Ce cauți tu în Biserica mea?

Ce cauți tu în Biserica mea?

by -
4 522

O doamnă din Brăila este revoltată că femeile n-au voie să se arunce în apă, după Cruce, de Bobotează și se plânge că este discriminată de Biserica Ortodoxă.

Deunăzi, o altă doamnă, analist politic și dramaturg de ocazie, se întreba indignată, de ce nu au voie femeile în altar. După moartea lui Sergiu Nicolaescu, studiourile televiziunilor au fost luate cu asalt de inși scandalizați că preoții refuză să-i facă slujbă la incinerare.

Ce interesant! Toți acești reformatori de modă nouă nu fac parte din Biserică, nu participă la viața și tainele ei. Nici măcar nu se ostenesc să le cunoască, pentru a critica în cunoștință de cauză. Dar, în loc ca propria ignoranță să le pună dop la gură, mai rău le alimentează vituperațiile și fudulia materialist științifică.

Ca și cum, într-un club privat, unde s-a stabilit un anumit dress code, printre invitații în frac și rochii de seară dau buluc o droaie de indivizi în șlapi, maieuri și blugi rupți în genunchi. Când sunt opriți la intrare, urlă și protestează că sunt discriminați.

Scandalagiii nici nu vor să se schimbe, nici nu vor să plece, să meargă la un club unde se intră în șlapi. Nu, ei vor musai acolo. Să stea în șlapi printre pantofi de lac. Asta numesc ei „diversitate”.

A devenit de bon ton să critici Biserica: obscurantism, discriminare, intoleranță, fundamentalism… Nici un cuvânt nu e prea tare pentru a demonstra cât de „open minded” ești.

Din măruntaiele îngropate ale stalinismului a odrăslit o generație de atei violenți și agitați care ambiționează să întoarcă lumea cu curu-n sus. Să o transforme după șabloanele din mințile lor. Să ne bage pe toți în câte-un pat al lui Procust și să ne întindă sau să ne taie după tipar.

Bunul-simț care îndemna să trăiești și să-i lași și pe alții să trăiască după bunul plac e revolut. De sub culorile vesele ale curcubeului „Diversității”, prin vopseaua plesnită, se ițește, ruginit, vechiul STAS comunist.

autor: Adrian Pătrușcă

sursa: www.evz.ro

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

 1. aferim , bine ai grait si curentul ia amploare, ideologia lor provine din emisiunile dan browniene de pe discovery si alte asemenea, unde hristosii se insoara , apostolii au impus din multe variate evanghelii pe cele actuale, etc, etc si decat sa citesti o istorie a bisericii nu mai bine te cultivi cu 45 minute de emisiune cu imagini hd de acum 2000 ani.In plus esti si la moda.

 2. Domnule Adrian Pătruşcă va felicit pentru articol! Sunt total de acord cu dumneavoastra!

  Vreau sa va spun ca ma doare sa vad atatia FANATICI ATEI care au atata ura fata de cei care cred in Dumnezeu si incearca sa ii persecute, sa ii dea afata de la serviciu(stiu cazuri concrete de colegi atei care i-au sapat pana i-au dat afara pe colegii lor ortodocsi dupa ce si-au dat seama ca ei nu erau atei(fara ca ortodocsii sa incerce sa ii convinga pe atei de ceva. Ateii increcau agresiv si neintrebati de nimeni sa ii faca pe toti sa creada ca Dumnezeu nu exista si oricine nu este ateu este citez „ori redus mintal ori nebun”)…) si sa incerce turbati sa ne converteasca pe toti cu forta la ateism.

  In Romania exista discriminare religioasa pentru ca daca esti ortodox ori esti dat afara de la serviciu (daca seful tau este ateu sau ai colegi fanatici atei care te sapa usor usor pana esti dat afara), ori esti batjocorit fara niciun fel de bun simt pentru convingerile tale religioase de catre niste fanatici atei lipsiti de cel mai elementar bun simt civic pentru cei care cred altceva decat ei.

  Pe scurt, esentialul este dupa parerea mea ca „Daca nu esti de acord cu adevarul ortodox de credinta statornicit in peste 2000 de ani de crestinism, atunci esti liber sa mergi in alta parte si nu trebuie sa tipi ca biserica ortodoxa te „discrimineaza” si trebuie sa isi schimbe practicile si crezul multimilenar pentru ca sa te satisfaca pe tine.”

  Daca toti oamenii atei sau nu ar aplica acest principiu minimal de bun simt, lumea ar fi un loc mai bun.

  Exact ce spunea si domnul Adrian Pătruşcă „Bunul-simț care îndemna să trăiești și să-i lași și pe alții să trăiască după bunul plac”, asta le lipseste FANATICILOR ATEI AGRESIVI gen Remus Cernea

  Inchei cu aceste cuvinte ale marelui nostru filosof Petre Ţuţea:

  „ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”

 3. ….. Credeţi că lumea se mai schimbă în bine ? Mai are motive ? Ateii se disculpă de atitudinea nepotrivită , dar cei care cred ?

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.