Comunicat: Proiectul Avdhela, Biblioteca Culturii Aromâne lansează Campania „O pagină pe zi...

Comunicat: Proiectul Avdhela, Biblioteca Culturii Aromâne lansează Campania „O pagină pe zi pentru cultura aromână”

by -
2 597

„O pagină pe zi pentru cultura aromână” este noua iniţiativă a Proiectului Avdhela ce urmăreşte implicarea comunităţii de aromâni din România, dar şi a tuturor celor interesaţi de păstrarea şi valorificarea culturii aromâne, într-un demers de scoatere la lumină şi publicare a operelor celor mai semnificative ale acestei culturi.   Biblioteca culturii aromâne www.proiectavdhela.ro este prima bibliotecă virtuală de unde se pot accesa şi descărca gratuit peste 80 de cărţi şi studii din domenii precum: etnologie, istorie, lingvistică, spiritualitate, literatură aromână. Efortul de digitalizare a acestor lucrări, care stau la baza oricăror cercetări despre aromâni presupune transcrierea – pagină cu pagină – a operelor alese spre a fi urcate pe site.

Odată cu recenta aducere la zi a bibliotecii – urcarea pe site a unor noi materiale (autori precum: Matilda Caragiu Marioţeanu, Tache Papahagi, Gheorghe Vrana, Ionel Zeană etc.) – invităm pe toţi cei interesaţi să se implice activ în acest demers. Scopul este ca fiecare voluntar să introducă câte o pagină pe zi din următoarea operă de referinţă pentru cultura aromână: „Poezii” a autorului Nuşi Tulliu. Fiecare zi, fiecare pagină, fiecare om, ajută la creşterea bibliotecii noastre şi ajută la facilitarea liberului acces la informare şi documentare asupra culturii aromânilor. Asociația Predania, prin Proiectul Avdhela, își propune să identifice, să editeze și să ofere operele științifice și artistice ale patrimoniului culturii aromâne și ale celor înrudite ei. Aceste bunuri culturale, în special cele aflate în custodia publică, vor deveni accesibile în mod gratuit cercetătorilor și tuturor celor interesați, accesând site-ul: www.proiectavdhela.ro. Proiectul Avdhela este non-profit, non-guvernamental, realizat prin activitatea voluntară a persoanelor și instituțiilor care, în sens larg, se ocupă cu cercetarea, evoluția și păstrarea culturii aromâne.

Data limită pentru înscriere este 4.03.2011. Pentru informaţii suplimentare şi înscriere vă rugăm să ne contactaţi la: contact@proiectavdhela.roAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , georgiana.c.vlahbei@gmail.coAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza m sau la telefon 0730 411 004

(Visited 167 times, 1 visits today)

2 COMMENTS

  1. Mulţumiri la fel de sincere pentru apreciere, nu poate decât să ne bucure. Ne-ar bucura şi mai tare dacă timpul v-ar permite să luaţi parte la campanie, la transcrierea poeziilor de Nuşi Tulliu, căci introducerea acestora e miza campaniei.

    Cu stimă,
    Echipa Avdhela

  2. Sincere felicitari pentru asemenea initiative,care merita toata stima si consideratia cititorilor in acest caz va dorim mult succes si sa auzim numai de bine!.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.