Radu Duda şi Casa Regală a României

Radu Duda şi Casa Regală a României

by -
7 3055

Momentul 1996 e crucial. Emil Constantinescu câştigă alegerile prezidenţiale. Dar, stupoare: după ce se vede cu sacii în căruţă la Cotroceni, îşi calcă angajamentul făcut în faţa lui Coposu, de a-l aduce pe Rege pe tron. Coposu, mort cu un an înainte, se învârte în mormânt. Tabăra anticomunistă se divide, jumătate se mulţumeşte cu înlocuirea lui Iliescu.

În timpul ăsta, departe de ţară, se petrecea un miracol hollywoodian: mai vârstnica principesă Margareta face cunoştinţă, bineînţeles întâmplător, cu un actor arătos şi cu zece ani mai tânăr. Focul se aprinde. Sentimentele nu ţin seama de vârstă şi nu pleacă urechea la suspiciuni, cum ar fi pedigriul junelui Duda, al cărui tată a fost secretar PCR, a deţinut funcţii în PSD şi, colac peste, ca să zicem aşa, pupăză, mai era şi bun prieten cu Ion Iliescu. Degeaba a bombănit bătrânul Rege, n-a avut spor în faţa femeilor. După doi ani de curte, căsătoria e gata. Radu Duda devine prinţ. La sfârşitul lui 1997, Regele trece peste legea salică şi o desemnează pe Principesa Margareta drept moştenitoare a tronului. Prinţul Nicolae este scos din joc. După decesul Regelui, Duda va deveni Prinţ Consort. Adevăratul conducător al Casei Regale a României. Trecuseră 50 de ani de la abdicarea din 1947.

Într-un articol din revista Căminul Românesc care apare la Geneva, Nicolette Franck, autoare a mai multor cărţi despre viaţa Regelui, afirmă că Duda a fost infiltrat în Familia Regală de serviciile secrete la ordinul lui Iliescu. Presa publică un document incendiar care provine din biroul fostului prim-secretar PCR Iaşi: un tabel cu nume de persoane şi datele la care PCR a aprobat ca acestea să devină persoane de sprijin pentru Securitate. Pe listă, Radu Duda, actor la Teatrul Naţional din Iaşi, pentru care PCR dăduse aprobare să devină persoană de sprijin a Securităţii la 9.03.1986. Şeful Securităţii Iaşi, Constantin Ciurlacu, susţinea în 2006 că lista este reală. Noul Prinţ respinge indignat toate acuzaţiile de colaborare cu Securitatea. De altfel, va şi obţine o patalama corespunzătoare de la CNSAS, în ciuda vociferărilor lui Mircea Dinescu.

Din toamna lui 2002, legăturile sale cu PSD se oficializează: devine emisar pentru integrare euroatlantică al guvernului Năstase. Se molipseşte de apetitul pentru afaceri dubioase şi implică Familia Regală în scandalul fregatelor britanice, pentru achiziţionarea de la fier vechi a cărora, spune presa, s-ar fi dat o mită de 7 milioane de lire sterline. Schimbarea de putere din 2004 nu înseamnă o schimbare şi pentru Duda. El rămâne emisar al guvernului DA, graţie punţilor trainice care leagă PSD de PNL.

