Crizele financiare si subjugarea statelor prin indatorare

Crizele financiare si subjugarea statelor prin indatorare

by -
1 641

Unii chiar sunt convinsi ca am fi parte dintr-o cabala secreta care actioneaza impotriva celor mai bune interese ale Statelor Unite, caracterizandu-mi familia si pe mine ca „internationalisti” si conspiratori, alaturi de alte persoane din lume, in vederea construirii unei structuri globale politice si economice mai integrate – O Singura Lume, daca doriti. Daca aceasta este acuzatia, ma declar vinovat si sunt mandru de ea.

David Rockefeler

Ultimul secol  a fost plin de crize financiare. Crize financiare provocate ca si in prezent de banci. Banci conduse ca si astazi de aceiasi oameni, aceleasi familii bogate si puternice, cu aceleasi interese.

John Perkins, fost agent CIA si autor al cartii „Confesiunile unui asasin economic” precizeaza urmatoarele: „Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, noi, asasinii economici am reuşit sa cream primul imperiu cu adevarat mondial. Am realizat acest lucru fara armata, contrar modului in care au procedat alte imperii de-a lungul istoriei, am folosit doar, intr-un mod foarte abil, parghiile economice. Avem numeroase maniere de a acţiona, cea mai des intalnita fiind aceea de a alege o ţara din lumea a treia ale carei resurse – cum este de exemplu petrolul – sunt ravnite de societaţile pentru care lucram. Convenim apoi asupra unui imprumut foarte mare, imprumut acordat de catre Banca Mondiala sau de catre una dintre organizaţiile surori ale acesteia. Insa aceste ţari nu ajung niciodata sa vada practic banii. Din contra, banii sunt varsaţi in contul unor societaţi americane care construiesc mari proiecte de infrastructura, cum ar fi de exemplu reţele electrice, parcuri industriale, porturi sau drumuri. Doar caţiva, cei foarte bogaţi profita, aceste lucruri ramanand inaccesibile celor saraci. Aceştia din urma nu sunt racordaţi la reţeaua electrica, nu au competenţa de a obţine un loc de munca in parcurile industriale. Insa intreaga ţara suporta aceasta datorie colosala, imposibil de rambursat pentru ei. Este momentul in care noi, asasinii economici, ne facem apariţia pentru a spune: „Ştiţi ca ne datoraţi mulţi bani. Nu aveţi cum sa platiţi aceasta datorie, aşa ca trebuie sa faceţi toate sacrificiile de care este nevoie.” 1

Vedem asadar ca banii primiti din imprumuturi de la Banca Mondiala ori alte structuri inrudite sunt redirectionati catre firme care de cele mai multe ori apartin ori au legaturi cu proprietarii bancilor care au acordat imprumutul. Deci practic statul imprumutat ramane dator pe nimic, banii ajungand tot in mana celor de la care au plecat, iar fimele angajate presteaza lucrari care nu sunt niciodata in folosul oamenilor de rand.

Referitor la statele din lumea a treia ale caror resurse stau sub suzeranitatea unor mari firme straine, putem aduce in discutie si un caz destul de tabu din Romania, Rosia Montana, unde interesele sunt se pare mult mai mari. Din unele surse, se pare ca nu bogatiile de aur ce se gasesc acolo ar fi principala carte care se joaca, ci un mare depozit de uraniu. Insa aceasta e o alta discutie.

Intrebat despre rolurile pe care Banca Mondiala si Fondul Monetar International le joaca in crearea/activitatea Grupului Bilderberg, NATO si ONU, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, a raspuns: „Oficiali din aceste institurii sunt prezenti intotdeauna la intalnirile Bilderberg, in special sefii FMI, ai Bancii Mondiale si ai NATO. Rolul lor exact in implementarea agendei Bilderberg si in participarea la activitatile grupului este neclar, dar cu certitudine ca aceste institutii si cei care le conduc sunt aliniati intereselor Bilderberg.
De exemplu, functia de presedinte al Bancii Mondiale este decisa de catre Grupul Bilderberg. Bilderbergii promoveaza oameni din interiorul lor, sugerand ca acestia ar trebui sa ocupe aceasta pozitie. Oficiali publici merg la presedintele SUA cu aceasta propunere, iar acesta pare sa urmeze mereu sfatul grupului si numeste acea persoana ca director al Bancii Mondiale. La urma urmei, nu ar fi cea mai stralucita idee sa numesti pe cineva intr-o pozitie ce are atata putere si influenta in economia globala daca grupul Bilderberg nu si-a dat acordul in legatura cu acea persoana!”
2

Un personaj interesant de la noi din tara, despre care va propun o cercetare mai amanuntita, este guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, cunoscut francmason si membru in Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale.

