Partidul Popular Maghiar din Transilvania – partidul lui Tokes Laszlo ?

Partidul Popular Maghiar din Transilvania – partidul lui Tokes Laszlo ?

by -
6 551

Partidul Popular Maghiar din Transilvania este rezultatul unor regrupări de forţe în plan politic ale comunităţii maghiare din România, în scopul de a eficientiza şi internaţionaliza la maxim o misiune ce trebuie realizată rapid şi fără greşeli: înfăptuirea practică şi instituţionalizarea autonomiei teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc. UDMR s-a achitat de sarcina pe care trebuia să o realizeze prin politica paşilor mărunţi şi siguri, anume crearea condiţiilor propice înfăptuirii autonomiei teritoriale, iar acum este înlocuit cu un alt partid mai ofensiv şi mai radical în acţiune. În urma viitoarelor alegeri se poate ca de  UDMR să se vorbească la trecut, din punct de vedere politic, acesta urmând să se manifeste numai în plan cultural. Discuţiile pe tema scindării electoratului etnic maghiar nu îşi au rostul întrucât, la momentul luării deciziei de înfiinţare a noului partid, s-a luat în calcul  şi acest aspect iar în această privinţă nu se va face nici o greşeală, cum lasă unii să se înţeleagă din diferite motive! Electoratul respectiv este disciplinat şi foarte bine coordonat şi ca atare va trece de partea PPMT, adică a partidului care îi oferă cele mai mari garanţii în scopul realizării autonomiei teritoriale.Legat de acest aspect, este de reţinut că majoritatea covârşitoare a susţinătorilor PPMT provin din judeţele Covasna şi Harghita care până nu de mult reprezentau centrele electorale tradiţionale ale UDMR.  La fel, PCM-ului i s-a pecetluit deja soarta fiind trecut pe un loc secundar şi izolat. Datorită perceperii în unele cercuri şi medii politice şi diplomatice internaţionale ca fiind un partid extremist s-a renunţat la împingerea acestuia în prim planul politicii, aşa cum se preconizase la apariţie, optându-se pentru înfiinţarea PPMT. De altfel, necesitatea înfiinţării PPMT a fost precizată de Toro Tibor, unul dintre membrii fondatori ai acestuia : „noi credem că aceste două partide care există (n.n.-UDMR şi PCM) nu îşi fac datoria, nu reprezintă interesele comunităţii maghiare, privind deciziile de natură strategică, privind obţinerea autonomiei comunitare…”

 

Un porumbel stilizat este sigla Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT)

În acest context, este firesc şi legitim să ne punem întrebarea dacă prin apariţia PPMT se va înregistra o radicalizare dusă la extrem a manifestărilor şi activităţilor cu caracter pro-autonomist teritorial şi antiromâneşti? Este adevărat că în documentaţia înaintată pentru înregistrarea partidului se specifică următoarele:„ respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi unităţii statului, a integrităţii teritoriale sunt evidente pentru PPMT”. Dar rememorând declaraţiile unor lideri ai PPMT suntem obligaţi să fim sceptici !  Câteva argumente în acest sens sunt edificatoare. Toro Tibor a declarat că : „ Laszlo Tokes este pe undeva mentorul acestui partid. Noi suntem mândri de această etichetă, că suntem partidul lui Tokes Laszlo…dar el fiind europarlamentar nu poate avea funcţii în partid”. Mai este nevoie să comentăm care este poziţia lui Tokes Laszlo în privinţa autonomiei teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc sau eternele sale declaraţii antiromâneşi ? Toate acestea sunt arhicunoscute de români. Este suficient să ne amintim de declaraţia sa când incita secuii să iasă în stradă după modelul Kosovo, sau altă afirmaţie , din timpul şedinţei Consiliului Naţional Maghiar în care s-a decis înfiinţarea PPMT, potrivit căreia acesta este „ purtătorul de cuvănt al politicii de autonomie „.! Mai mult, să ne amintim şi de o declaraţie defăimătoare şi insultătoare la adresa ţării noastre făcută de acelaşi Tokes Laszlo, cu referire la 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, potrivit căreia aceasta reprezintă o zi de doliu pentru maghiari ! Este semnificativ, şi nu întâmplător, că la numai trei zile de la această afirmaţie, în 04 decembrie 2010, la Odorheiul Secuiesc, delegaţii la Adunarea generală a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, al cărui preşedinte executiv este Toro Tibor, la care a fost prezent şi Tokes, au votat o propunere prin care cereau modificarea datei Zilei Naţionale a României : „ având în vedere că maghiarii din România nu vor avea niciodată motive de sărbătoare pe data de 1 decembrie, somăm autorităţile române să mute Ziua Naţională la o altă dată…” La aceaşi adunare s-a luat şi decizia de înfiinţare a PPMT. a.c., la Parlamentul European! Este de reţinut şi foarte recenta intenţie a lui Tokes Laszlo de a deschide o reprezentanţă a „ţinutului secuiesc”, la Bruxelles. Acest „evenument”, care ar trebui să îngrijoreze autorităţile române, urmează să aibă loc în data de 31 mai a.c., la Parlamentul European!

