Faust Bradescu – Intru intelegerea Miscarii Legionare

Faust Bradescu – Intru intelegerea Miscarii Legionare

by -
4 821

Odata cu ocuparea tarii de catre hoardele comuniste si inscaunarea unui guvern de aceeasi tendinta, s-a inceput o nemiloasa distrugere a trecutului. De la istorie la literatura, de la traditii strabune la sentiment religios, de la stiinta la politica, totul a fost trecut prin ciurul dialecticii marxiste in scopul de a i se imprima o noua optica, falsa din temelii. Era consecinta urii nestramutate a acestui sistem anti-uman fata de tot ce-ar fi putut reaminti sau rasadi in suflete imaginea adevaratului spirit romanesc. Mai ales, generatiile noi trebuiau lipsite de posibilitatea de a cunoaste acest spirit, ce le-ar fi impiedicat sa cada prada ideilor materialiste.

Astfel, de mai bine de un sfert de veac, neamul romanesc traieste in minciuna, indopat cu idei false si reconditionat in raport cu trecutul. Natural, patura sociala care a suferit mai mult in urma acestei actiuni constante a fost tineretul. Rari au fost cei ce-au avut fericirea sa gaseasca prin vreun fund de pod o carte pusa la index de oficialitatea comunista si scapata astfel, ca prin minune, de la hecatomba rugului rosu.

Ura aceasta dementiala a izbit in toate directiile si pe toate taramurile. Dar nimic n-a depasit in rautate, in minciuna, in miselie, in perseverenta, ura indreptata impotriva Miscarii Legionare, impotriva GARZII DE FIER. Tot ce s-a putut spune si scrie mai urat si mai infam, pentru a distruge onoarea legionara, a fost spus si scris.

Tineretul trebuia impiedicat de a cunoaste si aprecia aceasta organizatie spiritualista si nationalista, unica in felul ei in lumea intreaga. Zeci de carti, mii de articole ne-au prezentat ca pe niste asasini, banditi, teroristi, oameni fara capatai, derbedei, vanzatori de patrie, etc, pentru a se crea o imagine falsa despre noi si a se naste o dusmanie permanenta fata de Legiune.

Iata de ce noi, legionarii liberi, ne straduim sa salvam acest patrimoniu spiritual al neamului si sa-l trecem mai departe noilor generatii. Noi nu uitam ca in lupta ce ducem pentru dezrobirea Romaniei de sub jugul comunist, tinerele generatii vor avea un cuvant de spus, precum si intreaga raspundere a viitorului. De aceea, vrem sa cunoasca adevarul pentru a sti unde se afla speranta neamului. Vrem sa stergem din mintea compatriotilor nostri mai tineri falsa imagine ce le-a fost impusa asupra Miscarii Legionare.

Miscarea Legionara n-a luat nastere dintr-o intamplare sau din capriciul unui om. Ea s-a cristalizat, prin personalitatea lui Corneliu Codreanu, ca o necesitate organica a vietii politico-sociale din secolul 20. Aceasta viata se clatina. Se simtea nevoia unei restructurari a temeliilor politice, economice si spirituale care manau societatea si individul spre un materialism feroce si o descompunere morala nu mai putin primejdioasa.

Gandirea Capitanului nu a fost o simpla reactiune, ci o NOUA DIRECTIE de simtire si realizare. In locul argumentelor pur electorale, de care orice partid poate face uz, Miscarea Legionara aducea in circuitul gandirii politice o gama de idei noi, pline de seva si de perspective.

Ceea ce urmareste Legiunea din primul moment, nu-i rasturnarea imediata a unui guvern si impunerea altuia, de nuanta legionara, ci insasi modificarea conceptului de politica, de economie, de morala, ce nu mai corespundea intru nimic organizarii armonioase a societatii si a inaltarii omului.

Deci, Miscarea Legionara nu-si fixeaza un scop, ci o MISIUNE.