Estimp, Regele Mihai dispare tot mai mult de pe scena publică. Imaginea sa se topeşte. Prezenţele sale devin tot mai decorative. În toate ocaziile, ceremonii, sărbători, singurul care vorbeşte pentru Familia Regală este Prinţul Duda. Pe treptele decăderii, Regele Mihai îi acordă lui Adrian Năstase, şeful ginerelui, titlul de “Omul Anului 2003″ oferit de tabloidul VIP! Lovitura de graţie pentru Casa Regală vine în 2008, când Prinţul Duda, soţul viitoarei Regine a României, îşi anunţă candidatura la preşedinţia ţării. Bătrânul Rege, depăşit de situaţie, acceptă cu jumătate de gură situaţia penibilă în care a fost pus: “Nu este un lucru obişnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viaţa ne-a pus în faţa multor situatii neobisnuite, pe care am reuşit să le trecem cu bine”. Totul s-a terminat: Casa Regală a României recunoaşte republica impusă de tancurile sovietice! După această a doua abdicare a Regelui, prinţul-candidat, cotat cu 3% în sondaje, se retrage grabnic din competiţie. Manevra de anihilare şi compromitere a reuşit! Mai mult, prin prestaţia sa în campania electorală, Duda atrage Casa Regală în bătălia politică. O scoate din neutralitate şi o poziţionează pe eşichier, ceea ce reprezintă ultimul grad de înjosire a Coroanei.

Ba penultimul! Anul trecut Regele participă la parada de 9 mai de la Moscova. Însoţit, bineînţeles de Radu Duda, îmbrăcat în ofiţer. Moscova a învins din nou!

autor: Adrian Pătruşcă

sursa: Evenimentul Zilei via FrontPress

 

(Visited 1.183 times, 1 visits today)

7 COMMENTS

 1. Acum ca a trecut 25 Octombrie, pot spune cu mana pe inima ca imi plac manevrele lui „Duda”
  Daca si Dreapta noastra Nationala ar scoate un pic praporii la vedere, mi-ar creste inima.
  Pentru ca ea (inima) bate atat pentru Rege cat si pentru Dreapta Nationala.

  Sau ma aflu intr-o grava eroare???!!!???

 2. @Nemilosu,multumim de binete! si bine ai revenit la F.N.!.P.S. La indicatiile unui „barosan”eu si Gipsy,fiind persoane indezirabile,am hotarit in virtutea bunului simt sa nu mai comentam la F.N.,ni sa recomandat alte siteuri! Am sa-ti scriu un E-mel!

 3. Domnilor,

  In primul rand, ii salut pe domnii Machidon, Sarion si Gipsy. Si pe toti ceilalti…
  Mi-a fost dor sa mai scriu comentarii. Din pacate, nu mai am timp la dispozitie. Uneori, nu mai am timp nici sa citesc. Acum am ceva timp si citesc cu nesat ultimele articole. Doar articolul asta al lui Patrusca mi-a taiat nesatul si placerea.
  Nu ca Adrian Patrusca de la Ev. Zilei scrie lucruri de-astea ma surprinde. Altceva ma surprinde.

  Sper ca suntem cu totii de acord cu faptul ca cel putin regii Carol I si Ferdinand au fost Regi adevarati si iubitori de patrie. Si lucrul asta se vede pana azi. Ce a mai ramas bun din Romania, atat teritorial cat si arhitectonic sau din pdv al infrastructurii, s-a durat pe vremea lor.

  Ma intreb insa, daca i-am privi cu ochi critic si carcotas, tipic romanesc pe primii doi suverani din dinastia Hohenzollern, ar insemna sa cuantificam (si ce bine ne pricepem noi la asta) doar defectele, metehnele si slabiciunile, pacatele chiar.

  Ce ar fi daca am socoti doar pacatele Reginei Maria? Si cele ale Regelui Ferdinand? Daca am socoti doar aventurile lor galante si mai putin galante…
  Si totusi, asta-i defineste pe ei vis-a-vis de Tara? Cel putin Carol I si Ferdinand cu Maria alaturi, au facut MULT mai mult pentru Romania decat toti domnitorii de dupa Brancoveanu. Toti Mavrocordatii si Caragii nu le ajung pana la glezne. Au fost os domnesc de intemeietori, de ziditori si de ctitori. Romani, germani si ortodocsi deopotriva.

  Sunt de acord ca regelui Carol II nu ii prea putem gasi multe virtuti. Ramane insa ca Dumnezeu sa-l judece.