Între argumentele ce merită amintite sunt şi explicaţiile pe care Toro Tibor le oferea, cu un an în urmă, referitoare la strategia comunităţii maghiare din România pentru realizarea autonomiei teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc. Această strategie se bazează – potrivit lui Toro Tibor – pe înfiinţarea viitoarelor regiuni de dezvoltare regională ale Romăniei. Potrivit afirmaţiei sale, prima etapă a planului presupune desprinderea judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş din cadrul viitoarei Regiuni de Dezvoltare Centru, din care mai fac parte judeţele Braşov şi Sibiu. Iar ulterior, datorită faptului că noile regiuni de dezvoltare vor trasa şi graniţele viitoarelor regiuni administrative, se va înfiinţa Regiunea de Dezvoltare Ţinutul  Secuiesc care va deveni o unitate administrativ teritorială de sine stătătoare, cu statut special. Această preconizată regiune va reprezenta, în mare, teritoriul aşa zisului ţinut secuiesc şi dacă va deveni realitate întrega răspundere va aparţine tuturor partidelor parlamentare, fără excepţie! Anterior, datorită slăbiciunii, nepriceperii, diletantismului şi indiferenţei clasei politice, România a pierdut pentru totodeuna, în urma Tratatului bilateral încheiat cu Ucraina, în anul 1997,  vechile teritorii istorice româneşti: nordul Bucovinei, Ţinutul Herţei şi sudul Basarabiei ( Bugeacul ). În prezent, datorită aceloraşi „calităţi” ale clasei politice, dar la care între timp sau adăugat altele şi mai păguboase, România se află în situaţia ca într-un timp foarte scurt pe teritoriul ei să se înfiinţeze o enclavă teritorială autonomă etnică maghiară şi care practic nu-i va aparţine !!!

Este total nejustificată şi păguboasă poziţia adoptată de PSD şi PNL în ceea ce priveşe disponibilitatea de colaborare cu UDMR. Chiar dacă, prin absurd, UDMR ar pleca de la guvernare, şi ca atare s-ar schimba raportul de forţe pe scena politică românească, nu ar trebui luată în calcul o asemenea posibilitate.UDMR prin activitatea pro-autonomistă şi de secesiune desfăşurată şi îndreptată împotriva integrităţii teritoriale a României a încălcat legislaţia ţării şi pe cale de consecinţă a devenit un „partid” neconstituţional! Este o strategie sinucigaşe pentru cele două partide, chiar şi la modul declarativ, dar şi jignitoare în general faţă de electoratul românesc şi în principal faţă de cel din Transilvania revoltat şi indignat, mai mult ca niciodată în ultimi douăzeci de ani, faţă de recrudescenţa manifestărilor neorevizionist-separatiste maghiare îndreptate împotriva statului naţional unitar român şi de apatia clasei politice în această problemă !

Tuturor politicienilor români, care decid acum destinul României, le facem cunoscute cuvintele marelui istoric Nicolae Iorga referitoare la statul naţional unitar român: Statul român, întregit în forma lui actuală, trebuie preţuit ca unul dintre cele mai statornice, având temeiuri adânci şi nezguduite în alcătuirea geografică a pământului strămoşesc, în firea poporului român şi în trăinicia lui nepilduită, în legăturile lui sufleteşti întărite prin unitatea aceluiaşi grai, aceleiaşi credinţe, aceloraşi datini şi obiceiuri…în puterea morală a conştiinţei naţionale, fără de care ar fi şubrede şi nesigure toate celelalte temeiuri.”

material de Colonel (r) prof.Claudiu Aiudeanu

 

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

6 COMMENTS

  1. @ Gipsy,prescriu in totalitate comentariul tau si sint intru-totul de acord cu opiniile tale despre acest personaj dubios care actualmente a ajuns,europarlamentar,prin aranjamente neortodoxe! Sa auzim numai de bine!

