Simona Halep e o campioană, nu o înapoiată

Simona Halep e o campioană, nu o înapoiată

by -
1 849

Am văzut finala de ieri într-o cârciumă. La masa de lângă mine, o familie curățică, sau, cum spun etichetele sociologiei comerciale, cu „venituri și educație peste medie”. Binișor peste medie. Asta înseamnă iPhone-uri 5 și deșteptăciune. iPhone 5 înseamnă următorul model după iPhone 4, iar deșteptăciune înseamnă emancipare de sub întunericul credinței religioase. Familia deținea în portofoliu doi copilași. Un băiețel la vreo 7-8 ani și o fetiță la vreo 10-11. La finalul meciului, aromânca Simona Halep și-a făcut o cruce apăsată și s-a uita spre cer a mulțumire. La faza asta băiețelul spune:

– Ia uite, ia iute, și-a făcut cruce, și-a făcut cruce! pe un ton care încadra gestul sportivei cel puțin la ciudățenii, dacă nu de-a dreptul la nereguli. Părinții erau ocupați cu ale lor, astfel că surioara i-a explicat ăstuia mic, doct, cum stă treaba. Aia mică i-a debitat clișeele pe care le-o fi auzit și ea la oamenii mari.

– Dacă și-a făcut cruce și s-a uitat în sus mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru victorie, înseamnă că ea crede în existența unor forțe supra-naturale care nu există. Deci e o înapoiată, dacă crede în aceste forțe supra-naturale.

Ce ți-e și cu educația asta secular-umanistă! Puștiul o să țină minte multă vreme că Simona Halep e o înapoiată, adică o proastă, că mintea unui copilaș de 7-8 ani cam așa lucrează.

Să vedeți ce-o să fie în sufletul băiatului la Mondialul de fotbal din Brazilia, de la vară. Înapoiații ăia de argentinieni sau brazilieni își fac toți cruce când intră pe teren. Dumnealor trăiesc cu trup și suflet o chestie miraculoasă, evident inexplicabilă, numită fotbal și mulțumesc unei forțe supra-naturale (în general catolice în America de Sud) care i-a transformat pe ei, niște analfabeți, cuțitari din favelele Rio-ului sau Buenos Aires-ului în oameni pentru care cluburile din Europa plătesc și câte o sută de milioane de euro, mai mult decît câștigă un chirurg sau un inginer serios într-o viață. Și, în plus, activitatea aia prestată cu mingea este cu totul inutilă societății, spre deosebire de munca chirurgilor sau a inginerilor de poduri. Să vezi atunci ce zăpăceală de proporții supra-naturale va fi în mintea și sufletul copilașului.

sursa: A.D. -Revista Kamikaze

(Visited 93 times, 1 visits today)

1 COMMENT

 1. Marea majoritate a celor care au facut bani in Romania,NU AU TREABA CU DUMNEZEU,CU CREDINTA,CU ORTODOXIA.
  Cand unu ca Becali ajuta pe cei saraci,(chiar daca ar face-o de ochii lumii)e facut in toate felurile si chiar bagat in puscarie.Nu ma intereseaza incultura sau cultura unui „BECALI”,ci faptele lui.
  Avem guvernanti si presedinti scoliti,dar dusmani in tara NOASTRA.
  In schimb pe unu ca iliescu,ponta,basescu ,care au distrus tara cu buna stiinta,NIMENI nu-i atinge cu un fir de par.
  Indobitocirea ,necredinta si neiubirea de tara duce la sclavie mintala,la acea mentalitate de turma,condusaa cu usurinta de cei care au intentii rele intr-o tara ca Romania.
  Indobitocirea vine din scoala ,dar si din indiferenta parintiilor care au o incredere OARBA in invatamantul ACTUAL.(european occidental,ca aia „veche” romaneasca nu mai e buna)
  Daca parintii nu mai au timp sa discearna din cauza banilor,din lipsa de INDUMNEZEIRE…ce pretentii sa mai avem la viitoarele generatii?
  In occident,copiii sunt invatati de mici sa fie uniti si patrioti,chiar RASISTI .Sunt invatati sa respinga ce este strain.
  Deci ,sunt uniti la rau.Romanii de ce nu sunt uniti la bine???
  Romanul pana nu simte cutitul la os ,DOARME.
  Daca parintii nu au un suport religios,copiii vor fi invatati in scoli (dupa normele UE,consiliere psihologica,etc)pt a interpreta pe placul DRACILOR,sa nu stie nici macar sa-si puna intrebari.Toate astea pt a nu deveni incomozi,planurilor lor de INDOBITOCIRE.Daca mass-media duce o propaganda anti-romaneasca ,noi ca romani ar trebui sa ne INTAREASCA SI SA NE UNEASCA MAI MULT ACEST LUCRU.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.