România în pericol. Apel către românii din toată țara!

România în pericol. Apel către românii din toată țara!

by -
3 796

Acest articol ar fi fost complet inutil dacă nu s-ar fi manifestat cu obsesie dorința unui grup de interese antinaționale care-și doresc  constituirea unui așa numit ținut secuiesc, demarcat de granițele județelor Covasna,Harghita și Mureș.Nu este vorba despre o descentralizare administrativă  ; vorbim de autonomia totală, expres exprimată de promotorii separatismului teritorial . Imaginați-vă un stat în mijlocul României.  Din păcate Guvernul tace,SRI-ul tace ,asemeni tuturor instituțiilor statului de drept.

Reamintim cetățenilor români ,oriunde aceștia s-ar afla,câteva crâmpeie din Constituția României.

Articolul 1 – Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

Articolul 2 – Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum. Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

Mai jos facem o trimitere la Codul Penal din care cităm articolul 166 :Initierea, organizarea, savârsirea sau sprijinirea de actiuni care pot pune în pericol sub orice forma ordinea constitutionala, caracterul national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului român se pedepseste cu închisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Unicii care până în momentul de față și-au exprimat temerea față de astfel de pretenții aberante este grupul  militant al bloggerilor civici ,unele conștiințe din media românească și mai puțin din partea politică ,administrativă sau  instituțională.Din păcate se conturează o situație fără precedent la care avem datoria de a ne opune . Mai jos apelul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mures.

FRAŢI ROMÂNI din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş!

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mures, vă cheamă să lăsaţi pentru o zi grijile voastre acasă si să veniţi la Topliţa, sâmbătă, 20 martie 2010!

Veniţi să ne alăturăm glasurile spre a le spune diriguitorilor ţării că în judeţele Covasna, Harghita si Mures, trăim peste 400.000 de români! Suntem urmasii celor care secole de-a rândul au înfruntat “cele mai crâncene mijloace cu scopul de a ne desfiinţa si maghiariza”, cum a afirmat cel ce a fost întâiul patriarh al României, Miron Cristea, fiu al Topliţei Române.

Asemenea mijloace, sub o altă formă, sunt folosite si astăzi împotriva identităţii si dăinuirii noastre. Iar acestea se petrec după mai bine de nouă decenii de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, când Transilvana noastră străbună s-a unit cu România!

Asa cum a hotărât Adunarea reprezentanţilor românilor din judeţele Covasna, Harghita si Mures, din 28 octombrie 2006 de la Izvorul Muresului, si de această dată, dorim să ne exprimăm îngrijorarea pentru continuarea acţiunilor anticonstituţionale ale unor lideri politici si civici maghiari, ce urmăresc enclavizarea acestei zone, prin înfăptuirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a asa-zisului „ţinut secuiesc”, si să solicităm autorităţilor statului: Parlamentului României, Presedinţiei, Guvernului, precum si întregii societăţi românesti, Patriarhiei, Academiei, mass-media, societăţii civile – să ia atitudine si să-si exprime, public si neechivoc, o poziţie transantă referitor la acţiunile iredentiste, revizioniste si separatiste, care atentează făţis la unitatea si suveranitatea statului si naţiunii române.

Prin glasul autorizat al reprezentanţilor românilor din cele trei judeţe, dorim să tragem un nou semnal izvorât din îngrijorarea românilor aici trăitori si direct afectaţi, faţă de recenta adoptare tacită, în Senatul României, a legii promovate de UDMR cu privire la regionalizarea României, lege prin care se doreste refacerea formulei staliniste, de tristă amintire, a Regiunii Autonome Maghiare, si a regiunii de nord-est a Transilvaniei ruptă din trupul ţării, prin Dictatul de la Viena, de repunerea pe tapet a adoptării în Camera Deputaţilor a proiectului de Lege privind statutul minorităţilor naţionale, prin care se urmăreste legiferarea bazei autonomiei teritoriale pe criterii etnice si sforţarea proclamării limbii maghiare ca limbă oficială în asa – zisul „ţinut secuiesc” si apoi în toată Transilvania, si nu în ultimul rând, de continuarea acţiunilor de discriminare si deznaţionalizare a românilor din Arcul Intracarpatic.

Vom cere ca în perspectiva reorganizării regiunilor de dezvoltare social-economică a ţării, în concordanţă cu cerinţele Uniunii Europene, în configurarea acestora să nu prevaleze criteriul etnic, care s-a dovedit generator de disfuncţionalităţi, discriminări si subdezvoltare si nicidecum dezvoltarea armonioasă si echilibrată a României.

Vom cere răspicat să fie respectat statutului limbii române ca limbă oficială în activitatea instituţiilor administraţiei publice locale.

Vom reînnoi propunerile noastre de stabilire prin lege a unor garanţii în procesul de descentralizare, care să evite abuzurile si discriminările românilor numeric minoritari de către autorităţile locale, precum si cele privind asigurarea cadrului legal de reprezentare a populaţiei românesti din zonă, în structurile decizionale legislative si administrative locale si centrale.

Îi vom chema din nou pe concetăţenii de etnie maghiară la conlucrare, considerând că singura soluţie de convieţuire este buna înţelegere, bazată pe respectul reciproc, în spiritul valorilor crestine si europene, si nu separatismul si enclavizarea. România a dovedit că este si rămâne patria comună a tuturor fiilor ei, pe care îi ocroteste deopotrivă, indiferent de etnia, naţionalitatea ori confesiunea lor, modelul interetnic românesc fiind apreciat pe plan internaţional.

Le vom reaminti tuturor românilor că toate aceste probleme cu care ne confruntăm aici, nu sunt doar ale românilor din aceste judeţe, ci ele vizează fiinţa naţională si reprezintă o problemă vitală a întregii ţări, a cărei rezolvare presupune exprimarea solidarităţii tuturor românilor, din ţară si din străinătate.

De aceea vă chemăm, fraţi români din Covasna, Harghita si Mures, să veniţi sâmbătă, 20 martie 2010 la Topliţa Română, să vă exercitaţi drepturile constituţionale si să ne unim glasurile pentru apărarea drepturilor noastre, dar si pentru apărarea unităţii si integrităţii României, pentru ca pruncii nostri să aibă un viitor, aici, în vatra strămosească.

Sf. Gheorghe – Miercurea-Ciuc – Tg. Mures,
6 martie 2010

Sursa: http://www.diaspora-romaneasca.it

(Visited 124 times, 1 visits today)

3 COMMENTS

  1. 72 de criminali de razboi unguri (52 originari din Regatul Ungar si 20 din Transilvania de Nord), condamnati de Tribunalul Poporului din Cluj, au fost judecati in lipsa.
    Printre care si Albert Wass, secuiul cu stauie, devenit simbol al “luptei maghiarilor”; acest criminal, instigator la uciderea unor români si evrei, in timpul ocuparii Ardealului, identificat si mentionat ca atare, inca din 1941, chiar de catre Jandarmeria Regala Ungara si, care ulterior, a fost condamnat pentru crime impotriva romanilor de catre Tribunalul Poporului din Cluj, in anul 1946. ………..
    El, astazi, este comemorat si venerat pe pamantul tarii noastre, de sovinii si rasistii sacui, si nu numai, prin procesiuni simbolice cu participarea a sute de mii de unguri, cu asentimentul guvernantilor Ungariei Mici, cu participarea acestora, inclusive a sefului statului, sperand intr-o Ungarie Mare !
    Criminali de razboi unguri, actuali, din nou trebuie judecati !

  2. Romani trebuie sa ne unim contra celor care vor sa ne rupa tara pe bucati si care isi bat joc de noi la noi acasa .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.