Cugetări: Țara plină de gunoi

Cugetări: Țara plină de gunoi

by -
10 663

Citind comentarii pe un site, unde mulți își arătau disperarea după plecarea din această țară plină de gunoi.

România e ca o casă comună unde au locuit mulți. Toți au facut gunoi, dar nimeni curat. Acum dintre cei care au făcut cel mai mult gunoi, pentru că nu mai au loc de el, se ridică și spun: „Eu plec din casa asta plină de mizerie și de oameni de nimic.” Însă cei care au dragoste pentru căminul lor, vor rămâne și vor încerca să adune gunoaiele și să le dea foc. Pentru că toți am făcut gunoaie.

C.M.

(Visited 83 times, 1 visits today)

10 COMMENTS

 1. P.S. Din graba, am scris „eu” in loc de „EI” in propozitia: „Dar eu cred ca DOAR ASA se poate.

 2. @Cezar

  Sunt convins ca multi din ei ar fi la fel ca politicienii. Dovada ca i-au acceptat in randurile lor. Dar eu cred ca DOAR ASA se poate.

  Ca nu exista altceva, decat ce vad la tv. Ca nu exista alta optiune decat sa astepte de la cineva, ceva. In speta, de la politicieni.

  Au fost indobitociti de comunism sa priveasca catre Ceausescu sa le dea ceva. Acum Ceausescu a fost inlocuit de altii mai mici.

  Nu stiu daca ai remarcat: cati tineri au fost la acele mitinguri? Foarte putin. Nu spun ca generatia tanara ar fi mai breaza, remarc doar ca generatia veche n-a avut puterea, impetuozitatea si avantul necesare pentru o schimbare.

  Lupta ta si a celor ca tine trebuie sa fie nu pe prezent, ci pe copiii de 14-15 ani, care inca mai pot fi salvati.

  Sunt foarte putini cei pana-n 45 de ani care mai pot intelege/simti ce trebuie. Dar copiii aia pot s-o faca. Au nevoie de exemple, pentru ca in sangele lor exista speranta.

  Ei pot curata gunoiul. Doar ca trebuie sa le arate cineva ce E gunoiul. Daca nu facem nimic, o sa-l ia drept normalitate.

  Cu respect,
  Mihai

 3. @Mihai,
  Din vina cui nu stiu pe ce lume traiesc?
  Din vina sistemului? Nu cred, pentru ca sunt foarte multi care au habar foarte bine pe ce lume traiesc, si vietuiesc in acelasi sistem ca si primii.
  Eu cred ca 90% din acei protestatari, daca ar fi in locul guvernantilor ar fura si ar trada exact la fel. Iar credinta mea in lucrul asta e de neclintit.
  Din punctul meu de vedere sunt doua forme de guvernamant care ar putea ridica tara: Monarhia sau un guvern in totalitate crestin ortodox.
  Si nici prima, nici a doua forma nu vor ajunge, sau nu vor mai ajunge niciodata la conducerea tarii.
  Singurul motiv pentru care luptam noi, sau pentru care lupt eu, e datoria pe care o am in fata lui Dumnezeu de a marturisi adevarul, si datoria de urmas al domnitorilor, ostasilor, eroilor, martirilor, care si-au dat viata ori si-au dedicat-o acestui neam.

 4. @Cezar

  Poporul,- o mare parte din el – este atat de infometat si disperat, incat pur si simplu se gandesc la ziua de azi si atat. La propriu. Si atunci nu le mai pasa.

  Iar cei care inteleg si nu mai accepta politicieni, ori nu le mai pasa, ori sunt intr-o stare de amorteala care-i impiedica sa actioneze.

  E cercul vicios al democratiei. Creaaza automat prima categorie, de care are nevoie sa se perpetueze sistemul. Si tot asa.

  E greu sa spui ce meritam si ce nu, pentru ca sunt multi care habar n-au pe ce lume traiesc.

 5. Nu-i nimic. 🙂
  Nu e important doar sa-i inlaturam pe actualii tradatori si sa le dam foc, cum am zis metaforic aici, important e sa si ai pe cine sa pui in loc.
  Am vazut si eu zilele trecute chestia asta cu mitingurile prin Bucuresti. Toti vroiau sa cada Guvernul. A venit PSD-ul si s-a infiltrat in fruntea protestatarilor, iar acestia erau tare multumiti si i-au primit ca pe ceva firesc.
  Daca poporul ar fi treaz si ar avea o gandire verticala, atunci i-ar fi calcat in picioare pe reprezentantii oricarui partid politic care s-ar fi alaturat protestelor. PDS-ul ne-a condus timp de 10 ani (’90-96 si 2000-2004), iar acum ies in fata sindicatelor si striga hotii.
  Daca poporul accepta aceste lucruri, atunci inseamna ca asta meritam.

 6. @Cezar Machidomn

  Important e sa punem focul, ca se intinde usor. Toti nenorocitii sunt legati intre ei….

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.