In urma crizei economice din prezent, tot mai multe state au luat imprumuturi de la FMI, iar si mai multe solicita in continuare.  In curand, Fondul Monetar Internaţional ar putea ajunge la fundul sacului de bani, in condiţiile in care numarul ţarilor care solicita fonduri de ajutor este tot mai mare. Astfel de cereri vin din toate colţurile lumii, de la Europa de Est pana la America Latina, Africa şi Asia. Brad Setser, expert la faimoasa organizaţie francmasonica Council for Foreign Relations (CFR), despre care am mai vorbit, declara ca nevoia de finanţare externa a tuturor ţarilor vizate de FMI ajunge la 500-600 de miliarde de dolari, şi atenţioneaza ca “suma ar scufunda complet Fondul Monetar“.

Ce se va intampla dupa aceea? Nimeni nu stie. Poate un Guvern Economic Mondial, cu administrare si conducere autocefala va fi solutia.

Ron Paul, congresman şi candidat la preşedinţia SUA, a avertizat inca din 2007 ca in curand dolarul nu va mai valora nimic, lucru ce va duce la prabuşirea economiei mondiale, accelerarea inflaţiei şi creşterea preţului petrolului. In cadrul unei emisiuni moderata de cunoscutul jurnalist de investigatii Alex Jones, Ron Paul a declarat: “Daca vor continua sa aplice aceleaşi politici, dolarul va ajunge la zero, vom avea o creştere accelerata a inflaţiei şi toate bancnotele practic se vor autodistruge, valorand exact cat hartia pe care sunt tiparite (...) Pasul urmator in aceasta criza va fi ca elitele sa pozeze in salvatori, oferind populaţiei, chipurile pentru a-i proteja siguranţa, soluţii care de fapt o vor inrobi şi mai tare, adica control, forţe de poliţie mai numeroase etc. Acelaşi lucru s-a petrecut şi la ultima criza economica din anii ‘20. Populaţia a intrat in panica, in loc sa işi dea seama ca Federal Reserve este responsabila de crearea unei himere.3 Aceste declaraţii zguduitoare au fost trecute sub tacere de mass-media, aşa cum era de aşteptat.

La scurt timp dupa aceia, unii autori care au avut curajul sa faca dezvaluiri despre conspiraţia mondiala au avertizat in iunie 2008 ca scopul intalnirii Bilderberg de anul acesta este discutarea modalitaţii de implementare a guvernului unic mondial utilizand o criza financiara.”

Un alt fapt care conicide cu actuala criza financiara este prezenta unor foarte multe persoane cheie din sistemul bancar şi financiar la intrunirea Clubului Bilderberg din 2008. Enumeram cateva nume: Timothy Geithner (preşedintele Bancii Federale din New York), Ben Bernanke (preşedintele Federal Reserve), Henry Paulson (Secretarul Trezoreriei SUA), Jean-Claude Trichet (preşedintele Bancii Centrale Europene), Robert Zoellick (preşedintele Bancii Mondiale).

Scurta concluzie: Istoria se repeta sub acelaşi slogan: “Ordo ab chao” (la ordine prin haos) Toate cele de mai sus nu sunt altceva decat repetarea pas cu pas a unei vechi strategii, care a mai fost utilizata de cateva ori de-a lungul istoriei, cu aceleaşi consecinţe dezastruoase pentru omenire. De fiecare data scenariul a fost identic: s-a creat o situaţie de criza, s-a oferit o soluţie (chipurile pentru a menţine stabilitatea) şi apoi au fost implementate masuri care au creat un şi mai mare control din partea aşa-zisei elite mondiale. Conspiraţioniştii numesc aceasta strategie “dialectica hegeliana a tezei, antitezei şi sintezei“. Masonii o numesc “Ordo ab chao” (la ordine prin haos sau mai bine spus la Noua Ordine Mondiala prin haos).4

________________________________________

Note:

1.  Interviu de Amy Goodman, revista Democracy now!

2. Cercetatorul Andrew Marshall despre Grupul Bilderberg, Interviu de Adrian Novac, Hotnews.ro

3. https://foaienationala.ro/noua-ordine-mondiala-cateva-informatii-esentiale.html

4. Ibidem

de Alexandru Razes

„Unii chiar sunt convinsi ca am fi parte dintr-o cabala secreta care actioneaza impotriva celor mai bune interese ale Statelor Unite, caracterizandu-mi familia si pe mine ca „internationalisti” si conspiratori, alaturi de alte persoane din lume, in vederea construirii unei structuri globale politice si economice mai integrate – O Singura Lume, daca doriti. Daca aceasta este acuzatia, ma declar vinovat si sunt mandru de ea.

David Rockefeller

(Visited 142 times, 1 visits today)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.