Si daca un scop politic poate fi parasit cu usurinta, deoarece e legat de momentul istoric (economic sau social), o misiune, ce intrevede transformarea esentelor, are cu totul alta intindere. Atata timp cat va dainui o organizatie legionara, activitatea ei de baza va fi o misiune, iar nu un simplu scop.

Date fiind imprejurarile, aceasta misiune este aportul esential si constant al Miscarii noastre, deoarece are in vedere:

– MODIFICAREA OMULUI, pentru a-l transforma intr-o personalitate libera, demna si constienta de misiunea ce-i revine.

– MODIFICAREA NATIUNII, pentru a o transforma intr-o comunitate de simtire si ideal cu totul innoita si echilibrata.

– MODIFICAREA STRUCTURILOR sociale, economice si politice, pentru a le transforma in elemente armonioase ale unei noi viziuni a societatii.

Prin acest aport, prin originalitatea solutiilor si prin siguranta mijloacelor, Miscarea Legionara se diferentiaza de toate celelalte partide si organizatii reformatoare sau revolutionare. Misiunea ei depaseste victoria banala pe plan electoral sau captarea numerica de adepti pentru constituirea unui partid numeros. Miscarea urmareste crearea unui sistem nou de organizare politica, economica, sociala; care sa smulga omul din rutina, egoismul si preconceptele ce-l mineaza.

Prin misiunea ce i-a fost impusa de Corneliu Codreanu, Miscarea Legionara depaseste de altfel frontierele neamului romanesc, atingand universalul.

In aceasta a doua jumatate a secolului 20, degradarea societatii si descompunerea spirituala a omului continua, accentuandu-se. In Occident se manifesta aceeasi indiferenta si acelasi egoism lucrativ ca intotdeauna, iar pericolul marxist e tot atat de amenintator, agravat pentru noi de faptul ca Romania se gaseste deja sub calcaiul direct al comunismului.

Cauzele fiind aceleasi, misiunea Miscarii Legionare nu si-a pierdut nici o iota din valoarea ei originara. Din contra, tot ce se intampla in lume vine sa-i intareasca pozitia.

VERITAS NON AUCTORITAS FACIT LEGEM!

Nota FN: Denigrarea Miscarii Legionare continua si astazi dupa mai mult de doua decenii de la asa-zisa revolutie din 1989, orice pozitie pro-legionara in public fiind condamnata din start si irevocabil, orice incercare de dialog public pe aceasta tema fiind aproape imposibila.

Fragmente din Faust Bradescu, Intru intelegerea Miscarii Legionare, Editura „Carpatii”, MADRID, 1977

(Visited 287 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

  1. As vrea sa va contrazic daca imi permiteti; este adevarat ca comunismul era puternic inradacinat in Europa de est insa nu si in Romania. Miscarea Legionara a fost cu mult mai puternica in randul populatiei decat comunismul, asta pt ca, in perioada interbelica, Partidul Comunist din Romania (asa se chema atunci, Partidul Comunist Roman fiind numele de mai tarziu) avand nu mai mult de 1000 de membri, dintre care 3\4 erau straini. Comunismul a fost impus cu forta de catre rusi; legionarii nu au fost lasati sa ajunga la putere atunci cand ar fi meritat, iar cand au ajuns in sept 1940, cadrele vechi fusesera eliminate, schimbul generational facandu-se in graba si anevoios, drept consecinta, Miscarea a scartait in timpul cat a stat la guvernare.

  2. Idiologia comunista cu acolitii ei,cu toate ca a fost importata,fiind complect straina poporului roman,a avut mai multa forta si audienta la publicul romanesc,decit miscarea nationalist legionara,care nu a avut forta necesara si puterea de convingere sa poata demonstra prin fapte ca se doreste binele Romaniei,mai ales ca bolsevismul era bine inradacinat in estul Europei de la 1907.,cind cominternistii isi instalasera colaborationistii prin 1920,in tarile vecine inclusiv in Romania.Nürnberg.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.