Către cei care vor să ne închidă gura să nu-i mai apărăm...

Către cei care vor să ne închidă gura să nu-i mai apărăm pe români: mai ridicați-vă și voi din genunchi!

by -
0 680

Cineva de la Revista 22 mă acuză că aș fi pe ștatele de plată ale Rusiei pentru că le-am luat apărarea românilor din Ucraina. Culmea este că și atunci când am încercat să opresc finanțările statului maghiar pentru susținerea autonomiștilor din Transilvania, lucrare făcută de Viktor Orban pe mână cu Rusia, am fost acuzat tot de rusism. Acest gen de diplomație a umilinței, a statului în genunchi, a tăcutului din gură ca să nu supărăm pe nimeni, a renunțatului de fiecare dată la interesele și drepturile noastre ”ca să fie bine” ar trebui să înceteze.

Hai să-i lăsăm pe românii din Ucraina la mila Kievului, ca și până acum, că tare bine ce le-a mers. Hai să-i lăsăm pe românii din Valea Timocului la mila Serbiei, că are ea grijă de ei și, dacă nu, are grijă Europa… Hai să-i lăsăm pe românii din Transilvania la mila Ungariei, că știe ea ce face și oricum, de ce să tulburăm apele. Aceeași publicație care mă acuză pe mine că iau bani de la ruși este, în restul timpului, foarte binevoitoare cu autonomia maghiară din Ardeal, care reprezintă lucrătura ruso-maghiară cea mai periculoasă pentru integritatea României. Despre aceste atacuri la adresa statului român Revista 22 nu spune nimic, în schimb îi numește idioți pe cei care vor respectarea românilor în lume! Dacă a-ți iubi țara și pe frații români oriunde ar fi ei înseamnă pentru Revista 22 idioțenie, atunci așa să fie. Suntem milioane de idioți în țara aceasta care nu mai vrem să fim cârpa de șters a tuturor…

Cât de ușor le vine unora să arunce peste bord cu interesele românilor reali în numele unor idealuri înalte și abstracte. Să nu mai lovim în Budapesta și să nu îi băgăm în seamă pe extremiștii maghiari, este linia acestei diplomații în genunchi. Chiar dacă vin la noi acasă și ne iau pământurile, pădurile, școlile și invocă reînființarea batalioanelor secuiești ale morții? Să nu deranjăm Kievul că are probleme cu Rusia. Păi și dacă are probleme cu Rusia de ce se războiește cu românii în continuare? Să nu deranjăm Serbia că are nevoie de liniște să adere la UE. Păi dacă vrea să adere la UE de ce închide bisericile românești și îi amenință pe români cu închisoarea dacă se roagă în limba lor?

Așa încât am o rugăminte pentru criticii mei: mai ridicați-vă din genunchi! Ajunge cu această filosofie a umilinței. Nu vedeți unde ne-a adus? Nu vedeți că ne scuipă toți în față pentru că nu deschidem gura niciodată decât pentru a ne înjosi tot noi pe noi? Nu aveți puțină demnitate? Sau disprețuiți acest neam atât de mult încât orice atac la adresa lui vă unge pe suflet și vi se pare justificat? Am ajuns să ne fie frică să mai vorbim în apărarea românilor că sare imediat un ”intelectual” să ne spună că ne dă Rusia bani. De când își plătește Moscova criticii, pentru că printre țintele analizelor mele s-a numărat de multe ori și politica rusească? Sau cei care vor ca despre România să nu se mai vorbească de loc citesc numai ce le convine? Există prea mulți ”patrioți” în această țară a căror singură menire este să le dea în cap celor care încalcă tăcerea ca regulă generală la adresa drepturilor românești. Eu nu comentez de unde își iau banii. Eu comentez doar că și-au pierdut orice urmă de suflet românesc. România trebuie să se ridice din genunchi, pentru că pe această direcție o să ajungem culcați la pământ și călcați în picioare cu totul! (autor: Bogdan Diaconu)

(Visited 128 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.