  2. Am fost in stare sa-l lichidam pe Ceausescu ?,am avut motive sa o facem? ffoooarte bine ,atunci sa ne continuam treaba de unde am ramas in 89 ,sa dam cu „insecticid” incepand cu tradatorii de tara de la guvern.Jidovii si-au atins se pare scopurile prin hungriatii astia ,iar noi ca popor ar trebui sa punem mana pe coasa ,Nu e instigare ci unicul si ramasul medicament la care noi ca romani mai avem acces in propria noastra tara. Guvernul a demonstrat ca e din aluat pagan strain neamului romanesc ,tocmai de aceea iesit in strada de la di toate colturile Romaniei.Asta e fratilor ,asta e,asta trebuie facut indiferent de ceea ce are sa zica niste unii,pt ca ei au tot zis si facut in tara Romaneasca Doamne Ajuta!

  3. Imediat dupa 89 ,a fost primul care i-a asmutit pe unguri contra romanilor,exista si filmate daca va aduceti aminte.Acest personaj NU are NICI-O legatura cu biserica fie ea ci eretica dar mai ales cu Dumnezeu???Primul dusman care s-a facut inteles in tara Romaneasca a fost el.A instigat la dezordine ,lasandu-se cu sange,aata a fost si este „religia” impusa de occident eretic prin acesti provocatori fara Dumnezeu.Toooot timpul cand vorbeste despre romani ,se simte o ura pe fata .Biserica lor au nevoie de astfel de „credinciosi”.Nu au Dumnezeu si chiar fara de tara, fara radacini europene strabune ,comparativ cu alte popoare mai civilizate,de nota apucaturile lor primare si anume cele cu care au intrat in Europa .NIMIC nu au schimbat ,iar „mamica” lor biserica catolica nu i-a ajutat deloc in acest sens,pt ca continua sa se foloseasca de ei ca de un caine credincioscare latra ca prostul in gradina altuia.Am aflat ca mai sunt unguri prin Ardeal care au probleme daca se expun prea mult in preajma romanilor AUTOHTONI.Cata prostie, cat de inapoiati. Stimata redactie eu unul personal as dori sa nu.i mai expuneti figura unui nedomesticit,pt ca insasi figura lui a acumulat atata ura si spurcaciune incat figura lui a ajuns sa arate dupa cum arata chiar si pe cei din gasca lui pe care ai stim bine.Asta este valabil LA TOTI CEI CARE DUSMANESC POPORUL STRABUN ROMANdin totdeauna pe acest pamant MAI ALES IN TRANSILVANIA .Apucaturile lor ar trebui sa si le spele in Balaton inainte sa se apropie da gramìnitele unei tari civilizate din traditie ca ROMANIA si mai ales cu credinta strabuna in invataturile lui Hristos.Doamne Ajuta!,popor roman de pretutindeni,Dumnezeu a fost, este si va fi cu noi!!!

  4. La inceputul articolului,se pare ca se adreseaza minoritatii maghidre si suna ca o mobilizare generala,pentru Hunguri mai ales ca se reda si poza,spionului,Budapestei,Lazlo Töches.Sincer,sa fiu articolul imi displace complect,in primul rind forma cui i se adreseaza este ambigue,in acest caz,nu trebuia facuta publicitate,escrocului de cardinal catolic reformat,omul dracului in persoana.Imi asum raspunderea daca considerati,ca este atac la persoana,dar nu merita altceva.Stimata,redactie,personal consider ca asemenea personaje care au facut atita rau poporului roman nu merita decit aprobiul nostru al tuturor,nicidecum publicarea pozei unui ciine care musca continuu romanii,fiind cunoscut faptul ca este cel mai indirjit dusman al Romanie,care denigreaza absolut totul ce se leaga de ROMANISM.In cazul ca am depasit masura,imi cer iertare,dar va rog sa ma credeti,cind i-am vazut,figura,nu am putut sa ma abtin,pentru a ma enerva,ramine de vazut cit ai va enerva si pe alti cititori,dar pe mine recunosc ca ma scos din fire!.Sa auzim numai de bine!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.