Ponta: „îmi doresc foarte mult ca UDMR să intre în următorul Parlament”

Ponta: „îmi doresc foarte mult ca UDMR să intre în următorul Parlament”

by -
6 577

Afirmaţia a fost făcută – potrivit Mediafax – în ziua de 11 februarie a.c., la Sf. Gheorghe, de către liderul social-democrat Victor Ponta. El a enumerat şi motivele acestei dorinţe, între care: „ pentru o ţară democratică o minoritate importantă, cum este cea maghiară, fără o reprezentare parlamentară, ar fi un lucru rău… toate tensiunile rămân pe plan local ceea ce nu-i bine” sau: „îmi doresc ca UDMR să intre în Parlament, şi nu partidul domnului Tokes (n.n.-Partidul Popular Maghiar din Transilvania) pentru că, din punctul nostru de vedere, al USL, domnul Tokes reprezintă un mod de a face politică extremist, aproape fascist…şi pentru noi partidul domnului Tokes nu a fost şi nu va fi niciodată un partener de dialog”. În acelaşi context, Victor Ponta, referindu-se la configuraţia viitoare a Parlamentului, a afirmat că în acesta „o să intre partide extremiste, cum ar fi Partidul Poporului sau Partidul România Mare”.

Pentru mine, dar cred că şi pentru orice român de bună credinţă, nu contează absolut de loc motivele pentru care Victor Ponta doreşte prezenţa UDMR în viitorul Parlament al României, chiar şi numai în opoziţie. Nu contează nici diferenţierea pe care încearcă să o facă între UDMR, pe de o parte şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (a lui Tokes), Jobbik şi alte partide de extremă dreapta din Ungaria, pe de altă parte. În schimb, ar fi contat foarte mult, inclusiv pentru o parte covârşitoare din electoratul domnului Ponta, şi, pe cale de consecinţă, şi al USL-ului, dacă acesta ar fi făcut referire la faptul că UDMR a încălcat Constituţia şi legile ţării prin susţinerea şi solicitarea înfăptuirii autonomiei teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc, ceea ce reprezintă un atentat la integitatea teritorială a României. Şi tot atât de mult, dacă ar fi condamnat încălcarea „Jurământului de credinţă faţă de ţară şi popor”, de către parlamentarii UDMR, depus la intrarea în Parlamentul României: „ Jur credinţă patriei mele România, jur să respect Constituţia şi legile ţării, jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României…”(prevăzut în „Legea privind Statutul deputaţilor şi senatorilor”).

În ceea ce priveşte diferenţa între UDMR şi PPMT, Jobbik (Ungaria) şi alte partide extremiste ungare, aceasta nu există, asemănarea dintre ele fiind evidentă prin, mai ales, susţinerea la unison de către toate acestea a realizării autonomiei teritoriale pe criterii etnice a aşa zisului ţinut secuiesc! Faptul că modalităţile de transpunere în practică a acestui deziderat sunt diferite nu schimbă datele problemei, întrucât scopul final urmărit îl constituie dezmembrarea teritorială a României! Se poate însă ca domnul Ponta să nu fi cunoscut, atunci când a făcut diferenţa între UDMR şi Partidul „Jobbik”, din Ungaria, că doi lideri importanţi ai acestei formaţiuni politice ungare, Vona Gabor, preşedintele partidului şi Balczo Zoltan, vicepreşedinte al Parlamentului Ungariei, în timpul prezenţei lor în România, primul la 14 august 2010 (la Gheorghieni) şi al doilea la 28 mai 2011(la Ghindeni, jud.Mureş) au venit chiar în întâmpinarea dorinţelor autonomist-teritoriale ale UDMR? Vona Gabor a incitat etnicii maghiari pentru ca aceştia să solicite ajutorul statului ungar în  scopul realizării autonomiei aşa zisului ţinut secuiesc, iar Balczo Zoltan a afirmat că guvernul ungar ar trebui să sprijine şi material, nu numai moral, autonomia „ţinutului secuiesc”! Exemplele pot continua.

În ceea ce priveşte afirmaţia „partide extremiste, cum ar fi Partidul Poporului sau România Mare”,  ne întrebăm cine este extremist? cel care nesocoteşte Constituţia şi caracterul naţional unitar al statului român, batjocoreşte simbolurile noastre naţionale şi istoria, incitând la segregaţionism şi dicriminare pe criterii etnice (adică UDMR), sau cei care pe bună dreptate condamnă toate aceste poziţii ale lor, lucru pe care de altfel îl face orice român „de bun simţ”? Sau trăim vremuri în care s-au întors toate cu capul în jos, în care nu mai ai voie să fii cetăţean patriot, „de bun simţ”, că rişti să fi catalogat drept extremist şi antieuropean!!!???

    Colonel(r) prof. Claudiu Aiudeanu

*FN nu face publicitate niciunui partid actual din România. Suntem de părere că toate partidele actuale, fără excepţie, reprezintă grupuri de interese private sau etnice.

(Visited 40 times, 1 visits today)

6 COMMENTS

 1. Este o intimplare nedorita,pusa la cale,sau simplu hazard sa ajunga in fruntea tarii un nume de simbol pentru ungurime, Ungureanu! Pentru unguri un imbold de a ne sapa in continuare iar pentru romani,inca o palma pe obraz! Doamne ajuta,ca dusmanii Natiunii sint napirci si multi!

 2. Vad ca dupa alegerile astea „democratice” nimeni nu mai comenteaza ,nici macar scris.
  S-au scris de toate si s-au incercat de toate,timp in care ungurii si-au infipt bine ghearele in conducerea tarii.
  Doar zapada a mai ramas de partea noastra…
  Ce-mi ramane sa spun ,decat,Doamne Ajuta!si sa auzim de bine!

 3. Ponta este produsul lui iliescu ,”generatia tanara” pt

  viitorul Romaniei.Suntem „aranjati”.Vai de tara asta…”frumos” tablou ce se-ntrezareste la orizont…

 4. Iar in ce-ia ce-l priveste pe Ponta cu privire la declaratia facuta cu privire la U.d.m.r.,cred ca este o parere strict personala care ai va afecta considerabil statutul lui de politician si lider,iar daca pe parcurs isi va schimba pozitia,vom considera ca a facuto de frica ca nu va mai ajunge la Bucuresti,nefiind punctul oficial de vedere a formatiunii politice din care face parte,demonstrind inca o data lipsa lui de maturitate politica! Doamne ajuta!, si sa auzim numai de bine!

 5. Ma plec cu adinc respect atitudinii F.N.,a nu face publicitate nici unui partid din arena politica Romaneasca,fiind toate fara exceptie, reprezentind grupari de interese private

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.