Cine seamănă vânt culege furtună!

Cine seamănă vânt culege furtună!

by -
2 635

Motto: Este mai uşor să faci război decât să faci pace. (Georges Clemenceau)

Un lucru este cert, ca PDL, partidul aflat la putere, a pierdut foarte mult din popularitate fata de perioada alegerilor de la sfarsitul lui 2009. Majoritatea guvernativa este atacata de toti: poporul pentru criza economica fara sfarsit si masurile de austeritate; bugetarii pentru taierile salariale si disponibilizarile preconizate; diaspora pentru ca guvernantii nu se ocupa prea mult de problemele românilor emigrati; societatea civica pentru degradul moral si nenumaratele vicii ale “alesilor nostri” care ar trebui sa conduca societatea româneasca prin exemplu personal, prin indivizi care ar trebui sa fie adevarate modele pentru mase; in fine, opozitia politica pentru ca PDL-ul este doar o “gasca de hoti”.

Opozitia de stanga, adica PSD, contesta guvernarea PDL pentru ca in România statul social nu mai exista; PNL-ul, mai nou aliat cu PC-ul, cu pozitii ideologice de dreapta (in teorie) acuza PDL-ul ca nu ar fi un veritabil partid de dreapta; patriHotii de la PRM contesta pe oricine doar poate-poate mai prind o parte din ciolan. In fine, UDMR-ul, aflat momentan la putere prin alianta guvernativa impreuna cu PDL, nu contesta niciodata un partid anume, UDMR-ul contestand dintotdeauna suveranitatea si inalienabilitatea statului România.

Desi România este apreciata pe plan extern pentru modul cum gestioneaza relatia cu minoritatile nationale, in special cu cea maghiara, politicienii maghiari fabuleaza de fiecare data cand prind ocazia despre falsa problema a nerespectarii drepturilor minoritatilor in România. Aici intervine munca PDL-ului din ultimii ani: sustinand in general toate proiectele de lege si propunerile de lege propuse de UDMR in vederea multiplicarii drepturilor minoritatii maghiare, PDL nu face decat sa contribuie la alterarea imaginii ungurilor in fata românilor si viceversa. PDL are nevoie de UDMR pentru a se mentine la guvernare, deci revizuirile dorite de partidul minoritatii maghiare din România, au sustinere guvernativa. Insa PDL nu poate sa se mentina la guvernarea acordand privilegii minoritatilor si contribuind la incalcarea suveranitatii românesti. Pentru ca, de fapt, asta este situatia de la 1 ianuarie 2011. Se stie ca la guvernarea in Ungaria se afla dreapta populista (FIDESZ) si extremistii-iredentisti de la Jobbik, care dupa ce anul trecut au votat legea dublei cetateneii pentru ungurii din afara granitelor, legea a intratat in vigoare anul acesta la 1 ianuarie. Astfel multi dintre oficiali ai statului român, alesi din randul minoritatii maghiare, vor avea dubla cetatenie, intrebandu-ne in folosul carui stat “vor lucra”. Ca raspuns la agresivitatea parlamentului de la Budapesta demonstrat prin legea dublei cetatenii, parlamentul de la Bucuresti ar fi trebuit sa ia atitudine printr-o lege prin care sa interzica celor cu dubla cetatenie recenta sa indeplineasca functii in cadrul aparatului administrativ românesc. Legea votata de Budapesta anul trecut a fost gandita in special pentru minoritatile unguresti din Transilvania româneasca si din sudul Slovaciei. Insa politicienii slovaci au bun-simt si au demonstrat ca nu accepta asemenea provocari din partea Ungariei votand tot in 2010 noua lege a cetăţeniei potrivit careia, cei care solicită benevol o altă cetăţenie o pierd automat  pe cea slovacă, precum şi dreptul de a ocupa anumite poziţii în domeniul securităţii naţionale, legea neaplicandu-se in cazurile  în care persoanele obţin dublă cetăţenie prin căsătorie sau naştere. Clasa politica româneasca post-decembrista comportandu-se ca niste fanarioti nu “a lucrat” niciodata in folosul poporului si a tarii, deci sa nu indraznim sa le cerem sa pozeze in postura de aparatori ai interesului national.

Pe data de 13 noiembrie 1920, Parlamentul de la Budapesta a ratificat Tratatul de la Trianon, dar la finalul sedintei deputatii au depus urmatorul juramant: “Cred in Dumnezeu. Cred in Patrie. Cred in reinvierea Ungariei milenare”. Acum parlamentul de la Budapesta este condus de catre dreapta populista si cea revizionista, iar asta s-a vazut foarte bine cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni (15 martie), fel de fel de manifestatii si declaratii anti-românesti au plutit in aer, unele de o intensitate mai ridicata altele mai cu “bun-simt”. Alesii maghiari din România contribuie si ei la crearea si mentinerea tensiunii inter-etnice, astfel incalcand cel putin un articol al Constitutiei tarii noastre: “Statul are ca fundament unitatea poporului român si solidaritatea cetatenilor sai” (art.4, alin.1). Prin promovarea conceptului inexistent de “Tinut secuiesc” se doreste segregarea astfel alimentandu-se tensiunea dintre etnicii maghiari si cei români. Deci unde este solidaritatea cetateneasca, acel fundament al statului institutionalizat prin Constitutie?

