Edificarea credinţei şi a relaţiilor sociale

Edificarea credinţei şi a relaţiilor sociale

by -
0 745

Sunt convinsa ca  fiecare dintre noi are nevoie de vesti bune. De stiri din care sa aflam lucruri minunate legate de   impliniri si succese. Chiar printre atatea piedici si impotriviri, oamenii care se incred in Dumnezeu ajung sa infaptuiasca planuri marete care sa produca bucurii  si sa fie o marturie pentru toti cei din jur. Suntem in pragul unor  sarbatori de iarna care aduc cu ele sperante, bucurii pentru majoritatea dintre noi. si ne  pregatim intr-un fel sau altul sa le intampinam cum se cuvine, cu sufletul mai bland, mai generos, mai altruist. Insa, eu am sa va recomand sa lucrati la edificarea credintei in Dumnezeu si a relatiilor sociale, precum si la la cladirea bisericii launtrice, „obiective” spirituale  care au suferit atacuri si sparturi in timpul anului si de ce nu, chiar de-alungul vietii.

De curand am recitit cartea Neemia din Biblie, pe care o recomand cu caldura sa o cititi cu atentie si veti invata si dumneavoastra alaturi de mine multe din istoria vietii acestei capetenii ale poporului lui Israel. Neemia ocupa o pozitie sociala deosebita. Era paharnicul imparatului Artaxexe al Persiei cu care avea o relatie foarte buna. Dar in ciuda acestor lucruri, el tanjea dupa tara lui. Vazand zidurile daramate ale Ierusalimului, acest profet plange pentru cetate si se roaga cu smerenie lui Dumnezeu pentru ajutor. In urma unor demersuri, imparatul il numeste dregator peste tara lui Iuda si ii acorda dreptul de a reface zidurile cetatii Ierusalimului. Neemia  cerceteaza avariile zidurilor, imbarbateaza poporul si cu o mare credinta in Dumnezeu, demareaza lucrarile de reabilitare.

Intre timp, dusmanii poporului din Iuda, „vazand ca n-a mai ramas nicio spartura” , au trimis dupa Neemia, vrand sa ii faca rau. I-au scos zvonuri ca vrea sa fie rege si l-au amenintat ca ii strica relatia cu imparatul Artaxexe, demersuri  menite sa il intimideze. Au mituit pe unii dintre prooroci sa il deruteze de la conducerea constructiei, vrand sa ii strice chiar reputatia de care se bucura ca si lider numit de imparatul Persiei. Dar  profetul si dregatorul Neemia ramane integru si hotarat in munca sa pana la sfarsit, anulandu-le cu demnitate planurile celor rai si increzandu-se in Dumnezeul Cel Atotputernic.

Dragii mei, Dumnezeu ne cheama la unitate. Trebuie sa ne reparam toate „sparturile” atat din zidul credintei noastre cat si din cel al  relatiilor noastre sociale. Ce trebuie sa facem? Sa analizam  legaturile noastre unii cu altii, sa vedem daca sunt corecte si cu adevarat profunde. Nu de fatada! Doar pentru ca e o sarbatoare vom poza, asa de ochii lumii, sa fim amabili, iar apoi vom continua cu rautati si dispret care pot reprezenta fisuri mari  si prilejuri date celor rai de a darama unitatea si armonia dintre membrii societatii. si pana la urma, vor facilita castigul raului asupra binelui, daca nu vom fi curati si buni la suflet asa cum ne-o cere Dumnezeu, nu numai de sarbatori, ci in fiecare zi a vietilor noastre.

Asadar, haideti sa evaluam eventualele rupturi mai mult sau mai putin vizibile, privind relatiile dintre noi si Dumnezeu, iar apoi cele interumane. Doar asa  ne vom putea pocai de greselile noastre si vom putea din nou sa ne consacram Lui Dumnezeu si luptei pentru binele general. Dar mai exista ceva din ceea ce a facut Neemia: a indepartat din popor pe cei care stricau armonia si au tradat interesele iudeilor. Tot asa sa cautam companiile care ne pot creste spiritual si ne pot asigura o comuniune in ceea ce priveste sistemul de valori a lui Dumnezeu.  Doar asa vom realiza un climat social autentic si benefic pentru colaborare si progres.

Munca nu e usoara, atunci cand decizi sa fii puternic si increzator in Cuvantul Domnului. Se ivesc o gramada de sfatuitori, asa, ca in cazul lui Neemia, care  ar dori sa stea de vorba cu tine, cu scopul de a-ti afla planurile si de a avea informatii despre viata ta persoala.  Insa, nu pierde timpul in discutii fara sens si desarte cu oameni care nu au un tel maret in viata! Incearca doar sa ii ajuti, dar in masura in care sa nu aiba ocazia sa te traga in jos si sa te opreasca din minunata munca de edificare a credintei tale. Prin aceasta vei da dovada de raspundere si de o mare dragoste fata de toti care te inconjoara. Vei putea aduce numai vesti bune privind mantuirea pe care o da Dumnezeu, nu numai  intr-o atmosfera de sarbatoare de iarna ori din alt anotimp, ci in fiecare clipa a vietii tale. Vei avea un palat spiritual in care domneste Domnul Iisus si care cu dragoste ofera cel mai minunat dar: mantuirea de sub nefasta si distructibila povara a pacatului. El ne va face sa fim cu totii cu adevarat de temut in jurul celor care incearca sa ne faca rau si care cauta sa denigreze ori sa compromita pe cei care se lupta pentru binele familiei, al poporului din care face parte si chiar a omenirii intregi.

Asadar, e bine sa ne pregatim de sarbatori, dar nu uitati! Cel mai important lucru este edificarea credintei si a relatiilor. Deoarece Dumnezeu se uita la curatia inimii, in primul rand si de aceasta depinde binecuvantarea pe care o aducem sau nu, celor care ne inconjoara.

Dumnezeu sa ne ajute, sa eliminam toate piedicile si pacatul care ne infasoara atat de lesne si sa ne avantam in „constructia zidurilor” credintei, a dragostei si a sperantei care le da Duhul Sfant si care stau la baza relatiilor adevarate dintre oameni ce pot reprezenta astfel,   o forta si o mare ostire a Binelui. Unitatea va asigura o biruita in lupta impotriva raului, a superficialitatii si a degradarii care se extinde ca o plaga in lume.

Dumnezeu sa va mangiie, sa va vindece ranile, sa va asculte atunci cand veti cere eliberare, pace si har. Doamne ajuta!

autor: Marina GLODICI

sursa: Clipa.com

(Visited 149 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.