20 pentru Reîntregire! Cucoara, Cahul a votat Declarația de UNIRE

20 pentru Reîntregire! Cucoara, Cahul a votat Declarația de UNIRE

by -
0 1026
unire

A 20-a localitate din Republica Moldova a votat astăzi Declarația de UNIRE. Comuna Cucoara, raionul Cahul s-a alăturat celorlalte localități care împărtășesc idealul Unirii. Declarația a fost semnată de către primarul localității Cucoara, Tatiana Denisenco, vicepreşedintele raionului Cahul, Vlad Căşuneanu, originar din comuna Cucoara, de către 6 consilieri locali prezenţi la şedinţa extraordinară din totalul de 11, dar şi de către reprezentanţi ai primăriei şi locuitori ai comunei.

Lista semnatarilor urmează să fie completată de semnătura consilierului Vera Dcacenco, care din motive de sănătate nu a putut fi prezentă la şedinţă.

”Subliniind caracterul unitar al românilor de pe cele două maluri ale Prutului, exprimat prin identitatea națională românească, limba română, istorie, tradiții și obiceiuri comune. Constatând faptul că națiunea română este singura națiune europeană, care este separată în urma criminalului pact Molotov – Ribenttrop. Invocând prevederile actului final de la Helsinki, adoptat la 1 august 1978, privind modalitatea modificării frontierelor țărilor semnatare decidem unirea Republicii Moldova cu țara-mamă România, stat al UE și NATO. Prin prezenta declarație de UNIRE exprimăm bucuria de a celebra împreună cu întreaga suflare românească centenarul unirii și reconfirmăm adeziunea la valorile naționale românești.”, se arată în declarația semnată de cître comuna Cucoara.

Începând cu 23 ianuarie, localitățile care au votat unirea cu România sunt:

 1. Parcova (Edineț);
 2. Ulmu (Ialoveni);
 3.  Bardar (Ialoveni);
 4.  Ruseștii Noi (Ialoveni);
 5. Puhoi (Ialoveni);
 6. Văsieni (Ialoveni);
 7. Feștelița (Ștefan Vodă);
 8. Opaci (Căușeni);
 9. Gotești (Cantemir);
 10. Săseni (Călărași);
 11. Nișcani (Călărași);
 12. Sărătenii Vechi (Telenești);
 13. Grățiești (Municipiul Chișinău);
 14. Boghiceni (Hîncești);
 15. Codreanca (Strășeni);
 16. Floreni (Anenii Noi).
 17. Târşiţei (Teleneşti);
 18. Măgurele (Ungheni);
 19. Răzeni (Ialoveni).

Sursa: 10tv.md

(Visited 131 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.