Ce avere are Regele Mihai

Ce avere are Regele Mihai

by -
5 1033

Chiar dacă se spune că regii nu plâng niciodată, iată că şi familia fostului suveran al României, Mihai I a fost atinsă de criza financiară.

O dată prin scăderea valorii proprietăţilor deţinute, a doua oară prin faptul că statul a repus în drepturi familia regală fără nici o compensaţie bănească şi a treia oara pentru că, majoritatea domeniilor regale necersită cheltuiele de renovare sau întreţinere, iar banii rezultaţi din închirierile către Regia Autonomă a Protocolului de Stat sau exploatarea turisticvă a muzeului Peleş nu sunt suficienţi pentru aceasta.

Evaluarea averii Familiei Regale este extrem de subiectivă şi poate naşte multe discuţii, cu atât mai mult cu cât, majoritatea castelelor sunt bunuri de patrimoniu.

Familia regală deţine patru castele cu un total de peste 450 de camere, aproape 20.000 de hectare de padure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil în Versoix-Elveţia care a fost vândut contra sumei de 1,5 milioane de euro, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane in Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere etc.

Per Total, familia Regelui Mihai are o avere estimată, conform ultimei ediții a TOP 300 Capital, lansat ieri, la 75-80 de milioane de euro, fiind clasat pe locul 78.
Regele Mihai I al României se va adresa, marţi, Parlamentului, reunit în şedinţă solemnă, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viaţă.

Sursa: http://www.capital.ro

(Visited 270 times, 1 visits today)

5 COMMENTS

  1. Subscriu,dar cu o mica ,mare ADAUGARE ( cam cat Romania si UE de mare),ce avere au cei care ne-au jefuit sanatatea prin spitalele inchise,prin aurul instrainat,vapoarele ,nasterile in occident,scolile indobitocite si mai ales in viitor?.Cati bani au facut si vor face cei care au distrus Romania dinauntru si din afara???.Cate vieti va pierde Romania,pt ca cineva se va imbogati pe treaba asta ,exact ca babele dupa razboi.Va spun eu cate avere au ilicescu,tapu si matelotu si gastile lor,exact cat Romania de mare ,cat trecul de 20 de ani incoace poate si viitorul mai ales,deeeci,…..FARA NUMAR,FARA NUMAR!!!!!!!Va era dor de umorul meu „iresistibil”? mai romani?,da-ma naibi c-am umor ,domnule!

  2. Subscriu, Pictor Sarion.

    „Ce avere are familia lui Traian Basescu?”
    Titlul asta nu o sa-l citim curand pe nici un blog, in nici o presa.

    Salutari la toti prietenii de la FN, An Nou fericit si binecuvantat!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.