Posturile de desene animate difuzează violenţă mai frecvent decat restul televiziunilor

Posturile de desene animate difuzează violenţă mai frecvent decat restul televiziunilor

by -
4 2067

tom_and_jerry-1Cel mai violent canal de desene animate este Cartoon Network, care difuzează, in medie, 27 de acte de violenţă pe oră, adică aproximativ unul la două minute.

Posturile de desene animate din Romania difuzează violenţă mai frecvent decat restul televiziunilor, potrivit unui studiu comandat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), prezentat joi. Canalele de desene animate difuzează, in medie, 20 de acte de violenţă pe oră de emisie, iar posturile generaliste şi cele informative – 14, se arată in studiu. După frecvenţa actelor de violenţă, cel mai violent canal de desene animate este Cartoon Network, care difuzează, in medie, 27 de acte de violenţă pe oră, adică aproximativ unul la două minute, urmat de Jetix şi Minimax.

In clasamentul similar pentru posturile de televiziune generaliste şi informative, lider este Acasă, cu 23,5 acte de violenţă pe oră, urmat de Prima TV (20), OTV (18,2) şi ProTV (14,6). Sub aspectul ponderii duratei violenţei din o oră de emisiune, Cartoon Network este de cel puţin de două ori mai violent decat restul canalelor de desene animate incluse in studiu, difuzand in medie, fără a lua in considerare publicitatea, 22,6 minute de violenţă pe oră, in timp ce Jetix – 11, iar Minimax – aproape şapte minute. Pentru celelalte posturi de televiziune, studiul a măsurat durata actelor de violenţă, exprimată ca pondere pe oră, fără publicitate. Lider din acest punct de vedere este Pro TV, cu 21,2%, urmat de Prima TV (20,6%) şi Acasă (20,3).

In privinţa posturilor de desene animate, cea mai difuzată formă de violenţă este cea de tip fizic. La posturile de televiziune generaliste şi de ştiri, predomină actele de violenţă verbală (46,7%), urmate de violenţa fizică (30,5%).

sursa: http://bataiosu.wordpress.com/

(Visited 437 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

  1. @ Marius : Copiii niciodata nu au stiu sa deosebeasca raul de bine, aceasta este sarcina parintilor ! Ceea ce este mai grav este faptul ca parintii NU stiu sa deosebeasca binele de rau si atunci copiii…imita parintii. @Razvan28 : se uita pe internet daca parintii le dau voie ! Eu aveam 17 ani si inca ceream voie parintilor daca ma pot uita sau nu la tv…Vi se pare bizar, nu-i asa ?! Un detaliu este cert : STIU sa deosebesc raul de bine, stiu sa deosebesc valoarea de non-valoare, stiu sa fac diferenta intre Maria Tanase si Nicolae Guta, ceea ce nu se intampla cu juniorii de azi, nu-i Razvan ? @Cezar : ai dreptate ! Asa o prefera cei lipsiti de discernamant, cei fara o ierarhie a valorilor, cei debusolati, pentru ca si parintii lor au fost debusolati ! Tragic, dar cca. 90 % dintre romani NU stiu sa-si creasca copiii ! TRIST !

  2. Din pacate copilul din ziua de azi nu mai are dreptul sa aleaga intre bine si rau. Televizorul este cel mai mare dusman al omului, urmeaza apoi calculatorul si telefonul mobil. Toate duc la dependenta si subjugare. Suntem poluati fara sa ne dam seama de retelele de telefonie mobila, prin unde radio.Ce bine era atunci cand aceste aparate nu existau. Oare putem sa traim fara telefon, fara televizor, fara calculator? Eu zic ca da. Numai noi putem sa decidem acest lucru.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.