca jidanii cu banii pe care i-au obtinut prin inselarea multor capi de stat ,acum isi revarsa arsenalul ,pt „familiariza” omenirea spre o „credinta”lumeasca ,lipsita complet de Dumnezeu,promovand in paralel si umanismul cu toate „valorile” ei.
  Daca cineva prin mass-media ,ar vorbi urat despre crestinism ,nimeni n-ar sari in sus ,iar daca cineva ar spune adevarul despre planul diabolic al jidanilor,toti ar sari in sus ca arsi.
  In scolile din orasul tarii in care locuiesc,se interzice a face semnul crucii ,iar jidanii au voie sa-si deseneze pe toti peretii steaua lor jidaneasca.
  Si-atunci …unde este libertatea religioasa,si „umanismul” de care se tot promoveaza chiar si in parlamentul european????
  Ortotoxia le sta lor in coasta!!!
  Tocmai de aceea multi sovieto-moldoveni trec la catolici ,ca sa fie mai bine vazuti si pt a avea o viata materiala mai buna.
  Cine cunoaste stie.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.