România este cea mai coruptă țară care râgâie la slujbă și își...

România este cea mai coruptă țară care râgâie la slujbă și își bate nevasta

by -
0 1077

Nu de puține ori am scris în acest spațiu virtual despre metehnele conaționalilor noștri, dar am citit recent un articol care m-a mâhnit mai mult decât de obicei. Așa aș scrie dacă aș fi Pleșu, și el e sâcâit de ce se întâmplă în țara asta, dar el folosește un limbaj care denotă un exercițiu constant pe meleaguri stilistice.

Cum n-am nici talentul, nici bagajul lingvistic al lui Pleșu, doar vreau să zic că am citit un articol de căcat destul de plin de minciuni. Ăsta tot umblă prin internet și tot felul de publicații mai mult sau mai puțin onorabile și sună cam așa: „Raport CE: România este cea mai coruptă ţară europeană, cu oamenii cei mai săraci şi needucaţi”. În care se spune că avem și cele mai multe biserici pe cap de locuitor.

Articolul citează europalibera.org care citează „Al şaselea Raport asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale realizat de Comisia Europeană”. Am ignorat ziarul de propagandă al spionilor americani și m-am uitat după raportul ăla care scrie că suntem săraci, needucați, bisericoși, bețivi, curve, fără dinți în gură, labagii și mergând pe banda a doua cu 70 la oră (exact, scrie despre șoferii de Prahova în raportul CE). Raportul se găsește pe internet (google it), este în română și conține lucruri foarte interesante.

De exemplu, raportul nu conține cuvântul biserică. Mai mult, din datele prezentate acolo nici măcar nu suntem poporul care bagă cei mai mulți bani în religie din UE. Olanda, de exemplu, bagă mai mult (raportat la cap de lalegiu). Uluitor, suntem pe la mijloc cu chestia asta.

Sărăcia? Rămâi prost de tot și te angajezi în presă când vei afla că nu suntem în pericol de sărăcie maximă gata să fim dați afară de săraci ce suntem. Știi cine e? Grecia, Spania, Italia. Mai pizdos, România este printre cele trei țări (alături de Slovacia și Bulgaria) unde PIB-ul pe cap de locuitor a crescul „semnificativ” în perioada 2000-2011. A crescut cu vreo 80% și a scăzut cu 3% în perioada crizei. PIB-ul în București Ilfov a crescut la 120% din media UE (mmmmmiticiiiiiiiiii!!!). Bine, asta creează niște probleme în partea de coeziune, avem și regiuni foarte sărace, dar, pe ansamblu, e bine.

În ceea ce privește corupția, la un singur lucru suntem pe primul loc: la părerea că corupția e o chestie nasoală (percepția asupra corupției), unde 99% din români zic că nu e bine. Cât despre corupție în sine, mucles, nu suntem pe ultimul loc. Suntem pe locul trei de la coadă, mai avem puțin și-i depășim pe italieni, deci ajungem pe locul 4 de la coadă!

Raportul e lung, are vreo 300 de pagini, și un limbaj lemnos de-ăla de cursuri de facultate. Și nu scrie că suntem cei mai corupți, bisericoși și alte chestii. Astea-s minciuni făcute de limitați la cap care cred că românii sunt un popor destinat eșecului.

Nu e, bă, suntem surferii istoriei acestor zone, mergem pe val ținându-ne echilibrul și din când în când mai picăm în apă. Dar ne ridicăm, că-s mulți rechini în zonă, altfel am face pluta până la mal. (autor: Ovidiu Eftimie, sursa: Blog personal Ovidiu Eftimie)

(Visited 306 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.