Hugo Chavez repatriază aurul poporului venezuelean

Hugo Chavez repatriază aurul poporului venezuelean

by -
8 720

Motto: «Nu există nicio altă putere superioară celei a poporului!» Hugo Chavez

În timpul unei ceremonii derulate la Caracas pe 25 noiembrie 2011, cu ocazia aniversării de celebrare a asumării suportului acordat gratuit femilor însărcinate de către Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela, Preşedintele Hugo Chavez a anunţat că, repatrierea aurului venezuelean deţinut până acum în băncile occidentale, va deveni realitata începand cu data de vineri 3 decembrie 2011.

În timp ce insecuritatea crescândă a efectelor din ce în ce mai dramatice ale Crizei Globale pune o presiune din ce în ce mai puternică pe devalorizarea continuă a devizelor puternice la nivelul comerţului internaţional, ameninţând existenţa monedei unice şi chiar a viitorului Uniuniii Europene, Preşedintele Hugo Chavez a atins faza finală a proiectului său naţional-suveranist de repatriere a tuturor rezervelor de aur ale poporului venezuelean, care au fuseseră depuse în instituţii financiare din străinătate, declarând totodată că această masură reprezintă un «veritabil act de suveranitate naţională, avand ca scop blindarea economiei ţării[1]».

După ce în august trecut Preşedintele Chavez a anunţat repatrierea rezervelor de aur deţinute în bancile occidentale şi naţionalizarea acestei industrii strategice a Republicii Bolivariene Venezuela, un prim convoi protejat de către forţele armate ale ţării, care conţinea prima livrare de lingouri de aur spre Banca Centrală Venezueleană, a ajuns în Venezuela vineri 3 decembrie 2011. Acest eveniment a fost marcat de valuri de celebrări populare, adevărate «fiestas patrioticas» care au inflamat străzile principale din capitalei venezuelene, Caras. Făcând referire la această primă tranşă de aur livrată spre Banca Centrală Venezueleană, Preşedintele Chavez a anunţat că «fiecare cofret cu lingouri de aur cântăreşte 500 kilograme şi are o valoare de 30 de milioane de dolari. Restul rezervelor noastre de aur vor fi repatriate în totalitate spre Venezuela, puţin câte puţin, încetul cu încetul [2]»

În timpul alocuţiunii sale ţinute pe 25 noiembrie trecut, Preşedintele Republicii Bolivariene Venezuela a ţinut să sublinieze că «nu este just faptul că, cu o ţară care posedă atîtea bogăţii cum este Venezuela, noi să fi încheiat secolul XX cu mai mult de jumătate din populaţia noastră în situaţie de sărăcie şi mizerie[3]», adăugând totodată că «acest aur revine la locul de unde n-ar fi trebuit niciodată să iasă: în încăperile de securitate maximă ale Bancii Centrale Venezuelene şi NU ale băncii londoneze sau ale băncii americane, sau ale băncii Marii Britanii. Este aurul nostru! Este rezerva economică a copiilor noştri! Care a crescut şi va continua să crească – aurul şi rezervele economice – pentru că Venezuela va deveni o putere economică, dar nu pentru burghezie şi nici pentru capitalism! Ci pentru poporul nostru[4]»!

Conform jurnalului francez „Le Post”, este vorba de «211,35 tone de aur pe care Venezuela le deţine în străinătate şi a căror valoare se ridică la 11 miliarde de dolari (8,2 miliarde de euro). Conform cifrelor oficiale, această ţară sud-americană ocupă al 15-lea rang mondial în ceea ce priveşte rezervele sale de aur, deţinând peste 365 de tone de aur. Printre acestea, 154 de tone sunt deja depuse în Banca centrală Venezueleană. Preşedintele Chavez intenţionează de asemenea să recupereze suma de 6,2 miliarde de dolari, sub formă de bani gheaţă şi bonuri valorice de schimb, deţinuţi în instituţii bancare elveţiene, britanice, franceze şi americane, SUMĂ pe care o va păstra în ţară sau o va transfera spre ţari prietene precum China, Russia sau Brazilia[5]».

În timp ce Uniunea Europeană a intrat într-o ultimă fază disperată de resuscitare, cu o Bancă Centrală Europeană aflată la terapie intensivă, şi în timp ce Statele Unite se scaldă într-un evident faliment tehnic de mai bine de un decenio şi jumătate, o ţară pe care o considerăm în mod injust ca fiind «din lumea a treia», oferă astăzi lecţii de primă clasă lumii întregi, în ceea ce priveşte aplicarea unor măsuri şi principii care aparţin unei bune, sănătoase şi durabile gestiuni economice, politice şi sociale, proprii unui veritabil stat suveran şi independent.

