Când cineva vrea să dea în Poporul Român atacă Biserica Ortodoxă Română

Când cineva vrea să dea în Poporul Român atacă Biserica Ortodoxă Română

by -
4 1029

„Vrem spitale şi nu Catedrale”, era îndemnul sub care erau românii chemaţi la un protest îndreptat împotriva bisericii române. Nu au venit decât 4 oameni, adică doar cei 4 care chemau lumea la proteste. Românii nu au căzut în această capcana penibilă lansată de cei care vor să atace spiritualitatea românească.

Ortodoxia creştină românească este parte a fiinţei poporului român, tot aşa cum şi limba română reprezintă un alt element definitoriu. Cele două reprezintă baza identităţii naţionale româneşti şi orice atac asupra uneia din aceste componente reprezintă de fapt un atac asupra poporului român.

Rolul Bisericii este să se ocupe de Spirit şi nu de partea materială a vieţii. Dacă vrem să fim capitalişti să o facem până la capăt – distribuţia muncii şi a responsabilităţilor.   Suntem cu toţii trişti de situaţia dezastruoasă în care este sistemul medical românesc, dar este penibil să dăm vina pe biserică pentru asta. Nu este rolul ei să se ocupe de acest lucru, deşi de multe ori o face cu mult mai bine decât cei responsabili. Sunt zeci de mii de români care au beneficiat de sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, mulţi dintre ei copii părăsiţi.

De spitale trebuie să se ocupe hoţii care au condus România în anii de după revoluţie, dar care nu i-au reprezentat pe români, ci interesele străine în ţara noastră. Pentru asta plătim impozite şi taxe.

Acum când vedem preoţi în fruntea poporului şi îndemnându-i să îşi apere averea, a se vedea Roşia Montană sau gazele de şist, se pare că globaliştii nu mai sunt la fel de fericiţi. Probabil că ar vrea o populaţie fără de identitate şi lipsită de orice sprijin.

Biserica Ortodoxă Română reprezintă un bastion puternic al românismului. Cazurile izolate în care prelaţii nu se comportă tocmai corespunzător sunt preluate cu insistenţă şi scoase în faţă de instituţii media ce nu au acţionari români. Discreditarea Bisericii nu poate fi considerată întâmplătoare sau eu cel puţin nu o pot considera. La un caz negativ sunt mii de prelaţi care fac fapte bune dar de care nimeni nu află.

Singurul lucru constant pe acest pământ românesc l-a reprezentat limba şi învăţătura creştină. Politicienii au venit şi au plecat, regimurile au venit şi au plecat, Biserica a reuşit prin credinţă să ne ţină alături. Unii atacă Biserica conştient şi programat, alţii cad în plasa primilor şi răspândesc dezinteresat mai departe mesajele, dar marea majoritate beneficiază de pe urma învăţăturii acesteia.

În Republica Moldova, când statul român abia îşi revenea după lovitura grea primită în 1989, Biserica Ortodoxă a fost prima care a trecut Prutul. Interzisă de către sovietici, Mitropolia Basarabiei, adică Biserica Ortodoxă subordonată Patriarhiei Române, a trebuit să meargă în instaţă şi până la CEDO pentru a-şi recăpăta dreptul de a-i apăra pe români şi de ai ghida.

Când milioane de români au plecat în Europa pentru un trai mai bun, alungaţi de sărăcia impusă de alţii în propria ţară, preoţii ortodoxi au plecat împreună cu ei şi au devenit centrul comunităţilor româneşti din afara graniţelor. Ei sunt cei care în fiecare duminică îi adună pe români alături.

Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,

Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.

Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,

Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!

P.S.Văd că cineva aminteşte de secularizarea averilor Bisericeşti. Ar trebui să pună mâna să citească în detaliu acest lucru. Secularizarea s-a realizat împotriva Bisericilor străine, respectiv cele controlate de Constantinopol în mod direct. Aproximativ 80% din pământul deţinut de biserici era în favoarea intereselor străine şi forţau decapitalizarea noului stat înfiinţat. Cuza a făcut secularizarea deoarece poporul român nu dispunea de mijlocul principal prin care putea să avanseze economic, deoarece acesta fusese preluat abuziv în sute de ani. Prin secularizare Cuza a repus Biserica Ortodoxă Română la importanţa pe care trebuia să o aibă.

