Consumism şi nefericire

Consumism şi nefericire

by -
4 1677

Piata (economica) libera nu exista: cine crede ca tot ceea ce se intampla in jurul nostru este fructul cazualitatii si al procesului evolutiv uman este mai bine sa se trezeasca. Exista totusi o mana invizibila, dar nu cea inteleasa ca un mecanism economic care reguleaza economia in asa fel incat sa dirijeze societatea catre cel mai inalt nivel de bunastare, in virtutea cautarii satisfactiei maxime a fiecarui individ. Mana invizibila este de fapt interferenta unui lobby international in viata de zi cu zi a societatii moderne, lobby care a planificat exact ce trebuie sa se intample in viitorul apropiat.

Ideea de baza este usor de inteles: crearea unei societati compuse din indivizi izolati, lipsiti de autoconstiinta, fara idealuri si puncte de referinta. Atingerea acestui scop s-a realizat datorita unei meticuloase planificari: nimic nu este lasat sa se intample la intamplare, nici macar globalizarea.

Totul a inceput cu redimensionarea sectorului primar (agricultura) in care erau implicati activ milioane de indivizi la nivel mondial. Printr-o propaganda inselatoare au fost convinse milioane de persoane din lumea occidentala ( acelasi proces are loc acum in lumea orientala) sa abandoneze cultivarea pamantului pentru a se arunca intr-o lumea falsa, mai buna doar la suprafata, a oraselor-fabrica, fiecare traind pentru el insusi in totala nepasare fata de ceilalti si toti impotriva tuturor (homo homini lupus).

Am abandonat viata sanatoasa in aer liber, pentru a deveni un fel de zombie care penduleaza intre birou si apartamentul din ciment, sau pentru a lucra la ghiseul marilor banci vanzand produse-porcarii pensionarilor si proaspat-casatoritilor. Fara doar si poate, s-au descurcat de minune: ne-au convins sa facem “munci” care nu ne plac pentru a cumpara produse si servicii de care nu avem nevoie. Urmatorul pas a fost acela de a scoate profit de pe nefiricire, in mod special de pe nefericirea cuplului: drumul ales a fost diabolic si anume impingerea emanciparii femeii pana la fanatism, pentru a distruge familia traditionala bazata pe valorile crestine si inlocuirea acestui tip de familie cu cea mononucleara inspirata de “idealurile” de viata promovate de Madonna sau Lady Gaga. In ultimii ani a fost promovat pana la absurd un nou tip de familie, cel format din persoane de acelasi sex; acest fapt contribuie si mai mult la distrugerea familiei traditionale, familia fiind “familie” doar atat timp cat este compusa din barbat si femeie.

Celula de baza (familia traditionala) a societatii a fost dezintegrata lent, proces care a dus la o confuzie generalizata la nivel mondial ce nu poate decat sa favorizeze consumismul: oricine are acum un apartament, un frigider, un televizor, o masina, un celular. Doar in Romania aceasta etapa a posesiei  unui apartament a fost arsa, cel putin dupa 1989, pionerii interni ai sclavagismului mondialist, comunistii de ieri, reusind sa “prosteasca” poporul roman fara prea mult efort. Nefericirea este profitabila pentru lobby-ul mondial: o persoana nefericita si singura tinde sa caute placerile vietii in bunurile si serviciile materiale care imbogatesc virtual viata si umplu doar aparent lipsa afectiunii si a relatiilor umane.

In schimb, multiculturalismul a fost instrumentul inventat si propagandat pentru a distruge popoarele si pentru a crea mase lipsite de indentitate, turme usor de guvernat si manipulat, fara mari capacitati de reactie. Prin eliminarea diferentelor dintre natiuni, omonegizarea in gandire si simtire, in vederea integrarii pietelor nationale in circuitul economic mondial, se doreste crearea unui “om nou” care sa danseaze pe melodia profitului economic. Visul dintotdeauna a dictaturilor a fost acela de a crea un “om nou”; se pare ca in mileniul trei acest vis este foarte aproapte sa se adevereasca.

Penultimul pas al procesului „evolutiv” a fost de introducere recenta si anume crearea de retele virtuale de socializare cu scopul de a eticheta si monitoriza fiecare individ, cu scopul de a-i fi cunoscute gusturile, prieteniile, dorintele, temerile, stilul de viata si preferintele sexuale. Daca ni s-ar fi cerut sa furnizam informatiile de mai sus printr-o lege ar fi avut loc revolte populare peste tot in lume, insa noi am furnizat informatiile gratis prin intermediul retelelor de socializare. Sa ne gandim ca astazi exista persoane care traiesc cu un alter ego reprezentat de Iphone-ul personal, ajuns sa fie considerat un fel de extensie artificiala a propriului corp.

