Declaratia Presedintelui Emil Constantinescu cu privire la holocaustul evreilor în România

Declaratia Presedintelui Emil Constantinescu cu privire la holocaustul evreilor în România

by -
4 1004

emil_constantinescu_president_romania_1997 România admite rolul jucat de ea în „solutia finala” a lui Hitler

– Articol aparut în ” USA Today” – din 8 Mai 1997, semnat de Katy Kelly

Pentru prima data România recunoste rolul ce l-a jucat în Holocaust.

„Orbiti de o pasiune criminala, (câtiva) români s’au angajat în a aplica infamul proiect nazist al „solutiei finale”, „, a spus Presedintele Emil Constantinescu intr’un mesaj adresat unei sinagogi din Bucuresti.

Constantinescu, participând la comemorarea Holocaustului, a remarcat Dumineca ca au fost români care au ajutat evrei, dar a remarcat si esecul altor compatrioti (de a le veni în ajutor).

Ne simtim responsabili pentru aceasta teribila lipsa de consecventa”, a spus el. „Sacrificiul a sute de mii de evrei de peste întreg întinsul României apasa greu asupra inimilor noastre. Omorîrea fiintelor omenesti nevinovate nu poate fi nici iertata, nici îndreptata, nici uitata. Este de datoria noastra sa pastram un loc în amintirile noastre pentru victimele holocaustului.”


In timpul razboiului II mondial România a fost aliata Germaniei si soldatii români în 1941-42 au masacrat 160.000 de evrei civili. România a guvernat deasemneea peste Transnistria, un teritoriu în care mai mult de 100.000 de evrei au murit de foame, de boli si de frig.

Intr’un dublu reportaj, de Vineri si Luni, USA Today a examinat documentele pentru mult timp ascunse ale Crucii Rosii Internationale, pentru a scoate la lumina noi amanunte de ceeace s’a întâmplat în Transnistria. Documentele au aratat în detaliu cum Crucea Rosie a esuat în a trage alarma asupra holocaustului.

Recunoasterea lui Constantinescu „este foarte importanta” , spune Nicolae Cajal, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreesti din România.

Noi trebue sa ne luam responsabilitatea pentru ceea ce am facut”, a spus ambasadorul României la Washington, Mircea Geoana.

(Visited 385 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

  1. Foarte multe popoare si-au cosmetizat comod istoria in functie de conjunctura si necesitati mintind si in ziua de azi prin gura papei si a celor presedinti de stat sateliti ale vaticanului.De ce noi ca popor Ortodox intru Hristos acceptam sa mintim pt altii?,pt a ne impovara de pacatele altora?,mai ales cand este vorba de minciuni.Pai ce facem,uitam de sfintii ierarhi?,de sfintii martiri?,de poporul nostru ORTODOX???Ne invinuim acceptand un rahat de tradator de tara ca tapul asta??NU numai el este de vina ci toti cei care TAC.Un alt popor apusean daca minte ,nu mi se pare asa de grav ,pt ca NIMIC nou nu ar fi sub soare,dar noi????noi suntem mai raspunzatori fata de Dumnezeu ,pt ca ne aflam in ADEVAR.AVEM NEVOIE DE CONDUCATORI ORTODOCSI ,CREDINCIOSI,altfel vom vedea si de-acum incolo de toate culorile ,o gramada de pacate una mai colorata ca alta aduse de-afara.O sa ne impovaram sufletele de pacate.Nu-mi iese din cap porcaria asta pe care a spus-o spurcaciunea asta de tradator.Nu ma deranjeaza ca nu a spus adevarul despre deportarea tiganilor din Romania si nici fuga evreilor in Basarabia(rupta de Romania ,special pt ei),dar ma deranjeaza faptul ca prin minciuna lui ,a facut ca poporul nostru ortodox sa-l „alinieze”cu adevaratii calai ai lumii,facand sa pacatuim o tara intreaga facand sa para ca acceptata si „adevarata” daca TACEM.A fi ortodox inseamna sa spui lucrurilor pe nume in ADEVAR,iar cine minte si ar fi trebuit sa reprezinte un popor cu adevarat,pt interesele acelui popor,trebuie sa apere cu orice pret si sa respinga ceea ce ar invinui si mai ales ar pune in cruce propriul popor.Noi nu am avut conducatori ,ci golani vanduti fara tara si popor.Tocmai de aceea se lasa dresati de jidani ,calaii lumii.Tiganii pe orice regim fie buni fie rai ,au fost marginalizati si invinuiti si pe dreptate dar cu interes pt NEDREPTATE.PREFER SI DORESC O MONARHIE,nu pt faptul ca tiganii s-ar integra mai bine sau ca ar fi mai putin invinuiti de ceea ce se-ntampla la conducere ,dar cu siguranta poporul cu bune si rele s-ar curati de miciuni si lichele,fie albi,fie saraci si mai ales bogati fie negri,fie,rosii,fie,galbeni,…ATAT!,SIMPLU DIRECT FIRESC!!! Cand biserica ortodoxa va dori CU ORICE PRET sa ramana in adevarul credintei strabune,atunci valoarea unei monarhii ar fi AUTENTICA SI SANATOASA.,mai ales in situatia de fata a tarii.Nu ar curge lapte si miere,(si nici nu ne-am dori asta),dar ne-am da PT NOI posibilitatea la un regim de vindecare,pt viitoarele noastre generatii.

  2. Prin ce-ia ce au declarat cu privire la holocaust, respectivi se fac vinovati pentru tradare,intrucit nu au urmarit interesul Natiunii Romane si prin luarile lor de pozitii au denaturat realitatea istorica!

  3. Un alt ales al Romaniei dupa 89, care a vorbit tampenii ,mintind in numele unui popor intreg.Cum poate sa minta in halul asta?Cum poate sa linga-n c-r o gasca de jidani care l-au invatat ce sa vorbeasca? tiganii au fost trimisi in lagare , in locul evreilor din Romania,asta pt a figura bine in randul acelor popoare care trebuiau sa tinda spre o rasa ariana. Pai cine a umplut vagoanele ,care plecau din Romania ,tiganii sau evreii?Vagoanele care plecau din Romania erau pline cu tigani .Evreii au profitat de soarta altora ,insusindu-si tragedia altor popoare,exact asa cum fac acum peste tot.Exemplu pana si cu articolul asta.Evreii n-au suferit in Romania,pana si aici mananca rahat? Cum poate sa spuna ca soldatii romani i-au omorat????Trebuia s-o spuna un presedinte vandut ,ca o buna parte din romani sa puna botul?.Asa au facut si fac evreii peste tot.Ce om ordinar,sa-si puna poporul in cruce pe gratis in fata unei lumi intregi.Tapu asta ne-a aliniat in randul tarilor cu adevarat criminale.Rusine TAP TAMPIT SI TRADATOR.Amanta lui locuia pe la rondul de la Alba Iulia din Bucuresti,iar inainte lucuia la o garsoniera cf.2.,,grasa si rotunda,de origine maghiara.Evreii au reusit sa-i faca pe toti sa minta in numele lor,pt a face o omenire intreaga sa taca din gura ,atunci cand mai cer ceva.

  4. Constantinescu, Geoana, Severin si alti cativa fac parte din categoria celor care-si tradeaza neamul (desi se para ca unii dentre ei nu prea au multe in comun cu neamul romanesc)pentru un „ciolan”. Baranga i-a caracterizat pe cei din aceasta tagma: „lichele”.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.