Undeva in Est (1991)- Primul film despre lupta anticomunista din Romania. VIDEO

Undeva in Est (1991)- Primul film despre lupta anticomunista din Romania. VIDEO

by -
4 2700

In proaspata Republica Socialista Romania comunismul isi extinde procesul de colectivizare al pamantului, colectivizare ce ajunge si intr-un sat din Transilvania, dar aici, partidul comunist se izbeste de refuzul taranilor din fruntea satului, neajungand la un consens propriu-zis se formeaza in imprejurimi o antirezistenta comunista. Si cum nici americanii nu mai apar si cum tradatorii se inmultesc, istoria isi urmeaza cursul si comunismul cuprinde intreaga tara cu sau fara voia poporului.

Filmul este o drama despre un segment al celor care s-au opus comunismului, in speta unii dintre tarani. Jocul actorilor este unul de exceptie si filmul deasemena este foarte reusit.
Inspirată din romanul „Feţele tăcerii” de Augustin Buzura.

(Visited 613 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

  1. Din ce stiu eu, varianta lunga are 3h jumate. Insa poate nu stiu bine. Oricum, varianta care e pe acest link are faze in plus fata de ce s-a dat la cinema.

  2. Portretul luptătorului la tinereţe – film complet, necenzurat

    Regizat de Constantin Popescu, filmul urmăreşte acţiunile grupului de partizani anticomunişti condus de Ion Gavrilă Ogoranu, fost membru al Fratiilor de Cruce (organizatia de tineret a Miscarii Legionare).
    Cercurile extremist-sioniste au cerut interzicerea filmului pe motiv ca ar promova un personaj legionar. Un film care nu trebuie ratat!

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/01/02/portretul-luptatorului-la-tinerete-film-complet-necenzurat/

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.