Profesorul roman Vania Atudorei distins cu diploma de onoare a AQPC

Profesorul roman Vania Atudorei distins cu diploma de onoare a AQPC

by -
7 659

Asociatia profesorilor din invatamintul superior colegial din Quebec (AQPC) a decis in unanimitate acordarea Diplomei si Medaliei de onoare pentru anul 2011, ca profesor emerit, unui profesor de origine romana: Vania Atudorei, titular in departamentul de Tehnologii de industrie farmaceutica de la Colegiul Gérald – Godin din Montreal. Este pentru prima oara cind distinctia este oferita unui profesor de origine romana!
Distinctia amintita este oferita o data pe an, intr-un banchet festiv, celui mai bun profesor dintr-un colegiu, care se remarca prin calitatile pedagogice si profesionale, prin contributii deosebite aduse la evolutia unui invatamint de calitate in Quebec. Numele laureatului si prezentarea sa sint inscrise in Tabloul de onoare, in Revista de Pedagogie Colegiala si pe site-ul AQPC.
Vania Atudorei, un nume cu care cititorii publicatiei noastre sint familiarizati, a fost primul profesor angajat la colegiul amintit de la infiintatea acestuia –dovada fiind legitimatia sa, cu numarul 001, este primul profesor care preda aici 12 cursuri diferite de specialitate si, nu in ultimul rind, este fondator al programului colegial tehnic de 3 ani in domeniul industriei farmaceutice si a organizat calatorii de studii farmaceutice in Franta si Elvetia pentru studentii acestui program. Mai trebuie amintit ca tot el a mai initiat cursurile gratuite de prim ajutor cu Certificatul CSST valabil pentru 3 ani, a creat Muzeul Industriei Farmaceutice, Orchestra Colegiului Gérald-Godin, cu care a organizat concerte, a infratit prestigiosul colegiu francofon privat André-Grasset si colegiul anglofon Vanier in Montreal cu licee din Romania, a format studentii pentru SimONU, a infratit institutul de Tehnologii Farmaceutice si Cosmetice din orasul francez Tours cu Colegiul Gérald-Godin etc.
De altfel, zeci de studenti de origine romana care astazi sint specialisti apreciati in companii farmaceutice l-au avut ca profesor pe Vania Atudorei.
La recunoasterea nationala amintita se mai adauga si cea internationala, profesorul Vania Atudorei fiind invitat sa tina cursuri si conferinte la Institutul Agronomic si Veterinar ’’Hassan al II-lea’’ de la Agadir, Maroc, iar in lunile iunie si septembrie in Franta, la Institutul de Tehnologii si Meserii farmaceutice si cosmetice, la Facultatea de Farmacie a Universitatii ’’François Rabelais’’ si la Institutul de Management din orasul Tours (Valea Loirei).
Aceasta distinctie mareste prestigiul comunitatii romanesti din Canada, fiind un exemplu de ambitie, perseverenta si, in final, de reusita profesionala: dintr-un refugiat in lagarul de la Cointrin, Elvetia, in timpul regimului comunist din Romania, Vania Atudorei a cunoscut dupa ce a emigrat in Canada si somajul si ajutorul social. Dar si postul de director general al unei companii farmceutice si acum onoarea de a fi recunoscut oficial drept unul dintre cei mai buni profesori din Canada franceza.

Sursa: http://www.zigzag-online.ro

 

Cititi si: Microbiologul Vania Atudorei: “Reprezentantii OMS sunt iresponsabili”

(Visited 121 times, 1 visits today)

7 COMMENTS

  1. Datorita starii emotionale in care ma aflu am scri din greseala P.Romaniei in loc de Parlamentul Europei,el luindul la bani marunti pe extremistul hungroid Victor Orban,premierul Hungariei!

