CSIBI BARNA atentează direct la integritatea teritorială a României : « vreau...

CSIBI BARNA atentează direct la integritatea teritorială a României : « vreau un stat nou, ţinutul secuiesc »

by -
11 548

O analiză atentă a seriei de acţiuni profund extremiste, şovine, xenofobe şi neorevizioniste iniţiate şi desfăşurate de Csibi Barna împotriva statului român, evidenţiază aspecte ce trebuie luate în considerare pentru a descifra, în mod real, care este scopul apariţiei acestui personaj şi al acţiunilor sale.

Dacă ar fi privit, chiar şi în modul cel mai superficial, prin prisma unui serviciu secret, impresia ar putea fi aceea că Csibi Barna este un element de  propagandă,  influenţă şi provocare, parte integrantă al unui plan elaborat într-un scop bine determinat şi cu o ţintă precisă, anume testarea gradului de reacţie şi suportabilitate al românilor faţă de acţiunile care vizează, în mod deschis şi mai tranşant ca niciodată, integritatea teritorială a României. Eventual, poate interesa şi nivelul de reacţie al autorităţilor dar într-o mai mică măsură ştiindu-se că, la acest moment, o opoziţie din această direcţie este nesemnificativă, cel mult întârziată, fapt dovedit în cazul altor manifestări naţionalist-şovine şi neorevizioniste petrecute anterior.

Este de reţinut faptul că, în momentul de faţă, Csibi Barna se află într-o primă etapă a acţiunilor sale, aceea de atragere a atenţiei şi de cooptare a cât mai multor adepţi la acţiuni de tip frondă.

Activitatea extremist-neorevizionistă derulată de Csibi Barna a debutat, în mod planificat, nu întâmplător,  pe fondul nişei de vulnerabilitate existente în planul siguranţei naţionale faţă de recrudescenţa manifestărilor antiromâneşti, şovine şi autonomist-separatiste maghiare din ţara noastră. Activitatea lui este constantă dar mai ofensivă în timpul unor evenimente (vezi « 15 martie », « Zilele Municipiului Sf. Gheorghe »), care este ştiut că vor beneficia de o mediatizare corespunzătoare în presa românescă şi internaţională. Astfel de ocazii sunt urmărite şi folosite de Csibi Barna în scopul de a-l face cunoscut şi de a i se multiplica şi răspândi mesajul autonomist-separatist şi antiromânesc.

Totodată, trebuie luat în considerare şi faptul că Csibi Barna se manifestă în paralel cu acţiunile neorevizioniste ale altor organizaţii maghiare cu caracter naţionalist-extremist din România, dar şi cu declaraţiile pro-autonomist teritoriale ale unor lideri politici maghiari de la noi şi lideri politici din Ungaria. Csibi Barna susţine, de fapt, în mod deschis în stradă, această politică şi activitate ce ameninţă cu dezmembrarea statului român.

Un alt element semnificativ în ceea ce priveşte profilul comportamental al lui Csibi Barna este siguranţa, perseverenţa şi tupeul cu care îşi pune în aplicare „planurile sale”. Întrebările fireşti ce se pun sunt: cum poate cineva să-şi rişte pierderea locului de muncă şi libertatea prin organizarea de acţiuni separatist-teritoriale îndreptate împotriva statului român? Şi cum poate cineva, ca după ce este acuzat de discriminare şi incitare la ură rasială, să declare cu nonşalanţă că nu regretă fapta şi că ar repeta acel gest (referire la „spânzurarea” lui Avram Iancu) şi să afirme că vrea să constituie pe teritoriul României un stat nou independent, respectiv „ţinutul secuiesc” ? Totuşi, Csibi Barna dispune de o pregătire corespunzătoare, el având statut de funcţionar public, până la demitere, în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Harghita!

Este de la sine înţeles că  Csibi Barna are unul sau mai multe puncte de susţinere, uşor identificabile, care şi ele fac parte din acelaşi plan general de autonomizare teritorială a României, plan susţinut de extremismul neorevizionist maghiar intern şi extern.

