Antenele de telefonie dăunează sistemelor biologice la oameni, păsări și insecte

Antenele de telefonie dăunează sistemelor biologice la oameni, păsări și insecte

by -
1 1087

Radiaţiile electromagnetice (REM) emise de antenele de telefonie mobilă sunt atât de puternice încât acestea afectează sistemele biologice ale păsărilor, insectelor şi chiar ale oamenilor. Studiul, publicat de către ministerul mediului din SUA, face apel la  protecţia florei şi a faunei prin lege.

Revizuind literatura existentă vedem că REM interferează cu sistemele biologice în mai multe moduri şi că deja au fost trase unele semnale de avertizare, în cazul  albinelor şi al păsărilor, fapt care demonstrează, probabil, gravitatea acestei probleme şi indică, de asemenea, vulnerabilitatea altor specii”, spune studiul.

În luna septembrie a anului 2010, ministerul a stabilit un comitet de 10 membrii subordonat Societății de Istorie Naturală Bombay, avându-l ca director pe Asad Rahmani, care se ocupă cu studierea impactului pe care îl au turnurile de telefonie mobilă la păsări și albine. Grupul de experţi a analizat 919 studii efectuate în India şi în străinătate cu privire la efectele stâlpilor de telefonie mobilă la păsări, insecte, animale, animale sălbatice şi la om.

Ceea ce a constatat grupul a fost destul de surprinzător.

Radiaţia electromagnetică poate juca un rol important în declinul populaţiilor de animale şi insecte.

Dintre cele 919 studii, unul uimitor, nr. 593, a arătat impactul negativ al acestor stâlpi la păsări, albine, oameni, animale sălbatice şi plante. Experţii au citat chiar şi-un studiu internaţional, care a determinat faptul că turnurile de telefonie reprezintă o potențială cauză în declinul populaţiilor de animale.  Au insistat să explice faptul că a existat o nevoie urgentă de a-și concentra atenţia și a cerceta ştiinţific studiile pe această temă înainte de a fi prea târziu.

Pe lângă adoptarea unei legi ce protejează flora si fauna din mediul urban de ameninţările emergente ale radiaţiilor electromagnetice, experţii sugerează, de asemenea, emiterea unor semnale puternice şi unor mesaje clare cu privire la pericolele produse de stâlpii de telefonie mobilă, care să fie ataşate în apropierea acestor surse de radiații.

Pentru a preveni suprapunerea câmpurilor de radiaţii, ar trebui să se interzică construirea unor alți stâlpi pe o rază de un kilometru distanță față de turnurile deja  existente. Dacă trebuie să se construiască unele noi, construiți-le astfel încât să fie peste 80 şi sub 199 de metri … pentru siguranța aviației împotriva trăsnetelor”, zice studiul.

Efectele negative ale REM asupra vieţii reprezintă o realitate care a fost ignorată de către oficialii din domeniul sănătății și legislatori timp de ani de zile. În timp ce numărul clienților de telefonie mobilă e uneori mai mare chiar decât numărul total al cetăţenilor unui stat, stâlpii de telefonie mobilă răsar peste noapte precum ciupercile, peste tot pe glob. După cum au avertizat experţii, este extrem de pertinent să fie efectuate și alte cercetări independente pentru a se sublinia pericolele REM.

Sursa: Activist Post

infocon.ro

(Visited 388 times, 1 visits today)

1 COMMENT

  1. Oamenii nu sunt adaptati emisiilor electromagnetice artificiale produse tot de noi in ultimii 100 de ani. Dupa o evolutie de multe milioane de ani, de la coborarea din copac si pana azi, in care nu am avut de a face cu asa ceva, am ajuns sa ne inundam planeta cu ceva de o noutate absoluta.

    Nici un test nu poate sa dovedeasca ca am fi adaptati, noi sau animalele! O astfel de concluzie pur si simplu ar ridiculiza toata evolutia noastra de cand viata a aparut pe Pamant si ar arunca bunul simt in cel mai adanc ridicol.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.