Manifestul familiei românești! Misiunea lui IULIAN CAPSALI in Parlamentul European

Manifestul familiei românești! Misiunea lui IULIAN CAPSALI in Parlamentul European

by -
0 881

Timp de 23 de ani am primit de la politicieni doar motive de a nu merge sau la vot sau de a sancționa prin vot. Acum însă a venit timpul să fim reprezentați!

Misiunea mea în Parlamentul European este definită de următoarele direcții:

1. Promovarea și protejarea Familiei naturale

Consider că instituția Căsătoriei este sacră și are o singură definiție: uniunea liber consimțită, pe viață și binecuvântată de Dumnezeu între un bărbat și o femeie.Familia întemeiată pe căsătoria astfel definită este fundamentul de neclintit al unei societăți și unicul loc propriu pentru nașterea copiilor. Îmi voi exercita atribuțiile legale în Parlamentul European pentru a promova prin poziții public exprimate, pentru a iniția și susține prin vot orice directivă europeană ce respectă aceste definiții fundamentale ale Căsătoriei și Familiei.

2. Părinții și drepturile lor

Ca tată a nouă copii cred că principala responsabilitate pentru viața și educația copiilor aparține părinților. Voi susține inițiativele legislative europene ce respectă dreptul părinţilor de a-şi educa copiii în conformitate cu propriile convingeri morale şi religioase. Voi solicita ca programele de educaţie pentru copii şi tineri să ţină cont de tradiţiile culturale și religioase ale națiunii și familiei.

3. Respectarea dreptului la viață și a demnităţii umane

Cred că o ființă umană ia naștere din momentul concepției prin urmare are drept la viață și dreptul de a-i fi respectată demnitatea de om, de persoană nenăscută. Îmi afirm angajamentul de a acționa în Parlamentul European pentru afirmarea și recunoașterea demnității umane a persoanelor nenăscute.

4. Libertatea de gândire, de conștiință și de religie

Voi respecta libertatea de gândire, de conștiință și de religie a fiecărei persoane, precum și libertatea de acțiune ce decurge din aceasta, inclusiv obiecția de conștiință în domeniul medical.

5. Suveranitate și demnitate națională

Voi respecta și voi apăra dreptul suveran al Statelor membre de a-și decide singure prioritățile și politicile privind Familia, Educația, Sănătatea și orice alte domenii sunt cuprinse în aria de subsidiaritate. Mă voi opune și voi sancționa public orice intruziune a Uniunii Europene, prin decizii sau presiuni politice, în aceste zone de decizie ce trebuie să rămână naționale. În activitatea europarlamentară voi promova importanța rădăcinilor istorice, culturale și religioase ale Statelor membre ca elemente fundamentale ale identității naționale și spirituale a fiecărei națiuni.

6. Combaterea sărăciei și a excluziunii sociale

Voi căuta, prin activitatea desfășurată în Parlamentul European, să susțin măsuri adecvate pentru combaterea sărăciei și ajutorul acordat semenilor aflați în nevoie, conștient de faptul că suntem cu toții membri ai aceleiași comunități de iubire în Hristos.

7. Sprijinirea inițiativei private mici și de familie

Voi promova cu prioritate investițiile în capitalul uman și în sprijinul afacerilor mici și de familie. Voi acorda o atenție deosebită domeniilor economice în care România dispune de atuuri naturale, respectiv turismul rural și agricultura ecologică.

8. Familia și mediul înconjurător

Consider că pământul este creația lui Dumnezeu iar România trebuie să rămână intactă în sfințenia, puritatea și frumusețea ei. Cred în egală măsură că orice familie are dreptul de a-și crește copiii într-un mediu înconjurător curat, sănătos, propice pentru o bună dezvoltare fizică și intelectuală. De aceea, sunt hotărât să promovez și să susțin din poziția de europarlamentar doar inițiativele legislative europene ce sunt în acord cu prezervarea unui mediul natural curat.

9. Identitatea națiunilor

Identitatea culturală și spirituală a unei națiuni este precum ”buletinul” său în Europa. Pentru că îmi iubesc țara și am trăit în spațiul cultural și spiritual românesc, propria mea identitate și a fiecărui român, de altfel, depinde de identitatea națiunii noastre în Europa. Voi susține inițiativele legislative europene ce vizează identitatea culturală și spirituală a României, apărarea și promovarea patrimoniului cultural național, material și imaterial, în Uniunea Europeană.

10. Parteneriatul cu societatea civilă

Pentru că societatea civilă este completarea legitimă, democratică, absolut necesară mediului politic, voi considera în activitatea de europarlamentar că societatea civilă este un partener egal de discuție și acțiune.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

(Visited 232 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.