Csibi Barna are şi rolul de a provoca reacţii directe, de violenţă, la adresa persoanei sale sau al altora ca el,  din partea românilor indignaţi de atitudinea sa, în scopul declanşării ulterior a unei campanii mediatice internaţionale în care, prin falsificarea realităţii, să se susţină existenţa în România a unui aşa zis curent antimaghiar, de discriminare a acestei minorităţi, de exacerbare a sentimentelor antimaghiare şi pe cale de consecinţă, de exercitare de acte de violenţă faţă de membrii acestei comunităţi. Arsenalul propagandei revizioniste maghiare a cuprins întotdeauna, ca şi în prezent, asemenea scenarii, iar istoria României dispune de numeroase exemple în acest sens ! Din fericire, până în prezent, acest scenariu nu a reuşit în ceea cel priveşte pe Cibi Barna, iar „mânuitorii de sfori” au fost nevoiţi să se axeze pe latura de influenţă şi prozelitism în cadrul acţiunilor întreprinse de acesta.

Prima etapă din cadrul activităţilor neorevizioniste maghiare antiromâneşti desfăşurate de Csibi Barna se va finaliza după ce justiţia română va da verdictul definitiv în cazul său. Cu siguranţă, după acest moment, se va trece la o altă etapă, dar care va fi gândită şi modelată în funcţie de verdictul justiţiei şi al concluziilor rezultate din analiza parametrilor care trebuiau realizaţi  prin acţiunile de până acum ale lui Csibi Barna .

P.S. Este foarte interesant faptul că, din momentul audierii lui Csibi Barna la Parchetul General, nu s-a mai auzit nimic despre mersul anchetei, aceasta în situaţia în care, în cazul altor persoane cunoscute scurgerile de informaţii referitoare la desfăşurarea anchetelor şi mediatizarea acestora erau excesive.

material de Colonel(r)prof.Claudiu Aiudeanu

 

(Visited 111 times, 1 visits today)

11 COMMENTS

 1. Tot vorbim incoace’ncolo,dar ei fac ceva pe noi.Adevarul este ca ne umilesc la noi acasa,iar noi asteptam sa ia guvernul asta de rahat vre-o masura.

 2. În opinia mea, cum ar fi normal sa se rezolve problema bozgorilor, secuilor, ungurilor, boanghinelor.
  Soluţie:

  Toate rămaşiţele înaitaşilor acestei naţii spurcate venite din stepele Asiei, toate schelete străbunilor hunilor, toate osemintele bunicilor ungurilor, toate cimitirile hortiştilor de pe teritoriul României, oasele tuturor ungurilor, a seicuilor-bozgorilor, să fie dezgropate din pământul României. Din rămaşiţele spurcăciunlor să facem boabe pentru hrana tuturor câinilor din România. Bozgorii, ungurii, secuii rămaşi în România să fie adunaţi cu arcanul, chiar şi cei nenăscuţi, precum au făcut armatele lui horty în 1940 cu românii pe care i-au găsit in curţile şi pe pământul lor. Dupa care, toţi aceşti spurcaţi duşi în centrul Budapestei şi lepadaţi acolo. Toate însemnele ungurilor, secuilor si a urmaşilor lui horty, toate statuile şi tot ce înseamnă unguresc in România sa fie arat, ars, demolat şi făcut in aşa fel să dispară, simplu.

 3. Buna Seara, istoric vorbind ca un mic rezumat, pe cand originile romanesti erau in plina evolutie si cu dovezi istorice concrete (Consultati istoria), unguri nici macar nu se jucau cu puta in tarana prin apropiere.
  Nu sunt rasist (incerc sa nu fac nici o discriminare intre oameni). Incerc sa fac din prostiile oamenilor, unii poate (redusi mintal) un bine pentru mine, (daca ma intreseaza ceva, sa le invat limba ca este penibil ca ei sa stie bine romana si eu canci maghiara.
  Nu imi fac un scop in viata din acest mic incident da ajuta in comunicare, mai putin in cazurile in care am prietena de origine maghiara (dar este mai fain cand ardem un cuvant doua in rest totul este in romana). Si cel mai important este in orice context, sa poti sa iti faci o idee de ce auzi in anumite discutii care se pretind mai restranse „publicului”.

