Noile date oferite de NASA dau peste cap alarmiștii încălzirii globale

Noile date oferite de NASA dau peste cap alarmiștii încălzirii globale

by -
1 469

Datele obținute prin sateliții NASA pe parcursul anilor 2000-2011 arată faptul că atmosfera Terrei permite emisia în spațiu a unei cantități de căldură cu mult mai mare decât au prezis programele computerizate ale alarmiștilor, indică studiul revizuit și reexaminat din revista științifică Remote Sensing. Studiul arată că, la nivel mondial, încălzirea globală va fi mult mai slabă în viitor față de ceea ce au prevăzut sistemele computerizate ale ONU și se sprijină pe mai multe studii anterioare ce indică valori ale creșterii concentrației de CO2 atmosferic cu mult mai mici decât cele semnalate de către alarmiști.

Un studiu aprofundat al coautorului Dr. Roy Spencer, un cercetător științific de elită din cadrul Universității Alabama din Huntsville și liderul echipei de știință ce se ocupă de scanarea avansată a microundelor prin radiometrul atașat satelitului Aqua de la NASA, raportează faptul că datele reale furnizate de satelitul Terra al NASA se află în contradicție cu mai multe ipoteze introduse în tiparele computerelor alarmiștilor.

„Observațiile prin satelit sugerează că, pe parcursul încălzirii și după aceasta, se pierde cu mult mai multă energie în spațiu decât indică modelele climatice”, a declarat Spencer într-un comunicat de presă pe data de 26 iulie, la Universitatea din Alabama. „Există o discrepanță uriașă între date și prognoze și este deosebit de mare deasupra oceanelor.”

Pe lângă constatarea faptului că acumularea căldurii este cu mult mai slabă decât au indicat programele computerizate ale alarmiștilor, datele oferite de satelitul NASA arătau că atmosfera începe să reverse căldura în spațiu cu mult timp înaintea prognozelor oferite de sistemele computerizate ale ONU.

Noile descoperiri sunt extrem de importante şi ar trebui să modifice în mod dramatic dezbaterea încălzirii globale.

Oameni de știință de pe tot globul ce se ocupă cu dezbaterea încălzirii globale sunt în acord general cu privire la cât de multă căldură este captată direct prin emisiile umane de dioxid de carbon (iar aici răspunsul este „nu prea multă”). Cu toate acestea, singura problemă și cea mai importantă în dezbaterea încălzirii globale este aceea dacă emisiile de dioxid de carbon vor capta în mod indirect și mai multă căldură, cauzând astfel o creștere substanțială a umidității atmosferice şi a norilor Cirrus.

Statisticile oferite de programele de cercetări ale alarmiștilor presupun faptul că emisiile de dioxid de carbon ale omului pot provoca în mod indirect creşteri substanţiale în umiditatea atmosferică şi a norilor cirrus, însă datele din lumea reală arată de mult timp că emisiile de dioxid de carbon nu cauzează o creștere a valorilor umidității atmosferice pe măsura celor prezise de aceștia.

Ambii sateliți NASA, ERBS și Terra, indică de mai bine de 25 de ani faptul că emisiile de dioxid de carbon au captat în mod direct sau indirect cu mult mai puțină căldură decât au arătat datele alarmiștilor.

În concluzie, premisa centrală a teoriei alarmiste asupra încălzirii globale este faptul că emisiile de dioxid de carbon ar trebui să capteze, în mod direct şi indirect, o anumită cantitate de căldură în atmosfera terestră, împiedicând eliberarea acesteia în spaţiu. Cu toate acestea, statisticile din lumea reală arată că mult mai puţină căldură este blocată în atmosfera Pământului, contrar prezicerilor oferite de modelele computerizate ale alarmiștilor, mai multă căldură fiind degajată în spaţiu.

Având în vedere discrepanța dintre datele oferite de cercetători, ar fi înțelept ca oamenii de știință din domeniul climatului, mass-media și oficialii guvernamentali aleși de noi să ia la cunoștință această situație. Indiferent dacă o vor face sau nu, aceasta spune foarte multe despre cât de onești sunt cu adevărat furnizorii alarmismului privind încălzirea globală.

 

Sursa: Yahoo News/Forbes

Via infocon.ro

(Visited 56 times, 1 visits today)

1 COMMENT

  1. Razele solare ajuta la formarea norilor Cirus! Incalzirea globala,de care tot se vorbeste nu-i decit o alarma falsa a politicienilor,legata de Noua Ordine Mondiala=GLOBALIZAREA!,iar unii politicieni si Lideri din Vestul Europei,folosesc ideia pentru a cistiga capital electoral,iar emisiunile de Co2,nu sint altceva, decit propaganda industriala a Marilor Concerne Auto de-a ramine in Top si a cistiga noi piete de desfacere! Sa auzim numai de bine!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.