Consternare la Chișinău! Liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a deschis o...

Consternare la Chișinău! Liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a deschis o „reprezentanță a Transnistriei” la Moscova

by -
0 798

Autoritățile moldovenești au luat act cu consternare de decizia recentă a liderului de la Tiraspol Vadim KrasnoselTiraspolski de a numi un „reprezentant plenipotențiar” al Transnistriei în Federația Rusă și de a deschide o „reprezentanță a Transnistriei” la Moscova, se arată într-un comunicat al MAE moldovean.

În legătură cu acest fapt, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ține să declare că actul în cauză este unul ilegal și nelegitim, având în vedere că acesta contravine atât Constituției Republicii Moldova, cât și principiilor și normelor de drept internațional general acceptate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene așteaptă că autoritățile Federației Ruse nu vor da curs demersului Tiraspolului și că vor confirma astfel angajamentul pe care și l-au asumat de a respecta principiul suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova consfințit prin Tratatul de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

(autor: Tatiana Rotari – RBN Press Chișinău, sursa: RBN PRESS)

(Visited 136 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.