„Plutonul Secuiesc” şi „Patrioţii Moldovei”

„Plutonul Secuiesc” şi „Patrioţii Moldovei”

by -
18 983

Titlul articolului ar putea fi interpretat ca denumirea pretenţioasă a  unui film de  ficţiune dar, nici vorbă despre aşa ceva. Cele două denumiri nu numai că sunt cât se poate de reale însă au şi ceva în comun.

„Plutonul secuiesc” este o organizaţie paramilitară, ultraextremistă, separatistă, şovină, xenofobă, antiromânească, antisemită, axată pe ideologia neorevizionismului maghiar revanşard. A fost înfiinţată la Miercurea Ciuc, jud. Harghita, şi este filiala din România a „Gărzii Maghiare” din Ungaria. Din punct de vedere ierarhic, „Plutonul secuiesc” se subordonează „Batalionului Vass Albert” cu sediul în localitatea Gyor, Ungaria. „Plutonul”dispune de o organizare de tip militar: brigăzi specializate, uniforme, funcţii, grade şi activităţi de instrucţie ce se derulează în condiţii de relief  şi supravieţuire dificile, în diverse locaţii ascunse din zone montane. Gradele şi funcţiile se acordă membrilor numai de către „Batalionul Vass Albert” din Gyor. Membrii „Plutonului secuiesc” depun jurământul pe coroana Sf. Ştefan (faţă de Ungaria). Este de reţinut că, după interzicerea activităţii „Gărzii Maghiare” în Ungaria (unde prin sentinţă judecătorească a fost declarată ca organizaţie de tip fascist şi rasist), activitatea acesteia a fost transferată în România. Cea mai mare răspundere pentru aducerea şi înfiinţarea „Plutonului secuiesc” în ţara noastră revine lui Csibi Barna, care a făcut demersuri în acest scop, pe lângă conducerea „Gărzii”, din Ungaria, încă din anul 2007. Csibi Barna nu mai are nevoie de o prezentare amplă, el fiind cunoscut românilor prin acţiunile sale profund antiromâneşti ca un element şovin, ultraextremist, rasist şi xenofob. El este autorul şi purtătorul lozincilor antiromâneşti şi antisemite:  „ pământul secuiesc nu este România”, „Dl.Băsescu, paşaportul vă rog”, „vreau un stat nou – Ţinutul secuiesc”, „ să-ţi fie ruşine, iar ai cumpărat de la evrei” ş.a. Tot el este cel care, în ultimi doi ani, a încercat să conturbe, în scop de incitare la violenţe interetnice, manifestările dedicate Zilei Naţionale de la 1 Decembrie, de la Cluj-Napoca şi cel care a adus o ofensă gravă tuturor românilor prin „spânzurarea” simbolică a lui Avram Iancu la Miercurea Ciuc!

„Patrioţii Moldovei” sunt un partid din Republica Moldova care, potrivit Statutului, adoptat la Congresul al III-lea, din 14 mai 2010, cuprinde între obiectivele sale şi „restabilirea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”. Ce înseamnă acest lucru aflăm şi din conferinţa de presă a partidului respectiv, din data de 18 mai 2011, când s-a solicitat comunităţii internaţionale sprijin pentru retrocedarea de către România a teritoriilor „istorice” ale Moldovei. Totodată, pe site-ul oficial al acestui partid, în data de 18 mai 2011, „patrioţii” postau teoria că: ”statul român este un fenomen consumat, a venit timpul popoarelor din acest stat să iniţieze procedura de desfiinţare a României”!!! Mai mult, în ziua de 24 ianuarie 2012, Ziua Unirii Principatelor Române Moldova şi Ţara Românească, din 1859, „patrioţii” au organizat o manifestaţie în faţa Ambasadei României din Chişinău, pe parcursul căreia au strigat lozinci antiromâneşti: „Trăiască Moldova Mare”, „ România cel mai mare duşman”, „România stat imperialist” ş.a., cerându-se anularea Unirii Principatelor Române de la 1859! În acelaşi context, Mihail Garbuz, preşedintele  „Patrioţilor Moldovei” a afirmat în faţa mass mediei că: „unirea de la 1859 a fost primul pas spre nimicirea Moldovei”! Este evident că aceşti „patrioţi” desfăşoară o activitate antiromânească deschisă, care vizează, în principal şi în mod direct, integritatea teritorială a României! Ei contestă caracterul naţional şi unitar al statului român prin susţinerea teoriei potrivit căreia România ar fi un stat multinaţional, iar minorităţile etnice de aici ar trebui să concure la desfiinţarea sa! Este suficient să mai amintim că fondatorul Partidului ”Patrioţii Moldovei” este Vasile Stati, promotor şi susţinător al „teoriei moldoveniste”, un apropiat al liderului comunist din Republica Moldova Vladimir Voronin care, la rândul său, susţine existenţa în România a „minorităţii moldovene”!

