Nu revizionismului maghiar!

Nu revizionismului maghiar!

by -
1 543

Mai mulţi intelectuali maghiari din România au iniţiat un protest faţă de deschiderea la Târgu-Mureş a biroului europarlamentarului partidului Jobbik, Szegedi Csanád.

Presa centrală românească a trecut cu vederea zilele trecute un protest venit din Transilvania şi a cărui importanţă nu poate fi subestimată. Peste 1.000 de persoane şi-au exprimat, prin semnăturile lor, îngrijorarea pe care le-a produs-o recenta deschidere la Târgu Mureş a unui birou permanent al eurodeputatului Szegedi Csanád, reprezentant al partidului revizionist Jobbik din Ungaria.

Redam in continuare declaratia tradusa in limba romana:

Subsemnaţii, membri grupului de iniţiativă al protestului împotriva deschiderii biroului în Tîrgu Mureş (sau în alte localităţi din Transilvania) al europarlamentarului din partea Mişcării Jobbik Magyarorszagert (Pentru o Ungarie Mai Dreaptă), Szegedi Csanád, am putut constata în săptămâna care a trecut de la apariţia protestului nostru, că foarte multe persoane, cetăţeni din Tîrgu Mureş, din Transilvania, România, sau din alte colţuri ale lumii, având naţionalităţi şi convingeri politice diferite, s-au solidarizat cu această iniţiativă civică de protest (în cele 5 zile, protestul a fost semnat de peste o mie de persoane), respingând astfel în mod ferm politica bazată pe ideea de rasă şi de cosanguinitate, de „relaţii de sânge”, precum şi politica contestării graniţelor europene actuale.

Semnatarii protestului se desolidarizează în acelaşi timp de toate tipurile de politică bazate pe contestarea reprezentanţilor politici aleşi în mod democratic, şi de toate tipurile de acţiuni politice care desconsideră principiul democraţiei parlamentare. Este îmbucurător faptul că semnatarii resping în mod activ aceste tendinţe, după cum resping şi încercările ca ele să se facă simţite în regiunea noastră, conducând la tensiuni naţionale intra- şi interetnice. Iniţiatorii protestului iau act de aceste o mie de semnături, ca fiind expresia şi dovada faptului că locuitorii Transilvaniei sunt ataşaţi tradiţiei toleranţei şi a convieţuirii diferitelor popoare. Strângerea de semnături se va opri, însă ideea prezenţei biroului sus-menţionat – ca şi tipul de politică promovat de Mişcarea Jobbik – este şi va fi respinsă şi în viitor. Cerem semnatarilor protestului şi cetăţenilor responsabili, indiferent de etnie, să monitorizeze în continuare activitatea din Transilvania a biroului şi a Mişcării Jobbik Magyarorszagert (Pentru o Ungarie mai Dreaptă), şi să înştiinţeze concetăţenii şi opinia publică despre orice manifestare extremistă a acestora. Este obligaţia noastră să demascăm toate tendinţele extremiste, indiferent din ce parte ar veni ele, deoarece e pus în joc mai mult decât liniştea noastră sufletească..

(Visited 62 times, 1 visits today)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.