Pe 24 ianuarie, 4 localități din Republica Moldova au votat Declarația de...

Pe 24 ianuarie, 4 localități din Republica Moldova au votat Declarația de Unire cu România

by -
0 1300

După comuna Parcova din raionul Edineţ, şi consilierii locali ai altor trei localităţi din Republica Moldova au votat o Declaraţie de Unire cu România: satul Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă şi Bardar şi Ruseştii Noi din raionul Ialoveni.

Facem această Unire acum, în suflet şi ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chinul buneilor noştri smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, la greutăţile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem Unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi pentru ca fii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut.

Iar dacă Unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre Unirea deplină, când nu va mai fi graniţă pe Prut iar oamenii dintre Nistru şi Tisa vor munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se arată în declaraţia votată de consilierii locali din cele trei unităţi administrativ-teritoriale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: infoprut.ro

(Visited 288 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.