 4. As dori sa stiu cam ce soarta ar avea vreun roman in Hungaria daca s-ar comporta asa ca acest personaj momeala .Daca i-ar intreba de unde si cum au parvenit in Europa? ce soarta ar avea acel roman? …Nici-o tara de pe planeta asta nu ar permite asa ceva ….ar trebui sa nu mai aibe cetatenie romana si trimis undeva la ecarisaj,dar asta ar fi valabil si pt cei care stau cu mainile incrucisate de frica defaimatorilor de neam si tara indiferent de rasa cultura religie. Doamne Ajuta popor roman !

 5. Problema nu este Cibi Barna, despre care am scris chiar in aceasta publicatie (vezi articolul, ”Cibi Barna merge la Abrud sau la Aiud?”), ci aceia care stau in spatele lui. Cibi Barna nu actioneaza de capul lui. Pentru simplul fapt ca, un asemenea haidamac, nu are capacitatea sa gandeasca singur. O face instigat si incurajat de altii, cei care vor in acest fel sa testeze limita de suportabilitate a romanilor in fata ofensei aduse unor simboluri nationale si totodata capacitatea de reactie a autoritatilor statului roman.

 6. @Vergeanu Spinu,comentariul tau nu are nici o legatura cu Csjbi Barna care atenteaza la integritatea Statului Roman,revino daca vrei la dezbaterea care au inceputo si ceilalti interlocutori cu privire la articolul mai sus publicat,Sa auzim numai de bine!

 7. D`lor, inca n-a intrat UE in activitae. Cand intra vor fi desfiintate statele nationale. Se va incepe cu statele fostu-
  lui lagar socialist, si se va continua inspre vest. Speranta e
  ca cele din vest sa se opuna, ca altfel, adio mama.E o agresi-
  une pe plan mondial impotriva nationalului. Se urmareste ster-
  gerea identitatii pe care ti-o da natiunea – cultura si trecu-
  tul ei – si vom deveni sclavi moderni. Fiecare cu gamela lui.
  Asta ne asteapta. Noi suntem incalecati economic de FMI si UE.
  La spalerea creierelor se incepe din scoala.Urmariti alcatui-
  rea manualelor de limba si literatura romana si de istorie na-
  tionala si va veti lamuri.

 8. Este de neinteles cum se face ca un dusman declarat al statului Roman este in continuare angajat al statului? Orice buticar, daca unul din angajati ar aduce comentarii defaimatoare la adresa firmei, l-ar da afara….

 9. Se intelege de la sine ca autoritatile romane se fac vinovate,ca accepta si tolereaza asemenea manifestari impotriva Statului Roman.Ori unde in lumea,chiar si intr-un statulez bananier,responsabilii cu apararea demnitatii nationale,ar avea mai mult respect fata de lege si cetatenii ei.Numai la noi in Romania se intimpla asa ceva,iar minoritatea maghiara se joaca cu focul,caci in cazul in care se vor isca conflicte,maghiarii vor pierde toate drepturile care le-au cistigat prin U.d.m.r.,Sa fie clar ca daca clasa politica face jocul maghiarilor prin U.d.m.r.,cetatenii romani nu vor accepta nici un compromis,ca la Tg.Mures cind agentii straine au manipulat realitatea.Sa auzim numai de bine!

 10. Acum ceva vreme, dupa isprava lui cu „executia” lui Avram Iancu, era sa o pateasca rau de la niste oameni care s-au simtit foarte jigniti. Norocul lui ca l-au cautat aiurea si nu l-au gasit. Nu stiu zau daca individul acesta are habar la ce riscuri se supune si cum a scapat ca prin urechile acului o data. Nu imi doresc asta pentru el, dar sper sa stie cum e povestea cu ulciorul…

 11. Arestat,ridicata cetatenia Romana,declarat persoana non-grata si exilat.
  Ce facem ? Permitem la toti natafletii sa ne ponegreasca tara?
  Asa cum este terebuie s-o respecte toti ce traiesc in interiorul granitelor ei.
  Derbedeul asta sa se duca in Ungaria daca vrea sa fie ungur,numai ca aia nu-l prea primesc,ci il folosesc.
  De condamnat sunt cei ce conduc ,acum romania,pentru ca i-a tot pupat pentru voturi.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.