Mesajul redactiei Foaie Nationala pentru 2011

Mesajul redactiei Foaie Nationala pentru 2011

by -
1 721

La douazeci si unu de ani de la asa-zisa revolutie s-ar putea crede ca pecetea minciunii impuse de peste patru decenii de neadevaruri si deformari produse de propaganda comunista, iar mai nou, de catre propaganda de la Bruxelles, a avut timp sa se stearga, iar românii sa poata sa-si descopere adevarata istorie, de care pot fi mandri, si care ii poate face sa stea drepti, cu fruntea sus, intre natiunile libere ale Europei si ale lumii. Dar, din pacate, si din diferite motive nu a fost asa. Numarul petelor albe de pe istoria framantata a natiunii române continua sa fie ridicat, prea putine lucrari serioase si bine documentate, lipsite de subiectivitate, aparand sa arunce lumina asupra aspectelor cvasinecunoscute ale luptelor pentru idealurile nationale, asupra imenselor jertfe si suferinte indurate de poporul român pe drumul spinos si intortocheat spre atingerea telurilor sale.

Inca raman necunoscute nenumaratele episoade eroice, epice, pe care fiecare popor ar fi mandru sa le inscrie in panoplia realizarilor sale. Prin necunoasterea lor condamnam adevaratii eroi, cu tot sacrificiul lor, la o uitare nedreapta, si cu atat mai dureroasa cu cat este dublata de o ignoranta totala asupra subiectului in discutie.

Fie ca vorbim de marete fapte de arme, de eroism, de curaj sau rezistenta indelungata impotriva unor sorti mai mult decat potrivnici, avem datoria sa le cunoastem, sa le apreciem si sa le lasam mostenire copiilor nostri ca niste pilde adevarate despre cum au fost si ce au facut români adevarati, care nu s-au gandit atunci la ei si la binele lor, ci la urmasii care ar fi trebuit sa traiasca intr-o tara mare, libera si frumoasa, asa cum au visat-o ei. Fie ca vorbim de motii neinfricati care l-au urmat pe Avram Iancu in citadela de neinvins a Apusenilor, fie de luptatori in razboaie sau de cei care au rezistat in munti cu arma in mana impotriva comunismului, pe toti i-a animat un singur gand: iubirea fata de tara si natiunea româna. Ignorarea sau uitarea faptelor acestor martiri ai românismului ar fi pentru ei ceva mai presus de suprema umilinta. Nu s-au plecat in fata dusmanilor, superiori din toate punctele de vedere, dar suntem convinsi ca evitarea pomenirii faptelor lor de catre urmasi le-ar provoca de dincolo de mormanturi o suferinta chiar mai mare decat cea din timpul vietii lor, o viata a incercarilor supreme.

*

Exista o Românie pe care trebuie sa o regasim cu orice pret. România românilor. România viziunii românesti. Suntem convinsi ca exista o ordinte româneasca de valori. “O ordine absoluta, care desi nemarturisita si poate dispretuita, dainuieste de totdeauna in noi, chiar impotriva-ne, ordine pentru care fiecare din noi e martor si instrument chemat s-o straluceasca in fata universului intreg, ca pe o justificare proprie. Ceva care, daca e poate intunecat azi, va straluci sigur maine. Ceva a carui imparatie va veni ca un destin, ca un mijloc de universalizare a noastra insine, de mantuire: Vedeam ordinea lucrurilor românesti.”[1]

“Eu am crezut de la inceput in specificul national, adica am crezut ca nu se intra in universalitate decat pe poarta proprie. Am crezut in dreptul de a trai al valorii autohtone, ca o completare a principiului de universalitate. Am zis ca a oprima si a suprima o manifestare de particularism local, sufletesc, inseamna a fura din marele tezaur al universalitatii.”[2]

Foaie Nationala doreste sa afirme primatul valorilor românesti si in special, primatul inteligentei. Foaie Nationala vrea sa promoveze puterile neamului românesc. Foaie Nationala propune un exercitiu de trezire a constiintei românesti.

Sunt unii insa care vor sa schimbe tot ceea ce este românesc; vor sa arunce in “debaraua istoriei” simbolurile românesti deoarece nu ar mai fi actuale! Românul insa, frate cu codrul, le raspunde cu poetul: “Numai omu-i schimbator, / Pe pamant ratacitor, / Iar noi locului ne tinem, / Cum am fost asa ramanem: / Marea si cu raurile, / Lumea cu pustiurile, / Luna si soarele, / Codrul cu izvoarele”.

Redactia Foaie Nationala va multumeste ca ati fost aproape de noi in 2010 si va ureaza un an nou plin de realizari.


[1] Mircea Vulcanescu.

[2] Octavian Goga.

(Visited 60 times, 1 visits today)

1 COMMENT

  1. In totalitate de acord cu mesajul adresat,nu am nimic de adaugat,doar sa-i blestem pe cei carieristi,uitind ca au o mama,si nu se gindesc la viitorul copiilor nostri,copiii Mamei noastre comune Romania. 07.01.2011.Nürnberg.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.