Dar ce au în comun „Plutonul secuiesc” şi „Patrioţii Moldovei”? În primul rând, ambele au ca ideologie neorevizionismul revanşard, expresie a „hungarismului” pentru primi şi a „panslavismului” pentru ceilalţi. Ambele sunt sprijinite şi finanţate de organizaţii extremiste maghiare (din Ungaria şi diaspora maghiară occidentală) şi pro-slave (din regiunea separatistă Tiraspol şi Găgăuzia) profund duşmane ţării noastre. Ele acţionează în scopul dezmembrării teritoriale a României şi, deci, atentează la integritatea teritorială a statului român: „Plutonul secuiesc” urmăreşte realizarea autonomiei  teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc, iar „Patrioţii Moldovei” vizează crearea „Moldovei Mari”, prin desprinderea Moldovei de România şi unirea acesteia cu Republica Moldova. De altfel, situarea ambelor organizaţii pe aceleaşi poziţii de destabilizare, subminare şi destructurare politico-administrativă, în scopul dezmembrării teritoriale a României, le-a făcut să se apropie între ele şi să se sprijine una pe cealaltă în activităţile lor antiromâneşti. O dovadă în acest sens o reprezintă şi mesajele de felicitări şi încurajări, cu conţinut incitator antiromânesc, pe care cele două şi le-au adresat reciproc. Astfel, la 27 august 2010, „Plutonul secuiesc” transmitea următoarea felicitare Partidului „Patrioţii Moldovei” : « „ Felicitări de ziua independenţei din partea Gărzii maghiare”, „Moldova pământ moldovenesc”, „Ţinutul secuiesc pământ secuiesc”, „Ţinutul secuiesc nu e România”», iar la 11 septembrie 2010, „Patrioţii Moldovei”, afişau pe blogul lor următorul anunţ: „ Fraţii secui sărbătoresc ziua eliberării de sub ocupaţia românilor” (este vorba despre sărbătorirea Dictatului de la Viena de către extremiştii maghiari şi secui, la 11sep.2011, la Miercurea Ciuc).

Tupeul şi obrăznicia  cu care aceste organizaţii acţionează pentru dezmembrarea teritorială a României sunt cu atât mai mari şi de neînţeles dacă este să ţinem seama de gradul de reprezentativitate al secuilor şi „Patrioţilor Moldovei”. Dacă la penultimul recensământ, secuii s-au declarat cca. 400 de persoane, la ultimul recensământ, cea mai mare parte dintre ei s-au declarat de altă naţionalitate, respectiv maghiari! În privinţa Partidului „Patrioţii Moldovei”, să reţinem doar că acesta are un sprijin nesemnificativ din partea fraţilor noştri  români şi nu numai, dovada de necontestat fiind aceea că, la alegerile parlamentare din 2010, a obţinut 0,09% din voturi şi nu a trecut pragul electoral. Cu siguranţă, solicitările celor două organizaţii sunt nişte anomalii fabricate artificial dar, atenţie, aşa cum foarte bine observa cineva: „sunt preambuluri la ceva mai mare care ar trebui să urmeze”!!!