  In ce priveste Familia Regala de azi, sa te legi doar de situatia matrimoniala ca sa incerci o calomnie, apoi o depreciere fatisa, mi se pare revoltator. A incercat si Basescu sa scupe o Majestate pe obraz dar n-a reusit, ca este mic, mic. La fel s-a procedat cu Seniorul Coposu si cu alti luptatori anticomunisti cand au vrut sa ia Romania de capastru si s-o duca unde trebuie.
  Eu cred ca securitatea chiar are interes ca noi sa vedem infiltrati peste tot. Dihonia este buna pentru ei. Ca-i in jurul parintelui Iustin Parvu, ca-i in jurul Regelui, ca-i in jurul simbolurilor eroice ale romanilor…Indoiala sa fie, apoi dihonia vine de la sine, caci, nu-i asa, „noi suntem romani”

  Asa cum obrazul lui Hristos este scuipat si adevarul este ascuns, asa si Regele este scuipat de peste douazeci de ani prin uzurpatori ca „printul” Paul, Dieter Stanzeleit sau „regele” Cioaba. Sau prin jurnalisti utemisti ca Patrusca. Astazi, acolo unde se scuipa ma abitir este adesea Hristos, iar daca nu, este valoarea.

  Pun si o intrebare de reflexie: imaginati-va ca vine o zi a izbavirii pentru Tara. Pe cine vedeti ca sef al statului? Nu raspundeti „in nici un caz Regele sau printul Duda”. Dati-mi numele presedintelui pe care-l vedeti pe „tron”.

  Ma scuzati, eu nu pot concepe o dreapta republicana in Romania. Republica s-a instaurat la noi cu tancurile. Functia de presedinte s-a infiintat doar din 1974, cand piticul demolator a vrut sa acapareze toata puterea politica. De-atunci, i-am avut pe Iliescu de trei ori, Constantinescu, apoi Basescu de doua ori.

  Regele si Patria
  Nihil Sine Deo

  Cu stima,
  Nemilosu

  PS: pentru cei care sunt republicani dar nu pot sa argumenteze solid si de ce, le recomand un site pentru copii

  http://www.regelenostru.ro
  este pentru incepatori

 4. Recunoastem aici genul de actiune tipic masonica in care si puterea si opozitia sint controlate de la acelasi buton.Vezi impartirea lumii post-belice in capitalisti si comunisti care au sfirsit prin a fi cu totii internationalisti sau succesiunea dintre republicani si democrati in SUA sau liberalii si social democratii din Romania ,toti o apa si un pamint, vinzatori de tara.Mai raminea de controlat casa regala care acum are si ea capastru. Deci oricine va veni la conducere in Romania ,viitorul luminos este asigurat.
  Trebuisc introduse in scena politica fortele natoinaliste pentru ca statele sa-si recapete controlul supra teritoriilor si resurselor !!!

 5. Bunicul Principesei,Carol al 2-lea se indragosteste de Elena Lupeasca tot o actrita,care schimba complect relatiile sociale si politice pentru care sufera intreg poporul Roman.Asa sa intimplat si cu Principesa,care dupa cum se vede in Fam. Regala de Hohenzolern,indragostirea de artisti este ereditara! Sa auzim numai de bine!

 6. De-a lungul istoriei unversale,femei frumoase si intelegente au facut sa cada imperii.Nu e de mirare ca o „biata”fata batrana,chiar si principesa fiind,se indragosteste de un actoras dornic de ascensiune pe scara sociala.Punct lovit,punct ochit,din partea lui.Regele”saracul”s-a supus majoritatii.Nu stiu de ce,de la inceputul articolului m-a dus gandul la personajul lui N.Filimon din Ciocoii vechi si noi,Dinu Paturica.Nu prea ma pricep eu cum se face inaintarea in grad,in cadrul casei regale,imi amintesc(ne amintim)cum se ajungea peste noapte,academician.doctor,inginer in vremea”epocii de aur”.Numai bine,Doamne ajuta.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.