România sare în ajutorul Republicii Moldova în lupta cu COVID-19

România sare în ajutorul Republicii Moldova în lupta cu COVID-19

by -
0 483
Covid-19

Astăzi, la spitalul Clinic Republican de la Chișinău, a fost prezentată echipa formată din 52 de persoane din România, dintre care 41 de medici și asistenți medicali voluntari care se vor alătura cadrelor medicale din R. Moldova în luptă cu noul coronavirus. Pe lângă aceasta, Guvernul de la București ar intenționa să acorde R. Moldova un ajutor în valoare de circa 3,5 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Medicii de peste Prut au adus cu ei tehnică și echipamente de protecție și au fost însoțiți până la Chișinău de către miniștrii de Externe și al Apărării Naționale de la București, Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă, precum și de secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Suntem deplin solidari cu toți cetățenii R. Moldova, de aceea sunt onorat să însoțesc astăzi la Chișinău misiunea medicală a României. Este vorba de o echipă complexă din 52 de persoane. (…) Suntem alături de dumneavoastră atât cu sufletul, cât și fizic, în modul cel mai concret. De asemenea vreau să evidențiez, așa cum a spus-o deja premierul Ludovic Orban în această dimineață la Iași că Guvernul României urmează să decidă astăzi un sprijin substanțial pentru R. Moldova, care constă în echipamente medicale necesare pentru combaterea COVID-19. Este vorba de 500 de mii de măști, 50 de mii de combinezoane, medicamente și altele”, a menționat Bogdan Aurescu

Totodată sursa a mai adăugat că potrivit unui proiect avizat zilele trecute, ar fi vorba de un ajutor de circa 3,5 milioane de euro. „Dar sigur vom vedea ce se va decide în această seară la ședința de Guvern”, a spus ministrul de Externe de la București.

Oficialul a subliniat că sprijinul României pentru R. Moldova nu se oprește aici și a amintit despre acțiuni de susținere din ultimul timp printre care autorizarea livrării de medicamente și dispozitive medicale, facilitarea tranzitului și repatrierii cetățenilor R. Moldova, transportului de mărfuri etc.

Mai multe detalii pe Infoprut.

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.