           Colonel(r) prof. Claudiu Aiudeanu

     

 

(Visited 337 times, 1 visits today)

18 COMMENTS

 1. @Stalin,cred ca era vorba de poporul evreu care era imprastiat in toata lume si dupa al doilea razboi mondial O.N.U.le-au cedat o bucata buna te teren,din curtea altor popoare si sa infiintat cu ajutor American in primul rind,actualul Israel,care este dupa opinia americana un tampon de mentinere a pacii in Orientul Apropiat,respectiv in Tarile Arabe! Dar nu-i nici pe departe ce a fost la inceput preconizat,Statul Israel foloseste intimidarea si forta armata pentru acapararea a noi teritorii arabe,iar americani ai sustin in tot ce fac! Incredibil!,dar adevarat! Doamne ajuta! Si sa auzim numai de bine!

 2. @Stalin,nemtii pana la urma s-au gasit,dar noi ne vom mai da de urma?….Cu „dragostea „asta ,mai ales din ultima perioada o sa ajungem sa nu mai stim sa numaram.Doamne Ajuta!

 3. Ma uit la cifrele de la ultimul recensamint si nu imi vine sa cred citi au plecat de aici. O sa ajungem ca nemtii cind isi cautau conationalii pe toata planeta.

 4. Deci, am lasat bine impresia in primul coment de mai sus,ca e mai bine sa suflu si in iaurt,decat sa ajungem sa vedem ce alte rahaturi se mai pot intampla in tara asta.Par exagerat,dar chiar nu vedem ca tara asta e luata la ochi cam din toate partile???Au ajuns toate gastile de golanasi organizate PE FATA , sa-si manifeste intentiile anti romanesti,chiar in tara noastra???????????????????????Adica ungurii i-au scos inafara legii ,iar „smecherii”ce-au zis ,”stai ca ne reorganizam la fraierii de romani,pt ca acolo guvernantii nu-si iubeste poporul”.Cam asa…Doooaaamne Ajuta!!!

 5. Gipsy, noi romanii avem o istorie lunga a tradarii in spate. Daca am fi in marea majoritate altfel, nu ar avea succes toti gagauzii si secuii.
  Un organism fara sistem imunitar bun, poate sa colapseze de la o banala gripa.
  Pe vremuri aveam dusmani de seama: rusi, austrieci, unguri, turci, intr-un cuvant imparatii in expansiune, carora in general le-am tinut piept.
  Acuma, mici si garboviti sufleteste cum suntem, avem dusmani mai bicisnici: gagauzi, secui, ucraineni…

  Eu l-as intreba pe domnul colonel Aiudeanu, ce ar trebui sa faca presedintia, consiliul de aparare al tarii, ministrul Oprea si serviciile secrete in actuala conjunctura???
  In caz de pericol manifest de dezmembrare al Tarii, in jurul CUI trebuie sa ne strangem?

 6. @BASARAB DIN CHISINAU -Am toata stima si respectul pt ACEI romani si pt cei ce sunt oameni de omenie,indiferent de unde sunt,dar ,problema e ca niciunii nu vorbesc.Am vecini pe strada unde locuiesc din Moldova,si cum sa-i disting ,cand ei nici macar la „buna ziua”nu raspund?.Pe strada cand EU vorbesc romaneste ei imediat se fac ca nu inteleg,iar unii chiar incep sa vorbeasca ruseste.Toti vecinii stiu ca sunt roman si ca imi place sa am vecini PRIETENI.Am invitat eu la masa VECINI STRAINI ,dar romani de-ai mei? P.s.N-am nimic cu nimeni,doar ca unii au ce au cu romanii,sa fie toti rusii la fel?…

 7. sunt din Basarabia, momentanla Paris, ajuns aici fara a avea pasaport romanesc si activez in medicina.
  Sunt roman si parintii si buneii mei la fel
  Buneii au fost sergenti ai armatei romane, tata a plecat voluntar sa lupte cu rusii in transnistria desi e medic….a ridicat in plin URSS tricolocul (croit de mama din ce a gasit) in oraselul de unde sunt originar