Bineinteles ca aceasta tensiune inutila nu ar fi posibila daca PDL-ul prin tacere, inertie sau rea-vointa, deci prin complicitate, si-ar face datoria de partid guvernativ a carui responsabilitate este sa incerce sa elimine orice tensiune intre cetateni, indiferent de etnie. PDL-ul mai are o noua bulina neagra pe langa cele amintite in primul paragraf, doar ca aceasta din urma poate avea consecinte nedemne de nici un stat european civilizat: ceea ce s-a intamplat in 1990 la Targu Mures nu trebuie sa se mai repete vreodata! Declaratiile belicoaso-autonomiste ale reprezentatilor comunitatii maghiare din România, incurajate de parlamentul unguresc si mai mult decat tolerate de catre guvernantii români,  sunt motiv de ingrijorare pentru orice fiinta umana rationala, pentru ca istoria a demonstrat ca astfel de situatii au mai existat in cadrul relatiilor româno-maghiare, perspectiva varsarii de sange fiind inadmisibila.

Expunerea mea este facuta din perspectiva unui român care isi iubeste patria, care cunoaste in linii mari istoria României, care stie ca visul milenar al poporului român a fost acela ca toti românii sa traiasca intr-o singura tara. Sunt constient ca liderii ungurilor din România si de la Budapesta nu vor avea niciodata liniste pana cand nu vor obtinea ceea ce ei considera ca fiind a lor, autonomia inexistentului “Tinut Secuiesc” (a se citi independentă urmand linia precedentului creat de Kosovo) sau de ce nu, al intregului Ardeal; de asemenea noi ca români nu putem sta cu mana in sân cand unii atenteaza la integritatea si suveranitatea tarii nostre. Pe viitor sper ca cei care vor castiga alegerile vor “lucra” pentru interesul national al României fara a da posibilitatea ca tensiuni inter-etnice sa escaladeze creand astfel o stare de neincredere reciproca intre românii majoritari si celelalte minoritati etnice existente la noi.

autor: Remus Tanasa

(Visited 106 times, 1 visits today)

2 COMMENTS

 1. Stimati concetateni !(n-aaaaveti incotro ,trebuie sa va spun asa…am glumit ) Intotdeauna cand vine vorba de politica romaneasca si mai ales cea „tig…pardon”, din tara lui Caragiale, nu pot a nu cugeta ceva pe masura , moncheerrr! Imaginati-va „GIPSY PRESEDINTE” ,ehh ce parere aveti? M-as adresa(atentie ,fiind al naibi de sincer) asa catre popor: „Domnilor ,(pauza)… tara e in rah…rateu (asa se vorbeste ,tare si prost) Razboiul vazut e de neconceput ,… lasandu-se cu morti putini si cu supravietuitori multi (ura,urra),dar saraci pt bogati(off,iarasi?!).Razboiul nevazut a fost conceput si se lasa cu multi(frati) morti si cu putini ffooarte bogati,vai ce de saraci”…Domnilor ,a sta dupa ei …sa-i vezi cum” migreaza” caca caca cameleonii(ma scuzati ,m-am balbait sa pot ,ca sa pot scrie din cot) de la un partid la altul …,nu numai ca ai plange dupa facturile de lumina care te-au facut sa tiiii televizorul deschis pt ei,dar, daca ar fi sa ma ambitionez sa fac bani ca ei ,as realiza ca iarasi am pierdut banii si iarasi m-as pune pe plans dupa banii de mai sus ,cu care as cumpara GPS-urile urmarindu-le „migrarile”. DOMNULE MILOSU, n-am devenit prea milosi pt ei? Va rog sa-mi permiteti sa delectez putin „virtual” pe interlocutorii nostri romani , neparafrazand finalul comentului dvs : Dar ce te faci cand este pace si n-ai bani pt razboi ?! ,iar o alta varianta ar suna asa:”Ce te faci pe timp de pace ,cand n-ai bani nici de potroace ,ce te faci in plin razboi ,ca de n-ai ,ai sa te-ndoi!” Eu unul minoritar, daca as deveni presedinte(fereasca Dumnezeu) as schimba tot,venind cu alta lozinca pe dos ,dar pe jos,si anume :”CINE RESPIRA FURTUNA ,SEAMANA C-UN VANT,…PE CUVANT!” ,iar poporul recunoscator mi-ar raspunde:”SA FI SANATOS CAT POTI, SA N-AJUNGI CA NOI ROBOTI!!! ” (si binenteles efectele de rigoare:uraa,uraa) Ma iertati ,dar nu ma puteam abtine…asta mai e politica ?! …Nu uitati ,ca ne-au facut cu buna stiinta ffff mici pt a nu vedea magariile lor maaaari….Mai romani ,…au reusit ?,chiar asa ne-am catranit?! Domnul Nemilosu sa ne auzim cu bine DOAMNE AJUTA POPOR ROMAN!!!……offf Doamne….

 2. Domnule Nicolae Popescu, tot respectul, da’ prea tratati PDL (ciuma portocalie) ca pe un partid normal.
  Astia, mai mult decat in trecut PSD sau PNL, au lasat orice „fatarnicie” la o parte: si-au bagat capul pana la umar in vistieria tarii, lasand doar fundul la vedere pentru prostii de-i votara.
  In fata si-au trimis vreo 20 de amazoane semidocte, asa, de paravan.
  Presedinte ne este fratele lui Mircea Basescu si tata lu’ Eba, sprijinit de Orban al Ungariei, in nici un caz pe considerente doctrinare

  Pericolul maghiar se manifesta prin pericolul romanesc: o tara care refuza finantari europene dar se imprumuta la FMI pt. ca doar din buget se poate fura mai bine, ESTE O TARA PIERDUTA. Iar struto-camila asta doctrinara numita PDL va grabi caderea.

  E usor sa te prefaci ca e pace, fiind de fapt in plin razboi…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.