Declaraţii iresponsabile şi deosebit de grave făcute de Şeful Poliţiei...

Declaraţii iresponsabile şi deosebit de grave făcute de Şeful Poliţiei Judeţului Covasna, referitoare la acţiunea de defăimare a României şi de instigare la separatism teritorial desfăşurată de Csibi Barna la Sfântul Gheorghe

by -
4 762

« Legislaţia este destul de restrictivă în ceea ce priveşte posibilitatea de  plasare ca legale sau ilegale a anumitor mesaje, în sensul că inscripţiile « Ţinutul secuiesc nu este România » pot fi considerate şi corecte dacă luăm în considerare că avem şi Tara Bârsei şi Tara Făgăraşului ».Aceasta este declaraţia stupefiantă pe care şeful Poliţiei Judeţului Covasna (Ioan Aron) a făcut-o în « Observatorul de Covasna », la 10 mai 2011, în legătură cu comercializarea de către Csibi Barna de tricouri cu însemne defăimătoare la adresa României, cu caracter separatist –autonomist  şi care vizează integritatea teritorială a României. Tricourile respective aveau imprimate » harta României fără Transilvania « şi inscripţia « Ţinutul secuiesc nu este România » !

Oare să nu ştie şeful Poliţiei Judeţului Covasna că legislaţia românească  cuprinde prevederi clare (Constituţia, Codul Penal), care încadrează precis activitatea desfăşurată de Csibi Barna în timpul « Zilelor Sfântu Gheorghe » ? Este de neconceput ! Atunci de ce a făcut acele afirmaţii ? Ulterior, când poziţia sa în acestă problemă a început să fie mediatizată, poliţistul respectiv a declarat că acele afirmaţii au fost de fapt « o glumă » şi « un joc de cuvinte» !!! Un lucru iarăşi de neconceput ! Cum este posibil ca, un comisar şef, cu funcţie de chestor, cu doctorat, şeful unui inspectorat judeţean de poliţie, să facă glume în legătură cu acţiuni ce vizează integritatea teritorială a statului român  şi care defăimează ţăra ? Aceasta cu atât mai mult cu cât acele acţiuni au fost derulate de Csibi Barna, un reprezentant exponenţial al extremismului maghiar din România, cu antecedente în acest plan, ale cărui manifestări au indignat şi revoltat cetăţenii acestei ţări.

Deosebit de gravă este şi introducerea, de către respectivul comisar şef, în declaraţiile sale a ideii prin care pune semnul egalităţii între  aşa zisul ţinut secuiesc şi fostele organizaţii prestatale romăneşti Ţara Bârsei şi Ţara Făgăraşului.Din punct de vedere istoric nu se poate face nici o comparaţie între acestea,  pentru că nu poţi compara ceva ce nu mai există  cu ceva ce nu a existat niciodată! Ţinutul secuiesc  nu există din punct de vedere administrativ, politic şi juridic ca atare fiind inexistent ca entitate. La fel, Ţara Bârsei şi Ţara Făgăraşului nu există ca entităţi administrative, politice sau juridice în zilele noastre.Acestea au existat însă ca organizaţii prestatale româneşi, asemenea altor « ţări » din vremea respectivă ca : Ţara Haţegului, Ţara Maramureşului, Ţara Amlaşului, Ţara Oaşului,etc. Inducerea acestei idei este menită să creeze un precedent, creat prin eludarea adevărului istoric, în cadrul discuţiilor despre aşa zisul ţinut secuiesc anume de legitimare a acestuia prin fabricarea unor similititudini cu fostele « ţări » româneşti ! Similar s-au mai exprimat şi unii dintre liderii UDMR, cu alte prilejuri, când subiectul discuţiilor îl reprezenta tot aşa zisul ţinut secuiesc. Recomandăm comisarului şef, aceasta pentru că s-a implicat şi într-o problemă istorică, să studieze cu atenţie Istoria României pentru ca pe viitor, chiar şi dintr-o altă poziţie, nu neapărat din aceea de şef, să nu mai emită  astfel de« judecăţi de valoare » ce reprezintă un joc periculos al falsificării istoriei. Necunoaşterea în asemenea situaţii nu poate reprezenta o scuză în faţa nimănui !

Prin poziţia de apărător al lui Csibi Barna, recunoscut ca un ultranaţionalist şi extremist maghiar, pe care a adoptat-o şeful poliţiei Judeţului Covasna, prin explicaţia stupefiantă şi alambicată pe care a oferit-o presei, acesta nu numai că s-a autodescalificat în faţa colegilor săi, a compromis Poliţia Română şi s-a compromis în faţa românilor din această ţară, dar s-a transformat automat într-un astfel de apărător!!!

P.S. Pentru că tot se fac disponibilizări în MAI, ar fi o ocazie fericită pentru acest minister să spele ruşinea făcută de acest comisar şef şi să-l disponibilizeze.

material de Colonel(r)prof.Claudiu Aiudeanu

(Visited 220 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

 1. @Vergenu Spinu,Buna gluma cu imnul de stat,felicitari si prescriu in totalitate comentariul facut de tine!.Sa auzim numai de bine!

 2. De ce va mirati ? Dar benarul: „D`l Basescu, pasaportul va rog!”;nu va spune nimic lipsa de reactie a „presedintelui tu-
  turor romanilor ?” In Romania orice agresiune importiva natiu-
  nii romane este trecuta cu vederea de toate TV-unile.Tac toate
  si toti parlamentarii ca oarece in iarba, numai cand se apro-
  pie alegerile „fac oarece vorbire in parlament”, si cam atat
  ca au nevoie de voturile UDMR nu de electoratul roman.Ne me-
  ritam soarta sa fim condusi de cozi de topor. Stiti ca schim-
  ba imnul de stat.Nu va mai fi „Desteapta-te romane!” ci altul
  care ne caracterizeaza:”NANI, NANI, BLEGUL MAMII!”

 3. Disponibilizat,ar fi o pedeapsa mult prea mica pe linga,greseala mare,intentionat exprimata cu ocazia interviului.Pentru a fi dat de exemplu si pentru alti potentiali delicventi,intocmirea unui dosar penal,pentru ca D-lui a comis un Delict,prin urmare este delicvent si trebuie sa raspunda penal ca orice delicvent.Sa auzim numai de bine!

 4. de ce mai traieste acest bozgor … in romania ungurii ne-ar fi kilarit daca faceam asa ceva in hungaria si el mai respira ar trebui tabacit bine si expediat in sicriu in hungaria

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.