  Mai Gipsy, fa diferenta intre romanii basarabeni si gagauzi si rusi adusi de bolsevici sa ne „industrializeze”…te rog…

 8. @Stalin,e vorba de romanii din tinutul Basarabia,deci romani basarabeni,nu moldoveni dupa cum gresit ai denumiti! Am mai spuso si ma repet Moldova se intinde de la riul Milcov pina la Prut si locuitorii se numesc romani moldoveni,denumiri care incurca itele si da posibilitatea unora de rea credinta unor interpretari eronate despre originea acestor toponime! Aceiasi incurcatura initiata cu buna stiinta,de ex.minoritar Rom si cetatean Roman! Sa auzim numai de bine si Doamne ajuta!,caci dusmanii poporului Roman sint multi si foarte perversi!

 9. Au de ce sa se teama moldovenii ca sa vina cu Romania si iti spun de ce. Ma duc sa lucrez la firma parlamentarului liberal Mihei si mi se repeta o fraza de 500 de ori pe zi despre moartea fratelui meu . Asta o sai astepte cu Romania.

 10. Stalin ! tu iesti? a tribuit sa ti caut kamupu(patru) generatii ca sa ti regasiesc,sa ti-ntrieb,de ce m-ai sapat ma??? -Pai cine NU se simte comunist,n-are de ce sa se teama de ceea ce a spus Tatoiu…Moldova nu a apartinut NICIODATA rusiei ,ci ROMANIEI MARI,dar la muuulti moldoveni le-a cam fost bine spalata mintea,iar cei ce au vrut o Moldova reintregita cu tara MAMA ROMANIA ,au fost lichidati sau bagati in puscariile ….comuniste. P.s.dupa Stalin ,poate apare Hruschiov sa ne explice.

 11. Madam Tatoiu a spus pe pro tv ca toate familiile nomenclaturii comuniste trebuie vinate pina la a patra generatie, Asta a fost acum doua saptamini la o emisiune in care a fost prezent si Serghei Mizil si toata lumea a pastrat tacerea la afirmatiile ei. De credeti ca basarabenii ar accepta un asemenea regim avind in vedere ca Moldova a facut parte din URSS?

 12. Eu personal ia-m denumit Basarabeni,pe cetatenii Romani de peste Prut,pentru a se face o distinctie clara intre aceste doua regiuni,iar Moldova cea istorica ctitorita de St.cel Mare pornea din Cetatea de Scaun de la Suceava si Iasi,cind se discuta actualmente de moldoveni,automat ne gindim la acei cetateni romani care traiesc in jurul Iasului cu jud.aferente de la Prut si pina la Milcov,nicidecum la acei cetateni care traiesc in Basarabia de la Prut si pina la anticul Tyras,devenit cu rea credinta,mai bine spus rusificat Tirasopol. Cu buna stiinta si bataie lunga in timp Imperiul Sovietelor a denumit zona (regiunea) si sa intitulat R.S.S Moldoveneasca,sa ne loveasca multiplu si in primul rind sa fie interpretat gresit notiunea de moldovean! Personal am calatorit recent in zona Balti, Ialoveni Costesti,Chisinau si am stat de vorba in limba romana cu toate categoriile sociale mai putin cu politicieni si mau asigurat prin modul cum au vorbit si sau manifestat ca sint romani care ar dori oricind o unire cu Romania ! Am stat de vorba si cu o fata bisericeasca care ma convins sa cred ca animozitatile care mai exista se datoreaza politicienilor! In satul Costesti cineva in spirit de gluma mi-a spus ca in tot satul care numara peste 2mii de locuitori au mai ramas 3 fam.de p.care vorbesc ruseste si nu-i mai baga nimeni in seama si ca or pleca pina la urma si ei cum au plecat si altii! Prin urmare ,nu trebuiesc exagerate informatiile,caci toate intra pe fagasul normal daca va exista vointa politica din ambele parti ale Prutului,momentan vointa politica nu exista nici la Bucuresti si nici la Chisinau,din cauza unor conjuncturi interregionale si in primul rind ca Ursul de la Rasarit sa trezit din hibernare!

