Hărțile anticonstituționale din (Republica) Moldova

Hărțile anticonstituționale din (Republica) Moldova

by -
0 771

Despre eroica victorie a deputatului Vlad Bătrâncea asupra României Mari s­a scris deja și s­a rescris, în curând va ajunge tirajul biografiilor lui Napoleon Bonaparte.

Ba chiar s-­a declarat război unioniștilor și toate hărțile din Moldova s­au simțit cumva în pericol. Doar harta Imperiului Carolingian, spre exemplu, nu conține statalitatea moldovenească, deci poate fi în orice moment acuzată de anticonstituționalitate. În siguranță se simt poate doar hărțile sovietice, amenințate numai de umiditatea aerului româno­-facist care le deteriorează hârtia.

Pe de altă parte, mulți entuziaști ar putea să­i aducă socialistului diferite alte hărți, poate ne scapă de suzeranitatea otomană sau de năvălirile tătare. Dar cu precauție, că dacă nu era Imperiul Otoman, de cine mai eliberau rușii Basarabia. Și dacă nu erau tătarii, rămânea Moscova un veceu public neoficial în mijlocul pădurii. Desigur, următoarea țintă a hartoctonilor moldoveni va fi harta Țărilor Române din secolele XIV­XVI. Deși acolo lipsește România, iar Moldova este independentă, totuși ”Moldova Mare” este pusă jignitor alături de românii, care, vorba lui Dodon, deși nu existau încercau permanent să­i cucerească pe bravii moldoveni. Și încă ceva, nu era hotar cu Rusia, și nici măcar vreo republică populară sau sovietică socialistă. Deci, la sud, românii care nu existau dar erau foarte periculoși, la nord ocupanții polono-­catolici, în timp ce de la istoricii clubului sportiv ”Voievod”, știm că Moldova a fost mereu cu Rusia. Harta este cel puțin incorectă, dacă nu chiar banderovist­-fascistă. Tot aceeași soartă o merită harta Principatelor Unite ale lui Alexandru Ioan Cuza. Prezentată ca un fapt pozitiv, această unire nu a însemnat nimic altceva decât dispariția statalității moldovenești, care a fost salvată doar de Gubernia Basarabiei din cadrul Novorossiei. Era statalitatea de secole și brusc, a dispărut, iar moldovenii, fiind după Ziua Vinului, n­-au mai reușit s­-o găsească. Bine că a găsit­-o apoi Stalin, dar asta deja pe altă hartă.

O altă hartă care trebuie ruptă, poate chiar arsă, este cea a Imperiului Roman din secolul II p. Chr. În primul rând pentru că acolo Moldova nu există, deși dacă după calendarul lui Dodon 150 de ani sunt câteva secole, 650 de ani trebuie să fie câteva milenii, deci Moldova exista demult, și era foarte Mare.
În al doilea rând, pentru că nu există Rusia, care trebuie să existe, deoarece dacă Moldova exista, Moldova a fost mereu cu Rusia. Știm de la istoricii de la de la RenTV că de fapt rușii au fondat Roma, deci harta este mai mult decât tendențioasă, ci reprezintă o falsificare masono-­reptiliană a istoriei adevărului despre daci, pardon, ruși.

Totodată, trebuiesc corectate și unele manuale de istorie. Istoria Moldovei trebuie începută cu creștinarea Rusiei. Trebuie redescoperite războaiele de apărare duse de Ștefan cel Mare împotriva românilor. Vasile Lupu trebuie exclus din lista domnilor Moldovei, el ca și Cărțile lui românești de învățătură fiind un fals istoric demonstrat de cercetătorii britanici de la ”Voievod”.

La fel și Cuza, corupt de jandarmii români. Trebuie pus accentul pe lupta Republicii Democratice Moldovenești împotriva armatei române, chemată mișelește de Sfatul Țării, lupta Republicii Moldova pentru a­și recâștiga independența față de România, și desigur marea victorie a Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești asupra Germaniei naziste. Dar nu numai din istoria ”națională”, dar și universală. Unde rolul Rusiei este intenționat diminuat, pentru a ascunde de elevi importanța decisivă a acesteia în toate marile evenimente din istoria mondială.

În general, din toate disciplinele trebuie eliminate cuvintele ”român”. Oamenii de cultură sau inventatorii români trebuie omiși, operele lor calificate drept ”creații populare”, asta dacă nu se descoperă că aceștia erau de fapt moldoveni.

Ceea ce nu este deloc greu pentru academicienii de la PSRM, dar numai dacă cumva nu erau ruși. Și așa să continue moldovenii să creadă că încă mai merge Al Doilea Război Mondial, că fasciștii bat la ușă, că Rusia a existat întotdeauna, că lumea este condusă de conspirații, dar numai în Rusia conducătorii sunt din popor, că în Europa sunt numai homosexuali, iar comuniștii sunt cei mai evlavioși creștini. Că limba română este moldovenească furată, că jandarmul român bătea mai tare decât împușca frățește nkvd­-istul sovietic. Pentru că astăzi miturile ideologice ale neo­-sovietismului putinist sunt cu mult mai absurde decât erau cele sovietice. Și totuși, în era informației, moldovenii cred mai ușor în asemenea povești, decât credeau sub țeava pistolului în trecut.

Unicele hărți care trebuiesc afișate și folosite în școli, sunt harta Moldovei Mari, harta Republicii Moldova, adică a ”Întregii Moldove”, harta Rusiei, pardon, a Lumii, și harta regiunii Moscova, pentru necesități arhitectural-gastarbeitericești. Iar la orele de istorie a Moldovei să se studieze din manualul ”Istoria Uniunii Sovietice, din cele mai vechi timpuri până în 1917”. Rămâne totuși o întrebare, odată ce hotărârea lui Nikita Hrușciov din 1954 de a introduce Crimeea în componența RSS Ucrainene a fost anulată de Rusia în 2014, sunt corecte hărțile făcute în timpul URSS în care Crimeea este parte a Ucrainei? Sau sunt banderovist-­hrușciovist­-fasciste? Bine că moldovenii nu rup euro și dolarii veniți din România, sau afacerile pe care le au acolo. Asinus asinum fricat !!! (autor: Mihai Ţurcanu, sursa: Evenimentul Zilei Moldova)

(Visited 225 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.