Fragment dintr-un discurs rostit de actualul premier Răzvan Ungureanu

Fragment dintr-un discurs rostit de actualul premier Răzvan Ungureanu

by -
3 510

Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu,

Delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC

Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei genraţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun şi în faţa noastră, a elevilor utc-işti, sarcini deosebite. Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţeale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină. De aceea programele noastre de activităţi, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strâns cu acţiunile desfăşurate pe linia şcolii, au fost orientate astfel încât să conducă la sporirea răspunderii eleviloe pentru învăţătură, pentru pregătirea permanentă, perseverenţă şi sistematică, printr-un efort propriu susţinut şi constant.

Pe deplin conştienţi de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicaţiile şi orietările secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae ceauşescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii di judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională cu conştiinţă înaintată hotărâţi să muncească, cu entuziasm şi pasiune tinerească revoluţionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescenţă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român.

(Visited 77 times, 1 visits today)

3 COMMENTS

 1. Pe scena Istoriei Romaniei,se perinda aceiasi actori in alta costumatie,pentru ca succesul sa fie deplin se folosesc la turnarea filmului acelasi regizor,acelasi scenarist,pentru ca succesul sa fie deplin se foloseste,recuzita si decoruri din import,caci doar asa se poate cistiga un Oscar de Bucuresti! Doamne ajuta si sa auzim numai de bine!

 2. Ma iertati,…asta a fost telejurnalul de seara?n-am scapat?
  „Eu sunt tovarasul Ungurenu(de fapt ,moldovan),iar eu in cadrul activitatilor sportive de partid,am cutezat a ma duce la vanatoare de rate ,alaturi de tov.Ceausescu,asistand la „rateurile” alicelor ce se slobozeau pe teava pustilor de vanatoare.
  Avand elanul si sprijinul tovarasilor de partid, in care ropotul zgomotos al aplauzelor mi-a distrat tinta catre tov iliescu,….am ratat,…omorand o rata-n zbor.(Din cauza mea, pt ca am ratat tinta atunci, v-a luat iliescu in primire).
  Dar pt a nu dezamagi UTC-ul ,partidul,securitatea,contra-informatorii,paraciosii securisti, i-am spus lui Ceausescu,:”uita-ti tovarase, ca rata si moarta zboara in Romania”.
  Acum avand functia muuult dorita i-as spune tov.iliescu :”tovarase iliescu, ca si atunci in comunism ,n-am ratat tinta,ci am vrut sa va demonstrez acum ca si cu acea rata, romanii si morti …”traiesc”.”
  Multumiesc! tovarasi,pardon,domnilor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.