Marș pentru Unire (21 octombrie 2012, București)

Marș pentru Unire (21 octombrie 2012, București)

by -
4 607

(Visited 50 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

 1. Alexandru, „Basarabia e Romania” inseamna acelasi lucru ca si „Basarabia pamint romanesc”, fara nici un subtext. Asta se adreseaza de fapt mai mult cetatenilor Republicii Moldova care nu s-au trezit inca, sau sunt pro-rusi.

 2. @Alexandru
  Mi-a dat de gandit ceea ce ai scris. Intr-adevar, observand atent situatia, se vede clar ca scopul elitelor din umbra e de a „muta” Romania mai la rasarit, de a o tiganiza, maghiariza si in cele din urma de a o pulveriza in conglomeratul UE, conglomerat cu cetateni corecti politic cu creierul bine spalat, care au uitat sa spuna „NU”.Probabil ca dupa „spectacolul” unirii va apare „necesitatea” cresterii autonomiei pe criterii etnice ca urmare a altor „spectacole” de data asta ale minoritatilor, care vor racni sus si tare ca nu au drepturi in tara romaneasca. Rolul principal in aceasta harababura il vor avea, ca de obicei, mass-media si serviciile secrete. Cei mai multi romani deja nu mai au cu ce gandi dupa 22 de ani de neocomunism, saracie, educatie proasta si manelizare-manipulare cu televizorul. Asa ca ma intreb cine mai e in stare sa-si dea seama ca e necesar sa punem baza pe credinta, pe elementele spirituale care ne unesc, ca unirea trebuie sa fie mai intai in cuget si simtire ca apoi sa se manifeste concret? Cine mai e in stare sa se fereasca de acitunile din ce in ce mai viclene ale Bruxelles-ului si Moscovei asupra Romaniei? Ma tot intreb: ce directive i-au trasta Barosso si Merkel lui Basescu?. Ce surprize neplacute ne mai asteapta?

 3. si ar mai fi si asta:

  0. se cam dau peste cap lucrurile. Basarabia face parte din Romania, nu este fix Romania. mie imi pare ciudat sloganul asta. Romania este mai mult decat Basarabia. probabil ca a pornit cam neinspirat sloganul. dar e f probabil pana la urma sa ramana Basarabia singurul colt de romanism, pt ca Romania actuala, se cam dezintegreaza de atata uniune cu restul tarilor din Europa, uitand sa mai fie romani in primul rand. sunt curios: cine a pornit cu sloganul acesta “Basarabia e Romania”? ma poate lamuri cineva precis? sigur a avut intentie sincera buna?

  (comentarii pe care le-am mai scris si pe alta pagina web, pe care le scriu si aici, pt ca sunt in cautarea mai multor pareri in incercarea de a ma lamuri)
  mai poate fi verificat si articolul de pe alter-media care mi-a alimentat -recunosc- scepticismul –
  http://ro.altermedia.info/antisistem/adevarata-fata-a-invadatorilor-romaniei_24019.html
  cititi-l va rog si spuneti o parere. cred ca sunteti mai apropiati de fenomen in sine. cunoasteti interiorul.

 4. 1. trebuie sa ne intrebam, oare lucrurile merg asa de la sine? eu cred ca daca nu erau si in interesul puterii, marsurile astea nu s-ar fi facut. din cate se stie, elitele au in plan unirea Basarabiei cu Romania si in acelasi timp maghiarizarea Transilvaniei. daca privim evolutia lucrurilor, ele se cam realizeaza prin complicitatea celor de la putere, de la noi. la fel si tiganizarea banatului si olteniei cu tigani care nu sunt cetateni romani. veti vedea ca deportarile care se fac dinspre Franta, ajung in general la Timisoara. bun, trecand peste toate “banuielile astea”, ne mai intrebam: de ce nu se fac manifestatii (de amploarea asta) si pt celelalte probleme din Romania – pt celelalte cauze, actiunile nu sunt sustinute si nu au caracter de galerie- cele care sunt, sunt de amploare mica, a unui grup mic de oameni). ne unim cu Basarabia, dar pierdem in alta parte. dar stim bine ca manifestarile de genul asta pot fi sabotate prin interventia serviciilor secrete. cele cu Basarabia nu sunt (din cate stiu eu), insa daca ar fi ceva serios in alte cazuri, e posibil sa fie deturnate. mie mi se pare ca exista un control si in cazul asta. imi cer scuze daca ma insel. vreau unirea, dar sa nu pierdem din vedere celelate riscuri care tin tot de Romania si sincer as prefera sa nu le fac jocul celor cu “puterea”.

  2. si mai e o intrebare: cu ce se va uni Basarabia daca dictatorii uniunii europene au hotarat lipsirea de suveranitate a Romaniei si federalizarea ei? se face o propaganda intensa la nivel inalt in aceasta directie ( vezi Traian B.). care este reactia noastra ca romani? de ce institutiile statului se rostogolesc la vale in mecanismul asta de deznationalizare. mi se pare ca marsul asta devine un fel de praf in ochi, tinerii sustinatori ai acestor miscari fiind prea entuziasmati de acest segment si pierd din vedere generalitatea, adica restul actiunilor politice din Romania. cred ca toate lucrurile astea vor duce la un compromis mai rau decat cel actual si anume la fragmentarea intregii Romanii sub pretextul unirii de conjunctura in uniunea federala europa. dam din lac in put. atentie mare! entuziasmul acesta tineresc de tip galerie poate fi dezamagitor. trebuie sa fim uniti mai intai de toate in rugaciune, in credinta si simtire si unirea se va infaptui prin ridicarea deasupra politicului si formalismului administrativ. cred ca e nevoie de o indepartare de elementele materiale (administratia politica si de stat, pt ca acestea nu mai functioneaza corect) si apropierea de elementele spirituale care ne unesc cu adevarat si care pot fi o piatra de poticnire pentru politicile distructive. daca vrem unire, trebuie sa fim romani adevarati din toate punctele de vedere: traditii, gesturi, comportament, credinta, grija de aproapele, iubire, intelepciune chibzuita pt a contracara viclenia politicianismului administrativ cu caracter economic, de modifcare neinteleasa si de “dezvoltare civilizatoare”. trebuie sa tinem cu dintii de ceea ce este romanesc si sa le dam peste nas prin neparticipare la complotul lor, politicienilor din tara si uniunea europeana. putem fi si in europa, dar nu dupa cum ne dicteaza bruxellul. pt ca tot ce fac seamana din ce in ce mai mult a dictatura. trebuie sa fim totusi uniti si din punct de vedere administrativ, insa sa incercam, ca romani, sa tinem lucrurile sub control, facandu-ne cat mai bine si mai corect treaba.
  Sa fim uniti in traire si in adevar si atunci resul vine de la sine.
  asa sa ne ajute Dumnezeu!

  3. vorba dl. Ioan Marian in revista “art-emis”, articolul -tablete- : „Luaţi un român. Aştia schimbă totul, fără sã înţeleagă nimic din ce fusese până la numirea lor”.
  asta e tavalugul de care vorbim. fara o analiza temeinica a problemei va fi mai rau. tavalugul desfigurarii nationale. toti vor sa se alinieze la “norme” la “ideile noi” occidentale fara sa observe daca poate fi aplicat in tipologia romaneasca. dar tocmai asta e si scopul, impunerea acestor idei pentru desfigurarea Romaniei si a romanilor. haideti sa nu mai fim naivi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.