autor: Lulea Marius Dorins

sursa: Adevarul

(Visited 253 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

 1. Deja a fost lovit poporul roman,iar in biserica cine si pe cine sa mai loveasca,cand pana si acolo din vale si pana-n deal la Mitropolie sunt tot ei,intre ei.
  Trebuie sa fi prea nefericit ca sa crezi ca cineva mai poate fi atat de fericit intr-o tara ortodoxa atat de nefericita.
  Doar un fericit prea fericit mai poate fi in halul asta de fericit.
  Credinta ortodoxa sta in noi,doar in noi.
  Garantii credintei noastre suntem si trebuie sa fim FIECARE DINTRE NOI.Ca de fericiti intr-o tara nefericita,stati linistiti ca n-o sa ducem lipsa de-acum incolo.
  Asta pt .ca ceea ce nu se reuseste politic,se rezolva religios.Altfel pt ce ne-am bagat in UE si in cardasia religiilor lor amestecate?,din dragoste?-pe gratis ,intr-o lume conditionata material?
  Toate astea pt a ne dizolva ca indentitate ortodoxa de 2000 de ani.Cand o sa ne dam dupa ei,cand o sa mancam,sau sa ne rugam ,sau sa dormim ,sau sa ne imbracam,sau sa mancam ca ei sau sa ne amestecam cu ei, si mai ales sa facem copii cu ei(pt ei)…atunci ei nu vor mai avea ce sa strice,pt ca atunci cand un animal este vanat si rapus (dupa 89 incoace),acel animal nu mai prezinta o prada si nici ,macar un obstacol ,pt ca acel vanat ii apartine.
  Asa lucreaza dracu,cu cei care ne tot face viata amara ,intern si extern .Si tot asa cu cei care dau apa la moara cu dragostea asta fortata cu nabadai a noastra ortodoxa pt ei catolici si cu toate avorturile lor sectare.
  Moldovenii rusificati bat cu pumnii in usa din est vorbind urat despre noi(cu pasapoarte si cetatenie romana pt munca in vest) si ungurii in cea din vestul tarii,iar noi nu mai putem de dragul prea fericitilor,iliestilor,basestilor,papistasilor, s.a.m.d.
  care mai de care mai indracit.
  NOI ORTODOCSII NU VOM AVEA NICIODATA LINISTE PE ACEST PAMANT,NICI MACAR PE PAMANTURILE NOASTRE,PT CA SI ALEA NE-AU FOST VANDUTE DE VANDUTI.Nu mai stau sa-nBadinsir.
  Noi nu mai avem loc in lumea asta indracita fratilor.Pe undeva suntem chiar privilegiati ca sa zic asa,pt ca Dumnezeu inca ne mai vrea.Acest lucru ii infioara pe pagani,pe sectari,pe politici si mai ales pe PREAFERICITI.Va spun eu,altfel am fi avut un trai cat de cat decent dupa 89.(apropos de vanatorul care inca mai trage cu pusca dupa pasarile care inca mai zboara cu aripi de credinta).
  Acum cineva smecher si lingau de… conjuctura,imi va spune ca am ramas inapoiat,sau ca sunt ultra ortodox,ultra traditionalist.Asa par ortodocsii intr-o lume indracita si prea fericita …dar la comanda dracului.
  Dumnezeul Nostru Iisus Hristos este calea si ADEVARUL,iar pe noi Doar El ne poate salva.Sa nu mai cautam trai bun asteptand mila si intelegere de la dumnezei europeni,pt ca vom ramane intr-o permanenta cautare,ca in apus(o mie de ani de erezie dupa erezie),ci dragostea Lui Hristos Mantuitorul s-o cautam.
  Dumnezeu sa ne ajute pe noi toti intru Hristos!!!

 2. „Ortodoxia creştină românească este parte a fiinţei poporului român, tot aşa cum şi limba română reprezintă un alt element definitoriu. Cele două reprezintă baza identităţii naţionale româneşti şi orice atac asupra uneia din aceste componente reprezintă de fapt un atac asupra poporului român.”

  Nu mai spune? Cunosti ceva de anul de inceput a crestinarii la romani? Ca procesul de crestinare nu-i terminat. Prea multi multi romani pupatori de moaste, pastreaza inca obiceiuri necrestine(de la populatiile barbare?)- vezi mersul la vrajitoare, ghicitul, etc, etc.
  Iar chestiunea cu limba, parol ca-i din perioada de „glorie” ceausista!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.