Igor Dodon demarează oficial atacul la istoria românilor! S-a creat sub președinția...

Igor Dodon demarează oficial atacul la istoria românilor! S-a creat sub președinția RM o comisie de expertiză istorică!

Igor Dodon
Comisie de experiza istorica în subordinea lui Igor Dodon

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova,  a propus crearea unei comisii de expertiză istorică care va propune și dezbate diferite proiecte și programe în domeniu. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe cu istoricii și experți din mediul academic care a avut loc pe 23 ianuarie 2017. Acesta a reluat mai vechile doleanțe privind necesitatea studierii istoriei Moldovei în curriculumul școlar. El susține că comisia sus-menționată se va întruni lunar și își va desfășura activitatea în cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova

Totodată, în cadrul ședinței de azi au fost puse în discuție mai multe subiecte „legate de importanța evenimentelor din trecutul Moldovei, dar și acțiunilor care se impun în vederea consolidării statalității și identității moldovenești”. – Igor Dodon

Redacția RBN Press Chișinău, amintește că Igor Dodon este adeptul moldovenismului și a Moldovei mari – un posibil stat pe care Moscova îl vrea format sub tutela lui, prin dezlipirea Moldovei istorice de România dar și a sudului și nordului Basarabei aflate acum în componeța Ucrainei (Bugeac și Nordul Bucovinei, regiunea Cernăuți). Totodată, Igor Dodon alături de deputații socialiști doresc scoaterea din cadrul instituțiilor preuniversitare a studiului  „Istoria Românilor”, și înlocuirea cu „Istoria Moldovei”.

Comunicatul președinției Moldovei:

„La inițiativa Președintelui Republicii Moldova, dlui Igor Dodon, a fost convocată o ședință de lucru la tema „Semnificația marilor evenimente istorice întru consolidarea statalității Republicii Moldova”. În cadrul ședinței, la care au participat istoricii și experți din mediul academic, au fost puse în discuție mai multe subiecte legate de importanța evenimentelor din trecutul Moldovei, dar și acțiunilor care se impun în vederea consolidării statalității și identității moldovenești.

Președintele Igor Dodon a propus crearea unei comisii de expertiză istorică. Aceasta urmează să se întrunească lunar pentru a propune și dezbate diferite proiecte și programe în domeniu. Comisia își va desfășura activitatea în cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova. Președintele a reiterat necesitatea studierii istoriei Moldovei în curriculumul școlar.”

Video postat de președintele Igor Dodon fară sunet. Oare ce nu vor să se audă?

Sursa: RBN Press

(Visited 286 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.