Ultima faza va coincide cu un control global al tuturor relatiilor sociale si economice, cel mai probabil prin intermediul cipului de identificare care va fi util pentru inceput pentru a face plati instant cu moneda electronica, ulterior cipul folosind pentru a identifica si localiza indivizii si pentru a monitoriza toate miscarile si fenomenele de consum. Preferintele si gusturile, de exemplu in materie culinara sau cele vestimentare, vor fi cunoscute de catre furnizorii de consum, astfel incat individului i se va “pune pe masa” exact ceea ce cauta, exact in locurile unde face de obicei cumparaturile si exact la preturile pe care individul este dispus sa le plateasca. Si toate acestea nu vor fi impuse de sus, ci vor fi cerute de mase.

autor: Remus Tanasa

(Visited 380 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

 1. Doamne ajuta!

  Felicitari pentru postare!
  Din nefericire majoritatea oamenilor nu isi dau seama cat sunt de manipulate de catre mass-media, fiind putin cate putin indreptate catre stilul de viata prezentat in articol.
  Cred ca o alta etapa, sau subetapa, cum vreti sa-i spuneti, a fost si este in continuare aceea de distrugere a increderii oamenilor in tot si in toate. Spre exemplu, prin mass-media s-a reusit la o buna parte dintre romani, distrugerea increderii in: doctori- care te trateaza numai pe sume mari de bani, ba chiar mai mult, te mai si omoara cu zile, despre profesori – niste analfabeti care nu sunt in stare sa ia o nota de trecere la titularizare, ba chiar sunt surprinsi, spre oprobiul general, in ipostaze indecente, despre politisti, judecatori – corupti pana in maduva oaselor, nemaiavand niciun interes sa apere cauza cetateanului, etc. etc Si atunci orice om se gandeste si se intreaba unde se mai poate duce pentru a primi un sprijin, cine il mai poate ajuta, in cine sa aiba incredere? Putin cate putin, toate institutiile statului, piloni ai acestuia isi pierd credibilitatea. Si astfel in Romania cetateanul nu mai este protejat de Stat ci Statul a devenit inamicul numarul 1 al cetateanului. Toate deciziile luate la nivel inalt sunt menite sa distruga,sa produca din ce in ce mai multa confuzie, sa dezorienteze, astfel incat oamenii sa-si piarda linistea, sa se imbolnaveasca din cauza grijilor.
  Intrebarea este: pana unde pot merge acesti conducatori, care este punctul final al deciziilor aberante, imorale, nedrepte, nedemne, prostesti, ilogice si inumane pe care le adopta cu o vivacitate uluitoare?
  Norocul nostru ca a venit vacanta …

 2. Doamne Ajuta! , -Nimic nu se intampla la „intamplare”.Aceasta „dezordine” este ordonata de ffff mult timp si cu fff mult „calm”.S-a lasat o inbogatire peste masura a occidentului pt a putea conduce lumea prin dumnezeul european (inbogatit din timp),iar la noi s-a lasat comunismul pt a crea saracia asta care ne macina tara ,pt a mai distruge ceva legat de Dumnezeu.Dumnezeu ne-a lasat pamantul cu toate cele necesare omului ,dar cand cineva vrea sa faca comert cu ceea ce ia lasat Dumnezeu , pt a consuma mai mult decat necesar (peste masura), atunci se ajunge unde s-a ajuns ca acel dumnezeu creat lumesc sa conduca lumea spre inrobire,acea lume fara identitate fara idealuri fara Dumnezeu Adevarat,fara nimic din ceea ce ne-a lasat Dumnezeu.Aici vor sa ajunga si dupa parerea mea si semnele pe care reusesc sa le vad ,se cam grabesc ,chiar in mod fatis,avansand vertiginos spre planurile lor diabolice. Semnele pe care reusim sa le vedem trebuiesc interpretate in mod corect ,avandu-l calauzitor pe Iisus Hristos prin invataturile Lui .Numai asa vom interpreta ffff bine anomaliile ce se petrec cu o viteza uimitoare ,prezentate si „ambalate” sub diferite moduri care mai de care mai „frumoase” ,prin intercomuniune prin intercultura ,prin TV (prin schimb de mame sau tataici),prin libertatea libertinajului,prin libertatea sexuala,si toooot asa. Occidentul catolic l-a pierdut pe Dumnezeu inca di timpuri vechi,iar cel rau le-a dat o mana de „ajutor” pt ai ineca in propriul lor consumism pt a pierde chiar la nivel bisericesc orice legatura cu invataturile lui Hristos(vezi visteria vaticanului,cea mai bogata banca)mustind in propriul pacat constienti fiind .Cand cineva il pierde constient ,voit pe Dumnezeu,il ia raul in primire, constienti fiind,dar nu mai are incotro.Tocmai de aceea catolicii au devenit mainile de „lucru” ale raului.Tocmai de aceea lumea ortodoxa a suferit si sufera .Dar salvarea vine prin cruce.Nimic din ce ofera occidentul tinerilor romani NU ESTE PE GRATIS.Au introdus de mult dupa 89 pe acei indivizi cu camasi albe si cravata pe strazi „oferindu-le tinerilor romani ,cursuri „gratuite”de informatica de muzica cu fonduri de la UE prin „fratii” catolici prin tot felul de avortinoizi catolici ,pt ai face pe tineri sa creada ca occidentul cu ereticii lor sunt aducatori de bine, de iubire, de pace si ca se gandesc la tinerii nostri ,oferindu-le tooot felul de facilitati pt adaptarea lor la modul de indobitocire in masa.Exemplele le stim si vazut fiecare dintre noi.Deci iubiti frati intru Adevar ,traim vremuri cu semne clare de inceput de apocalipsa .Vad in fiecare zi cate un zombi nascut inrobit ,microcipat deja psihic.Dumnezeu sa ne protejeze familiile sa se milostiveasca asupra noastra ,sa ne intelepteasca si sa ne tina in dragostea Lui ,Amin! P.S Ramaneti ORTODOCSI!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.