 13. @FormaMentis -Sa-mi fie cu iertare ,dar in 20 de ani am vazut o Romanie „cobai”,vazuta din interior si din exterior.Fara sa vreau am facut o mica statistica,iar acea „mica” parte de care spuneati, e cam maricica,avand in vedere ca ei se bucura de anumite facilitati tipic unei tari comunitare ,chiar mai mult.La un moment dat cu, sau fara pasaport.In orice caz,o mica mafie tot e.Da!, Basarabia este Pamant Romanesc si asa TREBUIE sa fie….dar cum ramane??? Doamne Ajuta! P.s.Sa De-a Dumnezeu ca buturuga mica sa nu rastoarne Moldova Mare!

 14. @Gypsy…este mai mult teorie conspirationala ceea ce spuneti! Exista o mica parte de moldoveni rusificati si cu putina educatie care vb rau de Romania (dintre cei ce au primit cetatenia).
  Basarabia Pamant Romanesc!

 15. Si in occident ACEI moldoveni vor o Romanie distrusa.Toate agentiile de munca din Bucuresti( pt occident)sunt pline de moldoveni.Chiar nici-un roman din alte zone din tara sa nu mai aibe acces la vreo astfel de agentie?.Aici unde locuiesc ,toti moldovenii cu pasaport romanesc NU VOR SA VORBEASCA ROMANESTE.Nu vor sa aibe legaturi cu romani din tara.Parca n-ar fi romani.Unii chiar trec la catolici si nu vor sa se mai afiseze cu romani din tara.Am mai spus-o si in alte comente,cine cunoaste aceste lucruri si le-a vazut, sa fie SINCERI sa spuna,pt ca eu as lasa impresia ca inventez, mai ales ca unii cate-o data de pe acest site, nu ma considera roman .Da intradevar sunt TIGAN,dar asta nu inseamna ca nu-mi iubessc tara si mai ales ca n-as avea dreptul sa vreau binele tarii in care m-am nascut si botezat ORTODOX.Am dreptul asta.Am vazut ffff multe magarii din partea acestor DELOC ROMANI.Mi-as amari sufletul sa mai dau exemple referitor la acesti …cum sa-i numesc..”romani”???. Sincer n-am stiut ca ar fi existat o astfel de organizatie ,dar sa stiti ca anumite lucruri le-am simtit personal .Fac legatura si cu evenimentele ce s-au petrecut in tara ,lucru care pe acei moldoveni AICI i-au lasat indiferenti.Fapt pt care nu am reusit sa organizez NIMIC ,pt a fi solidari cu cei ce manifestau in tara .Nu generalizez,dar nesimtirea celor care se dau romani ,duce la discordia intre acei romani adevarati ,stiind tocmai ceea ce se-ntampla in tara.Strainii vad toate astea si imi este MIE rusine de rusinea lor.Pe unde ma duc am grija sa spun ca aceia nu sunt romani ,ca au doar pasaport romanesc pt a ajunge in occident,dar numai eu si cativa stim cum stau lucrurile.Da, intradevar parca sunt vorbiti sa fie INDIFERENTI la tot ce este legat de Romania.La unguri treaba este clara ,ei au fost „sinceri”cu romanii pt ca ne-a declarat dusmania in fata,dar ACEI moldoveni se comporta miseleste,profitand de ceea ce le mai poate oferi Romania,iar aici (si chiar in tara)dezbina la greu .Din oment ce se accepta astfe de organizatii in tara noastra,inseamna ca e politic.Cu timpul o sa se scoata cu desavarsire din cartile de istorie ale eleviloir, romanilor, pe acei domnitori care au dus si aparat la Romania de azi.Asa se intampla cand dai cetatenie cu-i nu-i trebuie.Acei moldoveni rusificati care au devenit cetateni romani, au intrat in tara numai pt interesle lor comode si cu misiunea dude a-i dezbina pe romani.Asta ne mai lipsea…si din vest ,dar si din est ..Doamne Ajuta tuturor romanilor si in cazul asta si acelor moldoveni iubitori de tara si popor.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.