  2. @Lonelyshepherd,multumesc pentru indrumarea laTRILULILU,unde m-am delectat citind despre premierul Ungariei,extremistul si dusmanul Romanilor,Victor Orban,nu i-ar mai muri multi inainte,despre cum a fost luat la bani marunti in Parlamentul de la Bruxel,despre politica lui expansionista si de amestec in treburile interne ale altor tari,inclusiv faptul ca Constitutia Ungariei votata,de partidul lui Orban,care se afla la putere nu corespunde cerintelor drepturilor omului,dreptului International si cerintelor Comunitatii Europene,care incalca flagrant,insasi drepturile cetatenilor maghiari la libera exprimare,legate de religie si alte drepturi sociale,politice si ingradire a unor drepturi a minoritatilor aflate pe teritorul Ungariei,fiind in final o Constitutie cu trimiteri directe la Nationalism si Dictatura unui partid,cel al extremistului Maghiar,Orban Victor! Citind aceste rinduri,multi romani,vor dormi mai linistiti,printre care ma numar si eu! Bucuria mea e mare ca in sfirsit,maghiarii,prin Liderii lor extremisti sint pusi cu botul pe labe,nu de clasa politica si Guvernul Romaniei,ci insasi cea mai inalta institutie Parlamentul Romaniei! Acum ca avem sustinere din partea C.Europene,speram ca clasa politica Romaneasca si Guvernul Romaniei ,va lua masurile care se impun si in primul rind obligatia legala a tuturor cetatenilor Romani,invatarea Limbii Romane,fiind limba oficiala a Romaniei,iar minoritarii maghiari sint in primul rind cetateni Romani,daca vor sa vorbeasca in continuare numai maghiara,sa li se retraga cetatenia Romana,procedeu pus in practica in Germania si alte State Europene,cu mai mare traditie democratica decit Romania! Sa auzim numai de bine!

  3. @ Pictor Sarion E foarte adevarat ,exact,……asta e ….pe vremuri se spunea ca regimul era de vina si ca statul comunist trebuia sa sufoce exceptiile ,dar acum ?! Eu personal am tot incercat sa nu arunc totul chiar totul pe regim ,pt ca asa de diletanti erau incat nu distigeau diamantul de sticla .Ceea ce ma doare,ca inca de pe vremea aia anumiti ochi „experti” vedeau din interior pt exterior.Logic omul se simtea lovit infometat ,si ordinarit chiar intelectual ,fugind vazind cu ochii in lumea intreaga ,numai in Romania nu.Dureros…iar acum apar medicamentele inlocuitoare,surogatele etc,special intr-o tara parasita de marii intelectuali.Apropos,EU NU SUNT INTELECTUAL ci doar un simplu emigrant ,ambasador din umbra al Romaniei Eu doar am un pic de bun simt si respect pt adevaratii giganti ai culturii Romanesti.Doamne Ajuta!

  4. @Gipsy,subscri in totalitate,cuvint cu cuvint,comentariul tau,cu singura adaugare:Statul Roman este vinovat de faptul ca nu creat conditii des patentare si desfasurare a acestor categorii de oameni creatori si iventatori,daca statul ia ignorat,au fost preluati de Occident,in care Occident erau create conditii de manifestare a personalitatii umane,in domeniul emanciparii profesionale. Sa auzim numai de bine!

  5. Din pacate foarte multi oameni de stiinta ,doctori artisti,profesori ,judecatori chiar ,reporteri,INVENTATORI,au fugit unde au vazut cu ochii.Pe marele chimist Stfanescu ,tatal meu il cunostea foarte bine .Daca va aduceti aminte,producea vin in tara chiar si pt occident in cantitati enorme,iar vinul nu provoca dureri de cap,iar securisti jidani l-au arestat si omorat.MI-aduc bine aminte si locul de unde cumpara lumea vin in cantitati mari Erau si militieni care cumparau ….cand cumparau .Am prieteni fosti colegi din liceu care au devenit doctori ffffff buni in occident ,dar deranjeaza urechile occidentului sa se spuna ca e roman.Nenorocitii de occidentali au incercat si cu Nadia Comaneci sa-i schimbe originea ,identitatea,dar nu au reusit, pt ca ea deja s-a facut vizibila chiar din locul de unde a saltat asa de sus ,incat toata lumea a vazut locul de lansare al ei. Nemernicii cumparatori de interese,n-au facut in timp ,pt ca ei cand se uitau „jos” la tara noastra mica si neinsemnata, ea Nadia facea deja salturi peste harta lumii dand cu piciorul la toti norii innourati politic de interes.Asta a fost si este si va ramane Nadia. Sunt foarte multi romani care au fost saraciti intentionat pt ai constrage sa-si vanda inventiile la oportunistii sacali …care? ,iarasi am dat de ei.Mai e cazul sa cotrobai in imaginatia dvs? ahaaa,v-ati prins….tot ei sunt.Toate drumurile de „pretutindeni” duc la roma jidoveasca.

  6. Cinste lui si Romanismului,caci Statul Roman nu are nici un merit,ar fi avut un merit daca,statul creea conditii sa se perfectioneze profesional in tara sa fie de folos intregii comunitati Romanesti,nu strainilor,in acest caz fiind un merit doar a lui personal si inca o palma pe obrazul Statului Roman! Sa auzim numai de bine!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.