Dumitru Staniloaie,despre occident si evrei

Dumitru Staniloaie,despre occident si evrei

by -
0 703

Am fost influentati de occident. Din secolul trecut, nu stiu de ce, dar ne-a incintat teribil Occidentul.

Prestigiul lor ni s-a impus prin faptul culturii, pt ca ei au realizat cultura. Dar, la drept vorbind, ce cultura au ei? E de o ingustime nemaipomenita! La un nivel strict productiv, desigur ca sunt teribili. S-au impus prin tehnica, telefon, masini, cutare lucru. Acum se vede unde duce tehnica asta. La nimicirea umanitatii duce!…

Comunismul, nu uitati, tot de la ei a venit. Ei au stat linistiti, noi am avut de purtat crucea grea a turcilor, a tatarilor, din Rusia, a austriecilor… Ce-au avut englezii de suferit? Dar spaniolii, sau francezii? N-au avut mai nimic de suferit. Ei s-au putut dezvolta, dar s-au dezvoltat prost. Noi ne-am pastrat virtualitatea integrala a crestinismului de la inceput. Fireste, perspectiva din care judec Apusul crestin este exclusiv spirituala si nu priveste civilizatia materiala.

-Este crestinismul antisemit?

-Crestinismul nu are nici un fel de anti, impotriva nici unui popor, nici unei etnii. Dar crestinismul propovaduieste pe Hristos si-L apara impotriva celor care-L batjocoresc. Crestinismul are dreptul sa-L apere si sa-L propovaduiasca pe Hristos. Si sa ma apar pe mine ca neam, sa nu ma conduca nimeni in tara mea. Sa se conduca ei in tara lor. Cind vrea sa ma ‘calareasca’ in propria-mi tara, atunci il dau jos.

Ii pretuiesc pe evrei pt ca lor li s-a dat Revelatia care a pregatit venirea lui Hristos. Pacat ca nu L-au inteles la sfirsit. N-au inteles pe Moise. Pacat. Chiar Iisus o spune. Speram ca pina la urma isi vor da seama.

(Visited 140 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.