Biserică româneasca din Voievodina, Serbia renovată

Biserică româneasca din Voievodina, Serbia renovată

O veche biserică românească (1896) din Serbia a fost renovată și resfințită pentru comunitatea de români din Voievodina

Pe 5 februarie a.c. a avut loc la Sărcia (Voivodina), în Serbia, sfințirea (resfințirea) Bisericii Ortodoxe Sf. M.M. Dimitrie din Sărcia din Voivodina (Serbia) constriuită în anul 1896.

Aceasta după ce au fost finalizate lucrările de renovare completă a exteriorului și interiorului bisericii și dotarea cu mobilier bisericesc, realizate prin contribuția a domnului dr. Marica Lăpădat, originară din Sărcia, a sătenilor și cu sprijinul Consiliului parohial.

Sfințirea a fost făcută de către Episcopul Daniil de Vârșeț, alături de un sobor de preoți din alte localități românești.

Au participat, de asemenea, Mileta Radojevic, directorul Direcției pentru relațiile cu bisericile și comunitățile relșigioase din cadrul guvernului sârb, consulul României la Vârșeț, Dan Constantin, președintele și vicepreședinții Comunității Românielor din Serbia, Daniel Magdu, Stevan Mihailov și Ion Omoran, primarul localității Ion Păunescu, oaspeți din România, jurnaliști de de la RTV și Libertatea Cuvântului.

„Suntem mândri că noi, puținii români care mai suntem în sat (aproximativ 300) am reușit să facem ca biserica noastră să fie una îngrijită și să asistăm la această sfințire, care, așa cum s-a exprimat și episcopul nostru, nu se face la cinci, zece sau nu știu câți ani, ci la o perioadă mult mai îndelungată, așa că noi, care am fost prezenți, putem mulțumi lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să asistăm la un așa mare eveniment.

Dă-i Doamne ca această Biserică a noastră să dăinuiască, să fie români care să o îngrijiească și să o pastreze”, a spus Iancu Murarescu, jurnalist și reprezentantul CRS – filiala Sărcia.

Sursa: Comunitate Românilor din Serbia

(Visited 260 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.