În faţa unor astfel de măsuri vizând garantarea suveranităţii şi independenţei naţionale a poporului venezuelean, a garantării unui viitor cu adevărat “DE AUR” a copiilor Republici Bolivariene Venezuela, un sincer «chapeau bas» în faţa MARELUI OM DE STAT HUGO CHÁVEZ!!!

[1] http://multimedia.telesurtv.net/en/25/11/2011/59552/nacionalizacion-de-la-industria-del-oro-en-venezuela/

[2] http://www.agoravox.tv/actualites/international/article/chavez-fait-rentrer-l-or-du-32760

[3] http://www.youtube.com/watch?v=L3U1ZfJpDQ4

[4] http://www.youtube.com/watch?v=L3U1ZfJpDQ4

[5] http://www.lepost.fr/article/2011/12/02/2651941_chavez-rapatrie-l-or-du-venezuela.html

autor: Horatiu Russin

sursa: www.ioncoja.ro

 

(Visited 198 times, 1 visits today)

8 COMMENTS

 1. Hugo Chaves este un Bandit Comunist-Castrist care transforma Venezuela intro Cuba mizerabila plina de microbi socialisti!Toata América Latina este condusa azi do comunisti ca acest mãgar rosu cu numele de Chaves. Nicolae din Brazilia.

 2. Felicitari domnului Horatiu Russin pentru acest articol de o calitate ireprosabila, prin care ne informeaza corect si in timp real cu privire la evenimentele de importanta majora care se deruleaza pe scena politica internationala, dar care sunt cenzurate in Romania!

 3. Ce-ar spune fostii nostrii si actualii nostri „patrioti” de la guvern…”ce fraier de presedinte,…sa-si riste viata pt popor,noi suntem smecheri ,dand cu toporul direct in popor!”.Cine isi mai iubeste tara ,…jar mananca.Doamne Ajuta!In cazul nostru al Romaniei ,ce credeti ca ar fi mai bine pt noi, un presedinte mort,sau unul vandut,ca deocamdata vad ca noi suntem cei sanctionati.Am inteles,suntem ca si morti.Doamne Ajuta!

 4. Cu siguranta ca actul lui patriotic va fi sanctionat de Ocultisti,dar omul sa daruit poporului din care face parte,pina la sacrificiul suprem,constient probabil de urmari! Numai in acest fel o natiune is-i poate gasi matca si is-i poate gasi un loc,in rindul Natiunilor Lumii,prin sacrificii,prin Lideri Martiri,prin acesti oameni deosebiti,care pun interesele Grupului din care fac parte,mai presus de viata lor personala,fiind un fel de Kamikaze! Sa auzim numai de bine!

 5. Faptul ca de curand Hugo Chavez s-a imbolnavit „subit” de cancer nu este o „coincidenta”.

  Multe persoane incomode au fost lichidate asa.

  Baietii ocultisti care iradiaza persoanele incomode care nu vor sa isi tradeze tara stiu de ce…

  Hugo Chavez este um martir. Un patriot adevarat care isi iubeste tara si neamul. Cinste lui!

  Sa dea Dumnezeu ca Hugo Chavez sa se converteasca la Ortodoxie!

  Are un spirit de luptator adevarat pentru neamul sau si daca ar avea si credinta adevarata ar fi de neinvins!

  Si conducatorii Romaniei ar trebui sa faca la fel!

  Uitati cateva surse din care am aflat ca are cancer.

  http://www.dcnews.ro/2011/07/hugo-chavez-ar-suferi-de-cancer-de-colon/

  Chavez a recunoscut că are cancer săptămâna trecută, dar nu a precizat de ce tip, scrie Mediafax.

  Preşedintele venezuelan Hugo Chavez ar suferi de cancer de colon, potrivit unor persoane care au informaţii directe despre starea de sănătate a preşedintelui, relatează Wall Street Journal în ediţia electronică de vineri.

  http://www.miamiherald.com/2011/11/09/2494843/noriega-chavez-cancer-progressing.html

  President Hugo Chávez’s cancer is spreading faster than expected and his doctors fear that he may have only a few months left to live, a former U.S. government official said Wednesday, citing sources inside the Venezuelan government.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.